Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плюсове и минуси на кварталите в София - 8 тема

  • 30 150
  • 797
# 30
Така е, ама офисът ми е в Младост, близост до центъра съвсем не ми трябваше. И в крайна сметка си избрах проект в Банишора, малките иронии на съдбата Simple Smile)))
Бихте ли споделили повече за проекта в Банишора, моля?
Виж целия пост
# 31
Колебаем се за покупката на една къща във в.з.Малинова долина/ зад сградата на Пощенска банка и до Камбаните/ Притесняват ме обаче тесните улички и ужасният им вид. Там и усилено се строи зад новиитестъклени луксозни сгради. Може би ще се пооблагороди, а и виждам че през парцел някой строи. Но уличките няма как да станат по-широки. Някой живее ли там да ми помогне с информация и мнение.
Виж целия пост
# 32
Колебаем се за покупката на една къща във в.з.Малинова долина/ зад сградата на Пощенска банка и до Камбаните/ Притесняват ме обаче тесните улички и ужасният им вид. Там и усилено се строи зад новиитестъклени луксозни сгради. Може би ще се пооблагороди, а и виждам че през парцел някой строи. Но уличките няма как да станат по-широки. Някой живее ли там да ми помогне с информация и мнение.

Трафикът от коли сутрин към 9:00 и вечер към 18:00 като си тръгват работещите на Камбаните  е много силен .
Мисля че пред Вас ще се строй спортна зала към Garitage Park.
Виж целия пост
# 33
Спортната зала ще бъде във вече съществуващите бизнес сгради 1 и 2 на Геритидж Парк. Които са до околовръсното.
Няма къде да се строи отделна сграда.

За мен локацията е уникално добра. Близо до града, и до доста бизнес обекти.
За къща е едно от най-добрите места в София.

Вече, дали има далекопроводи, как е канализация, улици, трябва да се види на място.

Това е много личен избор и е доста субективно. Зависи и какво и къде работиш.
Трафикът в района изобщо не е много. Работя там.
Виж целия пост
# 34

Вече, дали има далекопроводи, как е канализация, улици, трябва да се види на място.

Ние започваме да строим къщи там, на Клен. Имаме ток, вода, канализация и газ.
Виж целия пост
# 35
Преди два дни ходих до Кръстова вада, ул. Асен Йорданов конкретно. Направих няколко снимки, които ще пусна с кратки коментари.

Нова сграда с приятна фасада, нооо - не е предвидено място за климатици. И те са нацвъкани като по сградите - старо строителство, строени по време, когато не е имало климатици. "Улица", ако може така да се нарече, тротоари йок. Това е ъгълът на Черни връх и Асен Йорданов.Отстояния между сградите - между стъклената пирамида и новата кооперация, на око 5-6-7 метра. Тротоар - само пред вече готовите сгради, но доста тесничък, не съм сигурна, че има и метър.
Малко тротоар, започващ в нищото и свършващ пак в нищото. Улици тесни, като в квартал с къщи, каквито все още има доста, редом с 5 етажни кооперации. Паркирани коли. Кабели по стълбове.Електрификация: енергийно съоръжение през 21 век в търсен квартал с бурно строителство на малки кооперации. Шахти. Шахти с дупки. Дупки до шахти.Улички, улички, шахти и дупки, кофи за боклук. Тротоари, естествено, няма.Много приятен квартал с прилични къщи и парцели с добра площ. Улички, предвидени точно за квартал с къщи. Паркирали коли и минаващи бавно-бавно БМВ-та/Аудита/Мерцедеси/джибове, тротоари няма. До метрото е 5-10 мин. пеша, но половината време се върви по такива улички. Сега е приятно, лятото предполагам също, но с дъжд и сняг пеша няма как да се получи. Ако живееш там, щеш не щеш се придвижваш само с кола - до цивилизацията - магазини, аптеки, ГТ, детски градини и училища и т.н. Ако си с деца - задължително 2 коли в семейството - единият родител работи, другият е шофьор и развозва, за всичко. Не съм сигурна как стоят нещата с канализацията, по уличката, въпреки наличните нови кооперации, нямаше следи от връзване с канализация, но не мога да съм сигурна. Знам, че в района има газова мрежа, но не знам дали е стигнала навсякъде.
Иначе наистина е приятно. Ако кварталът беше останал за ниско строителство на еднофамилни къщи, можеше спокойно да се конкурира с "престижните" квартали отвъд Околовръстното - планината е на един хвърлей място, но с по-бърза връзка с "цивилизацията", щеше да съчетае живота в къща с двор с удобствата на градския живот.
Виж целия пост
# 36
Моите впечатления за Кръстова вада са същите; Ако се срещнат два джипа на завой разминаване няма;
Виж целия пост
# 37
Във всички нови квартали е така. Затова се чудя на тази любов към новото строителство. Да, друго е да е ново, но не в такъв бърдак наоколо. Дори и в Младост край новите кооперации е подобна ситуацията. Ние преди доста години купихме във Витоша, тогава ново. Видя ни се една идилия. Нямаше улици, тротоари. Казвахме си , ще се развие. Ами разви се , нацвъкаха блокове на всяка възможна тревичка. Улиците се стесниха съвсем.  Училища , детски градини , здравни заведения - само частни. И след това като купувахме, гледахме нови кооперации - все така. Заложихме на стара тухла, на прословутата локация. И не съжаляваме.
  И който казва, че в новите кооперации са въодушевени да си поддържат имота , оказа се , че не е така. Много жилища бяха купени за инвестиция и се даваха под наем. Беше като общежитие. Наложи се да се правят ремонти на общи части - две, три години не могат да се съберат да решат. Накрая с професионалния домоуправител се оправиха нещата . След като почти една година и чистачка нямаше.
Виж целия пост
# 38
Аз на снимките виждам страшна мизерия. Не знам как това може да е "много приятен квартал".
Виж целия пост
# 39
Приятен имам предвид като дадености за предградие тип еднофамилни или двуфамилни къщи, но не мутренско-вип-ово. Все още в тази малка част от квартала, където бях, къщите са повече - сравнително добре поддържани, като за нормални хора, не за борчЕта, дворовете също са с доста прилични размери и с цветни лехи, трева, асми, без басейни и професионална поддръжка. Ако така си беше останало - щеше да е перфектно.
Кварталът е забатачен от соцвремената. Брокери от началото на 90-те, които продаваха доста имоти там, ми бяха казвали, че имат връзка със семеен бизнес - единият съпруг прави проект за ПУП в частната си фирма, а другият съпруг, който отговарял/а в УАГ за квартала, ти одобрявал/а. И брокерите предлагаха на желаещите тази екстра - ПУП и вкарване в регулация.
С ПУП-ове градоустройството естествено е доста хаотично, но сега и с новите кооперации става още по-зле.
Иначе мястото малко навътре от Черни връх е спокойно, зеленина от дворовете, като погледнеш на юг и Витоша е над теб, все едно можеш да я докоснеш. И е сравнително близо до ГТ и метрото.
Но иначе кипи буйно строителство.
Преди 4-5 години офисът на един от превозвачите от Великобритания беше точно до Овергаз на Филип Кутев - още си спомням мизерията да стигна от спирката на рейсовете до офиса по канавките в локви и преспи и т.н. Филип Кутев беше ужасна, натоварена, с дупки. Срещу Овергаз нямаше нищо - ниви и няколко склада за строителни материали. Сега и улицата е друга, с огромни нови кооперации на по 10 етажа и няколко входа, като китайска стена.  Малък или не толкова малък ужас, това според личните възприятия. За мен такова високо строителство в района е тотална градоустройствена грешка, продиктувана от бизнес интереси, естествено.

Между другото, в новата кооперация в която бях, са с професионален домоуправител, но долу на таблото имаше списък с несъбраните вноски - 2/3 от апартаментите дължаха между 300 и 600 лв. Та явно и в НС не плащат, включително и с професионален домоуправител.
Виж целия пост
# 40
Здравейте, искам да ви попитам за мнение за Сухата река. По-специално района до новата метростанция Владимир Вазов? Доста се застроява там.
Виж целия пост
# 41
Не е хич лошо там.
Виж целия пост
# 42
man-da_rinka, според мен си била на гости в блока, в който живеех до скоро (Хага 16) Simple Smile Поне съдейки по съобщенията за просрочени задължения. Там има сериозен проблем с професионалния домоуправител, още от времето на Вход мениджър и впоследствие с Хоум Кеър. Енергийното съоржение преди 2 години гръмна от една котка-смаубиец, та изкарахме половин нощ на студено... в 21-ви век. Отсоянието между стъклената пирамида (нея я довърши някаква фирма производител на олио, преди това стоеше недовършена) и новия строеж (започна миналата година, заедно с още един, от др страна на нашия блок) е по-малко от 6-7 метра, според мен. Но дори да не е, заради този нов строеж, във вход А на нашия блок се препродадоха 90% от апартаментите (вместо към Витоша изведнъж вече гледаха в чужди прозорци, изкривиха се от вибрациите дограми, пукаха се плочки). Да не говорим колко е дразнещо да се налага да вдигаш скандали със строители, защото в 18 вечерта бетоновоз е блокирал подходът ти към вкъщи и дори пеша не можеш да минеш.
Не живеех в сниманата от теб сграда с дървената декорация по фасадата, но то е комплекс от 3 сгради една до друга, на един инвеститор. Климатиците и "усвояването" на последните етажи са им най-малкия проблем. Бяха строени все едно в час по трудово: никаква хидроизолция, тераси с плочки за вътрешна употреба, течове от най-горните етажи надолу по останалите, в подземния гараж при всеки дъжд - езера... Няма канализация, според мен и дренаж няма под тия 3 сгради. Ако си била на етаж по-нисък от 4-ти, не си видяла и половината от цялата красота на това ново сторителство (то не е и ново вече, на повече от 10 г е). А в квартала така се строи, че виждам просто следващите Манастирски ливади в прогрес. Единствен плюс е строящата се детска градина съвсем близо до района на снимките ти Simple Smile А, и не е никакъв проблем зимата да стигнеш до метрото за 5-7 минути пеша. Локацията е перфектно удобна, винаги ще ми харесва. Но условията за живот в квартала са ужасни в момента (дано ги подобрят някой ден).
Виж целия пост
# 43
Не бях в тази кооперация, която снимах, малко по-надолу по уличката бях, но това няма значение. Просто щракнах няколко снимки на неща, които ми направиха впечатление, без особено да заглеждам. Едно-двуфамилни къщи не снимах, защото не искам да изплескам къщата на хората в Интернет. Една ми хареса доста, има закачка в нея, както и една стара малка тухлена барака, с пристроена към нея (или обратното) дървена барака, малко в стил американски хамбар се получава. Тази барака е в такъв разкошен широк и голям парцел, че просто я виждам скоро застроена с поредната кооперация.
Тази пирамида е на или там е под наем Бългериът Билдинг Къмпани, защото са взели парици от еврофондовете и има информационна табела на оградата. Нещо там за развитие на човешките ресурси (как ми липсва старият емотикон, където човечето си удряше главата в стената!). Едни 100 х. без малко льева. Имат климатици Дайкин - 2-3 котки се излежаваха върху външните тела. Но явно е квартал на котките, не на кучетата. Слава Богу нямаше кучета, нито бездомни, нито по дворовете.
Виж целия пост
# 44
Тази уникална гледка е някъде на бул. Черни връх 😣
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия