Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветята в нашия дом - тема 78

  • 19 982
  • 749
# 735
балкона ни е западен - пече само за няколко часа следобяд.
само един ден беше навън и му изгоряха зелените листа. Sad
прибрах го, сега се оправя, изкарва нови, но не е каквото беше. Sad
май трябва да си седи вътре.
Виж целия пост
# 736
В такъв случай ще го изместя и аз,че ще ме е яд ако му изгорят листата.
Виж целия пост
# 737


Днес ми подариха тези кактуси. За пресаждане ли са? Червените плодове падат ли? Коя от двете саксии ви изглежда по-устойчива на пресаждане 🙈
Четох, че издържа зимата навън. За сега ще ги гледам вътре
fichi d'india. Тук стават огромни. Плодовете се ядат. Виждала съм в България в Кауфланд или в ЛИДЛ. Зреят някъде към септември -октомври. Искат голяма саксия. "Листата" си са много лековити.
Аз днес, след като ни дадоха малко свобода, закупих три китки: една обичка/фуксиа, едно царско мушкато и една саксия с риган. А и 6 корена домати. Подарък. Ако успеят да се приспособят в саксия, през август ще бера.
Виж целия пост
# 738
Opuntia ficus indica, обаче ми е подозрително малко с какво  са поливани, за да цъфне единично листо,с хормони вероятно. За пресаждане са. Може същият размер саксия или 10 процента по-голяма,желателно глинена,но по една в саксия. Стават дървета. Моята е 1.50м вече. Зимата навън на нашия климат категорично не. Вътре се гледа и зимата без вода на 10-7 градуса в покой. Лятото,когато температурите са положителни навън - може да се изнесе. Плодчетата (ядат се)ще паднат сами.
Виж целия пост
# 739
що така, кактусче?
моята си остана на двора и си е там две зими вече.
показвала съм ви и онази от козирката на кооперацията някъде по Дондуков...

Виж целия пост
# 740
Добри, сигурно имаш предвид опунтия компреса😉 дай снимка, фикус индика навън цък.
Ако живееш в Гърция няма проблем или някъде по морето,но иначе не.
Виж целия пост
# 741
Здравейте, знаете ли какво е това цвете:

Виж целия пост
# 742
Амарилис. Много са красиви, но цъфтят веднъж на година-две.
Виж целия пост
# 743
Холандско лале
Виж целия пост
# 744
На мен ми цъфтяха всяка година амарилисите,те са си луковички🤔 ама се простих с тях,защото много се размножаваха и нямах място и за тях.
Виж целия пост
# 745
Аз имам две, едната първата година пропусна, после цъфна. Другата вече повече от 3 години не е цъфтяла, наскоро беше пуснала цветонос и преди да порасне, се отказа и изсъхна. Уж се мъча да ги наблюдавам и се чувстват добре, но не цъфтят много. А за размножаване за първи път чувам Flushed
Виж целия пост
# 746
Холандско лале, аз имам две. Едното още не е цъфтяло, то е по–младо, другото ми цъфна миналата година, на третата година. Много бързо прецъфтяват. Интересно ми е, че тези от снимката имат много листа, моите все с по три листа стоят, пуснат ли ново листо, едно от старите изсъхва.
Виж целия пост
# 747
Как се казва това.цвете:

Имаме във входа.това и още едно същото, огромно. Ако си отчупя от него дали ще мога да си завъдя и направо.да го засадя ли?
Разбах: https://www.google.com/imgres?imgurl=https://worldofsucculents.c … mp;source=sh/x/im
Виж целия пост
# 748
Благодаря! Моето ми го подариха преди 3-4 години. Нямах идея какво е и мислех, че не е цъфтящо. Сега ме изненада с два цветоноса.
Виж целия пост
# 749
Заповядайте в новата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1212673
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия