Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Прахосмукачка робот- 19

  • 49 446
  • 742
# 15
Стандартна прахосмукачка ползвам за паяжини, под шкафове и дивани, зад секция и легла, като разсипя/счупя нещо и с Babyvac-а на дребната. Или като искам да изчистя за 10-15 минути целия апартамент. Робот пускам приблизително 5 пъти седмично.
Виж целия пост
# 16
Може би "тайната на успеха" е в това да се пуска робота всеки ден.
Виж целия пост
# 17
Може би "тайната на успеха" е в това да се пуска робота всеки ден.

При мен е точно така. Средно по около 10 пъти на седмица бръмчи. Вече нямаме куче, децата поотраснаха и пак чисти всекидневно. Дори вече и през почивките го оставям включен.
Виж целия пост
# 18
Аз имам от една седмица роботче, не е румба,  conga e, но съм много доволна,  дори с обикновената прахосмукачка не можех толкова добре да изчистя космите от килима. Много съм доволна за сега,  не бих пускала скоро другата прахосмукачка 😊
Само се чудя на колко време сменяте хепа филтъра, нещо точно за моя модел не мога да намеря хепа филтър, Cecotec  Conga 4090. Ако някой е срещал някъде, ще съм благодарна да сподели.
Хубав седмица на всички
Виж целия пост
# 19
Зависи с каква цел е купен робота. Нашия също се пролзва всеки ден и определено е доста по-чисто, отколкото ако пусна нормална прахосмукачка веднъж седмично. Но ако някой си го взел да го пуска веднъж седмично определено няма да е толкова доволен.
Виж целия пост
# 20
Момичета, моля тези, които поръчаха ЛГ 9 серия до помогнат. След дълъг спор с моя приятелка да не го поръчва, сега й се е скъсала странична четка и естествено няма откъде да я намери.
Просто да споделите откъде й купувате консумативите. Благодаря Simple Smile))
Виж целия пост
# 21
Има ги в Амазон, Май робот център, тук ги има също. От Али то съм поръчвала хепафилтър.
Виж целия пост
# 22
Малко ми е странно как, ако съм решила да пускам робота веднъж седмично няма да съм доволна, а ако е всеки ден ще съм доволна. Аз, като не го пускам, не очаквам да е изчистено. Но ако го пусна и след него останат боклуци няма как да кажа, че е ОК. Не мисля, че ще го пускам веднъж на високосна, да не скочи сега някой що пък не искам да го пускам. И сравнението робот всеки ден срещу прахосмукачка веднъж седмично е нелепо. Или поне не е в полза на робота.
Виж целия пост
# 23
Поне на мен идеята ми беше, че ако искаш да си замениш седмичното прахосмучене с робот, няма как да очакваш чудеса. С нормална прахосмукачка се минава по няколко пъти, има по голяма достъпност на определени места. Но ако искаш да си подъжраш определено ниво на чистота с ежедневно минаване, опраделено робота ще се справи.
Защо да е нелепо? Всеки има различни очаквания и изисквания за чистота.
Виж целия пост
# 24
Ако се чисти веднъж седмично, се натрупва мръсотия и по недостъпните за робота места. Ако се пуска всеки ден, в края на седмицата недостъпните места остават чисти. С ежедневното пускане на робота се спира формирането на топките прах и косми, които най-често се забелязват по ъглите и краищата. С ежедневно пускане на робота нямам проблем да ходя боса без да ми се лепят боклуци по краката, както и белите ми чорапи остават бели. С пускане на прахосмукачка веднъж седмично още на следващия ден, това е невъзможно.
Виж целия пост
# 25
SmileySmileyЧета ви, препрочитам ви, пък си мисля......супер си, како. Имаш си робот - нямаш си мнение Stuck Out Tongue И като се замислих....ми наистина един ден имах и вече седми ден е в сервиз Smiley Хем ми е смешно, хем ми се реве Joy
Виж целия пост
# 26
SmileySmileyЧета ви, препрочитам ви, пък си мисля......супер си, како. Имаш си робот - нямаш си мнение Stuck Out Tongue И като се замислих....ми наистина един ден имах и вече седми ден е в сервиз Smiley Хем ми е смешно, хем ми се реве Joy
Дано скоро да огрее слънце и в твоята нива 😁, та да ни се хвалиш всеки ден колко си доволна.
Иначе аз не искам да влизам в спор за обикновена прахосмукачка или робот, но всички забелязват удома, че откакто имам робот при нас е по чисто  😁😁😁 Но все пак зависи и какви са ви очакванията, моят робот ги надхвърли даже. Преди имах проблем с космите по килима, с обикновената като чистех се навеждах и ги събирах с ръце (по 100 пъти) и пак оставаха, сега няма косъм по килима.
Виж целия пост
# 27
Разликата между двете е, че робота спестява усилия и най-вече време. Докато тя чисти ти си вършиш друга работа...
Виж целия пост
# 28
Не знам при другите марки как е, но Шайомито минава много прецизно и обира перфектно, даже и по ъглите. Аз съм меко казано очарована. Знаех какво да очаквам, от доста време чета суперлативи тук, а и имам I Life, която също се справя добре, но не мога да разчитам за едновременно и цялостно почистване на целия апартамент. Е, сега просто не мога да измисля нещо, което да не ѝ харесам на тази, просто перфектна е, пу пу Laughing
И аз съм на мнение, че ежедневното минаване на всички помещения прави дома по-чист отколкото еднократно минаване със стандартната прахосмукачка, но всеки има своето мнение. Първо така се намалява общата запрашеност, т.е. и мебели и др.повърхности са по-чисти, а и като не се събират количества боклуци по пода, няма как и да се разнасят навсякъде съответно. Но...всеки си решава. За мен лично смисълът да имаш хубав робот, а да го пускаш спорадично, е близък до нулата.
Да използвам, че така и така пиша, да попитам тези, които са наясно - в приложението за роботчето имам и опция за стаи, но не знам как да процедирам - да запаметя всяка по отделно ли? И какво печеля евентуално от това?
Виж целия пост
# 29
Рали,ти беше с Roborock S50/55 нали? Първо трябва да кажеш с кое приложение я ползваш?Аз съм с Xiaomi междинната генерация и ползвам MiHome,но принципа е същия.Трябва да я пуснеш да тръгне от станцията и да се прибере пак сама на станцията,да и отвориш всички врати и да махнеш всякакви препятствия,които могат да и попречат да обиколи всички стаи.По този начин тя си прави пълна карта на жилището. Би трябвало да си оцвети всяка стая в различен цвят.След това в приложението намираш как да именуваш стаите(ако искаш,не е задължително). Когато е готова картата, вече можеш от нея да си избираш в коя стая да чисти,като кликнеш върху стаята.Ако не кликнеш никъде си чисти всичко по дефолт. Можеш да слагаш и NoGone зони и виртуални бариери за участъци от стаите.Определено си заслужава да го разучиш и използваш.На мен лично ми е много удобно.

Edit: Сега видях в старата тема,че си с първа генерация.При нея не могат да се запазват карти,съответно всичко горе описано отпада. Оставям си поста,може да е полезно за някой друг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия