Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 12

  • 24 820
  • 816
# 540
Много често, дори и без да имаме свръхочаквания/изисквания към децата си, бидейки самите ние перфекционисти и амбициозни това автоматично се пренася и на децата. Или пък като си сложим маска за пред тях и се правим на много смели, а реално ни е шубе. Затова е добре често да сваляме маската и да сме откровени. Често децата не се притесняват толкова от реакциите на родителите си, колкото от тези на околните, особено ако са в някаква супер конкурентна среда.
Не ви ли се е случвало ако детето се върне и да речем на труден тест изкарало 4 и като му кажете "Е супер, аз на тоя тест и толкова не бих изкарал!" и виждате как му грейват очите. На мен ми се е случвало.
Какво бих направила, бих си взела този петък, детето го освобождавам по семейни причини и отиваме някъде или просто си стоим у дома, правим торта и гледаме някой разтоварващ филм, наслаждаваме се на живота.
Виж целия пост
# 541
Начев не е детски ендокринолог
Моля ви, водете си децата на детски ендокринолог. Все още са деца, а има особености. Особено грубия Начев...не.
Моите деца от години се наблюдават от ендокринолог, така че от опит го казвам.
Виж целия пост
# 542
Не знаех, че има детски ендокринолог. Аз при Начев се следя вече 6 години и така или иначе трябваше януари да ходя, но се замотах, щях 2 часа да запиша. В ендокринологията ли са детските ендокринолози?
Виж целия пост
# 543
Начев е много директен и не се старае да захаросва нещата, но е много добър специалист. От малкото наистина задълбочени.
Виж целия пост
# 544
Начев не е детски ендокринолог
Моля ви, водете си децата на детски ендокринолог. Все още са деца, а има особености. Особено грубия Начев...не.
Моите деца от години се наблюдават от ендокринолог, така че от опит го казвам.
Малко извън темата - Хепи, дай съвет, моля, за детски ендокринолог. Моята девойка е и с един яйчник, та искам някой читав да я види.
Виж целия пост
# 545
На мен много ми допадна д-р Александър Шинков. Изключително внимателен, отделя по 40-50 минути на всеки пациент. Не знам дали се занимава с деца. Освен това е доста отворен за някои новости в контролирането на заболявания на щитовидната жлеза.
Дано да няма  проблем с щитовидната жлеза. Възможно е и  да от стрес, при стрес също има стягане в гърлото.  Не е задължително напрежението да идва от самото дете, от семейството и  от очакванията на близката среда. Важна е и средата в училище.
Виж целия пост
# 546
Ние посетихме детски ендокринолог преди няколко месеца заради изоставане (в растеж, вторични полови белези и въобще във всичко), бяхме при проф. Стоева, много обяснява и наистина гледа в цялост на състоянието. Лошото е, че чаках 2 месеца за час Sad
https://superdoc.bg/lekar/prof-iva-stoeva-dm-4598
Виж целия пост
# 547
Мария, дано да е нещо преходно при Ния и бързо да отшуми.
Миналата година детето ми изживя голям стрес в училище и се бях побъркала. Той е изключително състрадателен и всичко изживява много дълбоко. Тормозеха негов приятел (не него) и на два пъти вдигаше кръвно и ми звъняха от училище. Нещата бяха много ескалирали, имахме специална родителска среща с това, в клас влизаше да работи с тях училищният психолог. Водих го на детски кардиолог, 24-часа беше с холтер, правих и консултация с детски психолог. Бях се побъркала и не знаех какво да правя, включително мислих да го местя в друго училище, но той не пожела. Изписаха му и на него Седатив, но не помогна. После пи около 2 месеца Алора, което е билково успокоително и всичко премина. Тази година няма и помен от тези неща. Все едно става въпрос за други деца и ходи с желание на училище, няма тормоз срещу никой в класа и детето ми се успокои. Той е по-трудно адаптивен и се притеснявам като наближи НВО да не се притесни отново, така че опитвам да натягам с мярка.
От здравето по-ценно няма.
Виж целия пост
# 548
За щитовидната жлеза и д-р Попова в Токуда става, но наистина е добре да е детски ендокринолог. Не са много детските специалисти, при нея не се чака толкова. Повечето детски ендокринолози са с добри отзиви Simple Smile
Да, и холтер сме слагали, и на невролог сме ходили, и доста неща преживяват децата, сто пъти съм писала че тъпите матури понякога не си струват. За кардиолог между другпто също задължително детски специалист. Там сме посещавали Велковски, Спасов, една дама сега не се сещам името и един в овча купел.. препоръчвам Велковски със всички ръце Simple Smile
На Ния на първо време й вземи рескю за смучене и да се наспива и хидратира! Това задължително го казват лекарите, плюс движение, лек несъстезателен спорт.
Виж целия пост
# 549
За кардиолог между другпто също задължително детски специалист. Там сме посещавали Велковски, Спасов, една дама сега не се сещам името.

Крдиолог - Незабравка Чилингирова от "Св. Екатериа"?

А Начевите са двама - Емил и Алан /братя/. Алан е ендокринолог-гинеколог към Майчин дом, Емил е към МЦ Панацея на К. Иречек- обща ендокринология. И двамата са водещи в своите области, но са консултирали мен, а е детето.
Виж целия пост
# 550
По принцип всяка медицинска специалност има своя детски аналог, защото при децата до 18 г. нещата са по-различни. Винаги търсим някой, който да има пред специалността си " детски" хирург, ендокринолог, гинеколог, уролог. Може би към 17-18 г. вече може да се направи компромис.
Виж целия пост
# 551
На Ния на първо време й вземи рескю за смучене и да се наспива и хидратира! Това задължително го казват лекарите, плюс движение, лек несъстезателен спорт.
Moже ли малко  повече инфо , че не съм на ти с  разните добавки....
Виж целия пост
# 552
http://www.rescue.bg/  Simple Smile Само да уточня,че лекарите препоръчват останалите неща от поста, а рескю аз съм взимала за дъщерята, тя и след нещо като паник атаки като я изкарат на дъската, лесно се влияе, ами помогнаха й Simple Smile
Виж целия пост
# 553
Хепи, а при дъщеря ти кога се отключи тази тревожност? И можеш ли да кажеш, че вече я е израстнала?

Благодаря на всички за подкрепата! Бая съм се шашанала. Утре като видя хормоните, ще се отчета.
Виж целия пост
# 554
Мария, ти си познаваш най-добре детето, но и аз на твое място бих я извинила по домашни причини в петък и бих прекарала деня с нея в приказки, готвене, разходки, пазаруване, изобщо неща, които биха я разсеяли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия