Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как приспивате бебетата си?

  • 2 957
  • 37
# 30
TeoM83 кога спря да заспива на гърда и как заспиваше след това?
Виж целия пост
# 31
Дъщеря ми до годинка и 4 месеца някъде заспиваше или с возене в колата когато сме навън, или ако сме вкъщи, я слагам на краката си, аз седнала и леко я люшкам и и пея. Това с пеенето чак към годинка. Преди това само люшкане. А се научи случайно седнала да съм аз, защото родих със секцио и в болницата още мн ме болеше и така си се научи. А вече след това минахме през най-различни етапи. В момента я приспивам в нашето легло и после я пренасяме в нейното. Главно с четене на приказки. Никога не съм я оставяла да плаче докато заспи.
Виж целия пост
# 32
TeoM83 кога спря да заспива на гърда и как заспиваше след това?

Ами кога спря... в общи линии малко преди да я отбия, което стана около месец преди да стане на 2 години. Една вечер забелязах че я кърмя супер дълго време, а тя не заспива, по някое време пусна гърдата, повъртя се малко и заспа. Споделих на ММ и той реши че сега е момента. Иначе той месеци преди това беше започнал да се опитва да я приспива по няколко вечери в седмицата - с музика и не знам още какво.

Та след това лягахме с нея в нейното легло, галихме я по гръбчето, държахме ѝ ръчичката, правехме се че спим докато и тя не заспи, слушахме детски песнички... ей такива неща, понякога по 1-2 часа, понякога и по-бързо ставаше. След около половин година започнахме да я оставяме сама да заспива - една приказка, малко гушкане, “лека нощ и сладки сънища, съкровище” и излизаме от стаята
Виж целия пост
# 33
Нашият юнак е на 5 месеца. Вечер го слагаме в креватчето, пускаме му една рок песен, люшваме леглото и той заспива, от около 2-3 седмици без рев. Но преди това беше яко дране вечер. Може би свикна сам или поне се надявам.
Дневните дремки са ни на дивана в хола върху един повивалник.... Много сме смешни, но този начин го открихме повреме на коликите и все още действа. Но искам лека полека да го науча през деня да си спи в креватчето. Скоро съм решила да започна.
Виж целия пост
# 34
Трудно е приспиването и търся съвети. Simple Smile
Моля да пишете и на колко месеца са бебетата.
Виж целия пост
# 35
Дъщеря ми е почти на 6 месеца и често заспива доста трудно, особено през деня.

Общо взето изпусна ли точния момент да я сложа в леглото, става кошмар. През деня я слагам да спи и пея песни, пускам бял шум/релаксираща музика, поклащам леко кошарата. Обикновено се получава, но изпуснала ли съм момента става кисела и я приспивам на ръце. Някъде 3-4 минути да я полюлея и е готова. За съжаление се случва и да се усети като я оставя и се разплаква и всичко започва отначало.

За нощния сън има рутина от както се е родила. Къпане, масаж и хапване на приглушена светлина, после баща й я приспива, но за 10-15 минути обикновено е готова. Рядко се случва да заспи сама.

Ако сме навън в количката за секунди заспива или в колата. И винаги е с биберон. За нейната възраст е нормално около 2 часа да е будна и след това да заспи - гледам да го спазвам и досега такива приспивания  по 1 час почти не сме имали.
Виж целия пост
# 36
Дъщеричката ми заспива само на ръце,права(аз сядам и се облягам,тя сяда върху мен,с лице към мен и ме прегръща). На 1г.и 3м. Е и от близо 7 месеца заспива само по този начин. 😁
Виж целия пост
# 37
Чайовете blevit ползвали ли сте и доволни ли сте ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия