Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бих ли могла да осиновя дете?

  • 4 080
  • 8
Здравейте, аз от много години искам да си осиновя дете, семейна съм на 31г  с три спонтянни аборта. Та имам и Телк с не малък % , Телк а е за очи и не добър слух. Дали биха ми дали дете ?
Виж целия пост
# 1
Здравей,

не виждам причина да не можеш да осиновиш дете. Предполагам, че проблемите ти със слуха и зрението са контролирани. Много хора имат някакъв вид хронично заболяване и това не им пречи да осиновяват деца. А и си млада, което е голям плюс!
Успех, стискам палци!
Виж целия пост
# 2
nasito8988, здравей.
Не се дават деца на хора със заболявания, които застрашават детето. Такива са ХИВ, СПИН, венерическите заболявания, психиатрични такива. Изисква се и Манту. При положителен резултат за туберкулоза се провежда лечение.
Изисквания към кандидатите за осиновители са:
-  да могат да докажат доход, който би ми позволил да се грижат за дете, без да се налага да ползват социални помощи.
- да могат да осигурят ако не собствена стая, то поне кътче, където детето да има самостоятелно легло, гардероб, бюро, ако е ученик или шкафче за играчки и място за игра. Гледат се хигиенно-битовите условия, които трябва да отговарят на минимума. Не е задължително да имате собствено жилище, може и под наем да живеете.
- важно е да не сте осъждана, срещу вас да няма следствие или повдигнати обвинения за престъпление от общ характер
- да не сте лишавана от родителски права
Общо - взето това е.
Срещнете се със социален работник от отдел"Закрила на детето" по местоживеене и той ще даде списък с нужните документи и ще отговори на въпросите ви. Ще ви включат и в курс. Процедурата за излизане на решение за вписване на кандидата в регистрите трае до три месеца. След това чакате някъде да ви извикат на среща с детенце, което отговаря на вашите очаквания / желания като възраст, пол, здравословно състояние, произход. Кога и къде ще има такова детенце никой не може да каже.
Виж целия пост
# 3
Ако имате брак, може да осиновите като семейство. Ако нямате, осиновява само единия. Което не е проблем. Мама Ру ви е дала насоките, действайте и чакаме информация как се случват нещата при вас. Успех!
Виж целия пост
# 4
Mama Ru благодаря. Имаме жилище и доходи ,сега имаме доста кредити , до септември. Сега живеем в апартамента на мъжа ми доста ремонт иска. Но аз имам две жилища в по - малък град , там искам да се преместим и майка им е на близо ще помага.
avkovbg , ами аз си мислех, че не дават на хора с ТЕЛК. Справям се ,нося очила ,за слуха чувам затруднено , без апаратче съм не ми помага .
Розмариня , Да имаме брак.
А наистина ли е толкова страшно "идвало на проверка " ? Трябва ли да е изрядно ние сме разхвърлени ...
Виж целия пост
# 5
Не, разбира се. И аз не съм от най-подредените. Въпросът е да се поддържат нормални нива на хигиена и да се види на място в какви условия живее кандидатът - вид жилище, стаи,има ли вътрешна баня и тоалетна, течаща вода, ток... Говорят с кандидатите за намеренията им относно къде ще обособят стая или място за детето. Мен ме питаха относно площадки, ясли, градини и училища наоколо и къде евентуално би се разхождало и умело детето...
Виж целия пост
# 6
Здравейте и от мен да се запиша и аз в тази хубава тема ние преди година осиновихме момиченце да имаш такава радост в къщи е нещо неописуемо затова няма лошо да направиш едно добро да дадеш шанс на едно дете
Виж целия пост
# 7
Здравейте приятелката ми ме помоли да питам за осиновяване на дете
Виж целия пост
# 8
Да се регистрира и да пита тя. Може да чете и без регистрация, цял раздел има. А най-добре да отиди в "Закрила на детето" и да говори с хората там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия