Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

  • 34 029
  • 383
ОБЕЩАНИЕ

ориг.заглавие: Yemin - Клетва
първи сезон - всеки делник по bTV - 13.30 ч.
втори сезон - всеки делник по Kanal 7  - 19.00 ч. (след 29 март в 20.00 ч.)

повторение: всеки делник по Kanal 7 - 13.30 ч. (след 29 март в 14.30 ч.)

Рейхан е селско момиче - смирено, мило и грижовно. Тя обещава да се омъжи за сина на стария семеен приятел Хикмет. Хикмет се притеснява какво ще стане със семейното му богатство, ако бъде оставено на неговия несериозен син и алчната си съпруга, чиято единствена грижа е да укрепи мястото си във висшето общество на Истанбул. Емир е синът на Хикмет, който е бунтовник и предпочита да поема рискове, като харчи безразборно трудно спечелените пари на баща си, и не му помага в семейния бизнес. Той се съгласява да се ожени за Рейхан, но си обещава да направи живота ѝ нещастен, дотолкова, че тя да пожелае да се разведе с него, доказвайки по този начин на баща си Хикмет, че трябва да му бъде разрешено да взема сам решения за живота си. С времето Емир осъзнава, че не трябва да кара Рейхан да бъде нещастна, за да накаже баща си. Той омеква към нея, а Рейхан вижда неговата положителна страна - на която не може да устои!

Главните роли в поредицата са поверени на Йозге Яъз, Гьокберк Демирджи, Беркант Мюфтюлер, Гюл Арджан и Джан Верел.

"Обещание" се излъчва в Турция от февруари 2019 г. до момента, като са показани над 190 оригинални епизода. Сериалът в момента е един от най-успешните в южната ни съседка, като снимките му продължават, а през есента на 2020 г. предстои да бъде заснет трети сезон.


ЕПИЗОДИТЕ НА БЪЛГАРСКИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
САЙТ НА СЕРИАЛА (турски)

Продукция: Karamel Yapım - Kanal 7
Сценарий: Назмие Йълмаз
Режисьори:   Айхан Йозен, Серкан Мут
Жанр: драма - hafta içi (ежедневен делничен сериал)
Виж целия пост
# 1
Сериалът е продукция на KARAMEL, същите, които са направили "Назови ме по име", типичната сапунка от тези, които дават всеки ден в Турция. Много пъти се е доказало, че по-качествените сериали са тези, които дават веднъж седмично с дълги епизоди (в Турция). Другите са безкрайни и често с празни диалози, изнервяща музика, която се повтаря. Този засега е една идея над "Назови ме по име", но... кой знае колко може да го разводнят още. В момента по Канал 7 дават Рейхан в затвора. Във всеки сериал героинята попада в затвора и вътре лелките са си изградили йерархия и я юркат да носи чай и да слугува. Ако не - линч!

От актьорите - кой ви прави впечатление?
Забелязах, че психоложката на детето е същата актриса, която играе майката на Йомер и Айше в "Назови ме по име".
А "злата свекърва" пак ми е позната отнякъде, но се сещам в кой сериал играеше.  Все ми се струва, че е пресолена манджата  с тези крайности... супер злобна майка или свекърва.... и супер наивна снаха или дъщеря съответно, само плаче, мълчи, обиждат я, нищо не казва ... Чак нереално
Виж целия пост
# 2
Здравейте,и аз почнах да гледам сериала с интерес,дано скоро има преведени серии,че не ми се чака по 1 серия на ден.Направи ми впечатление,че къщата на Джемре е същата от сериала Свободен дух.
Виж целия пост
# 3
Привет.. не знам, не гледам "Свободен дух", че не си падам по плосък хумор. Но има една и съща "пресечка", тоест кадър, който дават преди сцената в основната къща, полянката, колите отпред и брега на морето, снимано е от едно и също място ... въпросният кадър го дават и в "Назови ме по име" като разделител между сцените. Ползват едни и същи пресечки, много непрофесионално. Но.. те си знаят
Виж целия пост
# 4
Здравейте, и благодаря за темата, ще чета с интерес!
На мен сериала ми харесва, макар че фабулата е много подобна на тази в "Назови ме по име"  - женени по задължение и т.н. Майката на Емир играеше лелята на Зехра в "Назови ме по име", дето се беше върнала от Германия.

Искам да помоля да не издавате какво става по-натам в епизодите като тук например:
В момента по Канал 7 дават Рейхан в затвора.
Или да го слагате в скрит текст и да пишете, че е спойлер.
Виж целия пост
# 5
Дано някой се наеме да преведе сериите,не ми се чака 6-7 месеца да го гледам.
Виж целия пост
# 6
Запис, да ви следя.  Случайно попаднах на това Обещание, започна на мястото на филм с Демет Йоздемир и тук в друга тема научих, че е с много нисък рейтинг в Турция.  Но, аз много не съм гледала, но излиза, че темата за брак по настояване на родител е много популярна в турската филмова индустрия.  Дали е така в турската действителност- не знам.   Та тогава се разрових и беше излязъл 185 епизод - ами много свежичък ми се стори - всъщност от средата натам, защото като се включваш направо в 185 отнема малко време  осъзнаеш кой какво как защо. diziler казваш, че пак става тежък по-натам.  
Е, то ако всеки ден правиш шоу, то изисква много повече енергия, работа и усилия и креативност, отколкото ако излъчваш веднъж седмично.  Не знам как е при съседите - тук си мисля за TV шоута като Николаос Цитиридис и Слави Трифонов напр.  Та не знам - според мен трябва да си много креативен и да имаш голяма работоспособност и талант, че да ти се получава добре.  
 
 "плаче, мълчи, обиждат я, нищо не казва ... Чак нереално"  - и аз не знам какво да кажа - за пръв път виждам такова нещо - освен филмите за Исус.  Всъщност нереалното е най-реално.

Но тук не е по библейски сюжет, а съвременна сапунка - може и да искат да кажат нещо сценаристите, но какво - кой да каже.


Сериалът е продукция на KARAMEL, същите, които соуа направили "Назови ме по име", типичната сапунка от тези, които дават всеки ден в Турция. Много пъти се е доказало, че по сериали са тези, които дават веднъж седмично с дълги епизоди (в Турция). Другите са безкрайни  и често с празни диалози, изнервяща музика, която се повтаря. Този засега е една идея над "Назови ме по имшсериал героинята попада в затвора и вътре лелките са си изградили йерархия и я юркат да носи чай  да слугува. Ако не - линч!

От актьорите - кой ви прави впечатление?
Забелязах, че психоложката на детето е същата актриса, която играе майката на Йомер и Айше в "Назови ме по име".
А "злата свекърва" пак ми е позната отнякъде, но се сещам в кой сериал играеше.  Все ми се струва, че е пресолена манджата  с тези крайности... супер злобна майка или свекърва.... и супер наивна снаха или дъщеря съответно, само плаче, мълчи, обиждат я, нищо не казва ... Чак нереално
Виж целия пост
# 7
Това е третият турски сериал,който гледам.Интересен ми е,макар и да се развива бавно. Бтв дано  да са купили всички епизоди и да няма прекъсвания.Те най-много ме дразнят.Опитах се да се свържа с Бтв  по въпроса ама не можели да дават информация.Питах и на войо,защо не ги пускат напред,не било заложено като план.
Виж целия пост
# 8
здравейте
много ви благодаря че създадохте тема за сериала
Много ми харесват Емир и Рейхан, сладури са. С интерес следя всеки един епизод. Ще е чудесно ако някой превежда напред епизодите и ги сподели тук че нямам търпение да видя какво става по-нататък. А една серия на ден не ми стига.
Виж целия пост
# 9
Здравейте,и аз почнах да гледам сериала с интерес,дано скоро има преведени серии,че не ми се чака по 1 серия на ден.Направи ми впечатление,че къщата на Джемре е същата от сериала Свободен дух.


А аз си мисля че къщата на Джемре е къщата на Кемал от "Черна любов"
Виж целия пост
# 10
Дано някой се наеме да преведе сериите,не ми се чака 6-7 месеца да го гледам.

А, много повече от 6-7 месеца. По 20 серии минават средно на месец, а в Турция вече са към 200.  А оригиналните серии в първия сезон са по-дълги от тези, които дават по БТВ, виждам, че на БТВ Плюс времетраенето на нашите епизоди е 65 мин, значи ще има дълго да се точи.  
Някой каза "надявам се да са купили всичките", те още се снимат, не е заснет края на сериала, как да са купени всичките?
Единствените симпатични са ми  детегледачката с късата коса, Масал - детенцето и... от мъжете Зафер (приятелят на главния герой, май трябваше той да го изиграе)

Или да го слагате в скрит текст и да пишете, че е спойлер.

Аа, правилно. Изобщо не помислих. Но във всеки сериал някой влиза в затвора, хаха. Едно време от латино-сапунките си знаехме, че винаги някой си загубва паметта временно, някой ослепява временно или някой се потрошава (от катастрофа) временно. Сцените със затвора са задължителни за всеки сериал, това ми е най-противната част, да гледам как юркат новодошлия/новодошлата.

Иначе не го гледам сериала напред, просто някой път като си превъртам каналите го улучвам след 19ч
Виж целия пост
# 11
Имах предвид да са купили първоначалните към 170 епизода,че да няма да се надяваме прекъсвания.Ако говориш за времетраенето на българските и турските серии разликата е около 10 минути.Поне от това,което видях в официалния ютюб канал.Забелязах,че един от нашите епизоди съдържа части от два оригинални.Например последният 23-ти,сцената,в която се събуждат в едно легло е към средата на 24 оригинален епизод.
Виж целия пост
# 12
няма точна закономерност, "10 минути разлика" и т.н., първите епизоди турските са по 90 мин, нашите по 65

1 еп. - 92 мин
2 еп. - 70 мин
3 еп. - 79 мин
4 еп. - 71 мин
5 еп. - 70 мин
6.еп. - 60 мин
7 еп. - 71 мин
8 еп. - 60 мин
9 еп - 59 мин
10. еп. 68 мин
11 еп 65 мин.
и т.н. Една с една не си прилича. Същото беше и с "Назови ме по име"

А сега сериите дето дават се развиват в Ерзурум, но най-вероятно са снимани в някое предградие на Истанбул.
Бил съм в Ерзурум преди 2 години, там е супер красиво, планини отвсякъде, всичко сняг.. Стар, исторически град високо в планината с много забележителности
Виж целия пост
# 13
Сигурно е така.Говоря на база видяното в канала им.Там варират от 58 до 90 минути.
Виж целия пост
# 14
Ще се гаджосат ли Лейля и Кемал според вас?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия