Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

  • 11 686
  • 487
Дъщеря ми се движи с групичка от момчета и момичета, които дори не познавам - от други училища са и тя ми е забранила да ги виждам - срам я е явно. След училище не се прибира, а се събира с тях и така докато се стъмни и започна да я ръчкам да се прибира. Винаги се пазари и в крайна сметка пак се прибира след 6.30  часа когато си е тъмно. Или с колело или с автобуса. Оня ден ми каза, че са решили всички да ходят на гости на едно от момчетата и там да гледат филми и да преспят. Казах и че не може да спи с момчета на тази възраст. Тя започна да се пазари, да иска обяснение защо не може да спи с най-добрите си приятели и т.н. Казах и че не е нормално и се прави така и край. На др ден ми изпрати съобщение, че са на гости при това момче, което разбира се нито познавам нито знам къде живее и там щяла да спи. Казах и моментално да се прибира. Тя се ядоса, отделно че ми затвори тел няколко пъти и накрая сама ми звънна, но разгеле се прибра. Отне и 1 час защото трябвало да смени 2 автобуса. Крещи ми, че всичките и приятели били там и се забавляват, че съм луда и т.н. Баща и и каза същото, но тя само на мен се сърди.
Вие бихте ли пуснали дъщеря си да нощува с момчета при това непознати за вас, само защото всичките и приятели получили разрешение от родителите си?
Виж целия пост
# 1
Категорично не.
Освен това при едно такова изпълнение би имало доста сериозни наказания.
Ако на 12 години се държи така, какво ще прави на 15-16?!
Виж целия пост
# 2
Прочети си сама поста, но го прочети все едно чужд човек го е писал, а не ти. Wink

На 12г, спане при непознати, ЗАБРАНЯВА ти да виждаш приятелите ѝ...
Виж целия пост
# 3
Моята дъщеря е на почти 13.
Сама ходи до магазина до блока и само в близкото каре от няколко блока. Какво остава да не й познавам приятелите, да се мотае след училище или да спи при непознати.
Ако никът не ми беше познат отнякъде, щях да помисля, че темата е пързалка.
Ако е истина това, което казваш, трябва  спешно да смените средата, защото ще стане страшно след още 1-2 години.
Виж целия пост
# 4
Такова самостоятелно поведение има право по закон да има след 18 г. Родителите си може и да не слуша, но закона няма начин да не спазва, има принудителни мерки, ако го престъпи.

С малкия ми син, преди едно преспиване у негов приятел (когото аз познавам, но не харесвам), се споразумяхме аз да знам във всеки един момент той къде се намира, посредством приложение за локация. Като се има предвид, че вече три лета подред кара сам летни академии в Ню Йорк, приложението "ми" действа добре.

Приложението не отменя задължението му да спазва законно-определеното време за прибиране вкъщи.
Виж целия пост
# 5
Не.
Моята дъщеря ще прави 16 тази година и пак не разрешаваме да спи в дома на непознати момчета.
Ходи на пижамени партита в дома приятелки, чиито родители познавам и се чуваме лично, че децата ще са там.
Не само за преспиване, въобще влизане във входове и апартаменти не позволяваме. От съвсем малка не сме ѝ спестявали нищо, обсъждаме различни реални случаи по новините и други предавания, запозната е с правилата за безопасност и сама си ги налага.

Изпуснали сте момента, сега не знам какъв е начинът, но намерете такъв, защото тепърва влиза в пубертета. Ако не можете да се справите в момента, нагоре съвсем ще стане зле.
Но не са забраните начинът. Те само привидно ще оправят нещата. Тряба да я накарате сама да го осъзнае, иначе ще литне времето, ще мине 18 и пак ще изпада в опасни ситуации.
Виж целия пост
# 6
Категорично не!
Не бих позволила дъщеря ми да спи в чужда къща ,след като не познавам нейните приятели и родителите им.
Без значение дали приятелите са момчета или момичета.И без значение дали е на 12 или на 15 години.

Децата на приятелката ми са спали у нас.И дъщеря ми е оставала у тях.
Обаче ние сме приятелски семейства от 10 години.
Виж целия пост
# 7
Май отдавна сте изтървали нещата...
Виж целия пост
# 8
Тя твърди, че всичките и приятели са получили разрешение. Което аз не знам дали е така и няма как да проверя. След случката я накарах поне да ми покаже снимки на въпросните приятели да се убедя, че са деца. Ако е истина, че тук се приема за нормално да спят смесени полове заедно, то значи аз наистина съм ненормалната и трябва да се нагодявам. Знам че в Америка дори когато момиче има на гости момче за да учат заедно вратата към стаята в коята са трябва да е отворена. Но тук явно не е така и всичко се приема за нормално. Ако беше само дъщеря ми по имам шанс, но аз трябва да преборя едва ли не цялата система. Тя се чувства зле, че не и разрешавам неща, които разрешават на приятелите и.
Оня ден на път за вкъщи в тъмното на нашата улица видяла непознат мъж ходи от къща в къща и я било страх да продължи - скрила се в едни храсти и ми звъни, че не може да се прибере заради него. Аз тичам полугола в един порой да я прибирам. Помислих си, че след тази случка ще почне да се прибира по светло, но не - продължава да обикаля с градския транспорт.
Обяснила съм и иначе какво се случва, даже и показвам новини, но тя  казва "В Дания няма такива неща" и че приятелите и са свестни и край - не иска да чуе и да осъзнае. Никога не съм я спирала да спи при приятелки, дори при една, която не бях виждала и не знам къде живее - просто и вярвам. Но тя прекали. Страх ме е да не почне да ме лъже, което се е случвало вече, но все обещава че е за последно. Кое е това приложение за телефон? Тя ползва едно за приятелите си ама не иска да се регистрирам в него
Виж целия пост
# 9
НЕ.
Правилото да не остава сама с момчетата съм й го обяснила много преди да стане на 12.
На 15 й рожден ден си направи купон с преспиване, където е имало и момичета, и момчета. Момчетата са заспали първи.
Виж целия пост
# 10
Сигурна бях ,че ще се спомене Скандинавия .Живяла съм в Норвегия ,ми останала съм с отвратителни впечатления за децата.Правят си каквото си поискат ,там нищо не им се отказва .Не знам какво да те посъветвам .
Виж целия пост
# 11
Тя твърди, че другите имат разрешение... Подчертаваме "тя".
Ти ще се бориш със система, която смята това за нормални? Кой го смята за нормално?
Вече си я пускала да спи при непознати, които не знаеш къде живеят...
Ами детето е право. Какви са ти мотивите сега да не я пуснеш?
Виж целия пост
# 12
Като ми каже - на всички са им разрешили, веднага я питам дали на всички биха им разрешили да си обезцветят косата и да ходят лилави или да я обръснат половината (неща, които пък ние с баща ѝ сме ѝ разрешавали). Всеки родител има различни разбирания за възпитание, за едни неща е по-либерален, за други не. Аргументира се и обяснява защо може или не може. В най-добрия случай на детето му проблясва в главата, че положението му не е толкова зле и млъква. Ако не стане, продължаваш с аргументите, докато му омръзне и иде в стаята си да си цъка на телефона.
Виж целия пост
# 13
Аз вярвам ,че на останалите деца са им разрешили.Там възпитание и забрани липсват .Момичето ти няма ли български приятелчета там ?
Виж целия пост
# 14
Аз вярвам ,че на останалите деца са им разрешили.Там възпитание и забрани липсват .Момичето ти няма ли български приятелчета там ?

Не - тя с българи не се занимава - не ги харесва. А колко се мъчих да и създам такива приятелства....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия