Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На дъщеря ми не й се ходи на училище. Заплашва дори със самоубийство.

  • 14 635
  • 86
# 75
Това е лудост....понеже момичето е закрастено по игри, сменяме училището. Ако се окаже, че и там не се случи "чудото" и детето продължава, както преди, какво правим? Пак се местим?

Вместо да се разговаря с дете, учители, директор, се вземат такива крайни мерки?!?!? Все повече прилича на лошо скроена история....
Виж целия пост
# 76
Тука има нещо друго, което не се казва в темата. Смяната на училището, освен ако детето в новото училище не е до 5 часа следобяд и не си пише там домашните, не решава проблема с пристрастеността към игрите. Там трябва премахване на дразнителя - спиране на интернет, прибиране на конзолите и т.н. Иначе нищо не пречи след училище детето да се прибере вкъщи и вместо да учи, да играе цял ден, щом няма кой да го контролира. Явно има по-сериозен проблем, свързан с училището.
Виж целия пост
# 77
Както казва Ирушка, тя не е длъжна да дава отчети.
Очевидно детето има сериозен проблем с предишното училище, за да настои да се смени и майката да се съгласи да мине през формалностите. Щом майката не желае да каже какъв е, няма как да разберем, колкото и да ни се иска. Simple Smile
Успех на детето и на цялото голямо семейство!
Виж целия пост
# 78
Разбира се, че не е длъжна да дава отчети, но ако човек не иска да каже какъв му е проблемът, не пуска тема за разрешаването на същия този проблем. Също така, не пуска измишльотини и опашати лъжи и не се зъби на потребителите, които са дали съвети, за които авторът на темата е помолил.
Виж целия пост
# 79
Какъвто и да ни е проблема, ще си го решим. Очевидно Не Тука по Очевидните причини. От 14 години съм майка и никога не бях опирала до майчините форуми, освен сега. И виждам защо! Изглежда моят проблем за някои други изглежда причина за обиди, упреци и подигравки.

и аз съм подложена на същото от тукашните "експерти", които нямат никакви проблеми нито със себе си, нито с децата си. Грешката е една - че си споделил
Виж целия пост
# 80
Жената има право.Децата са особено манипулативни когато решат да стане на тяхното.Малката много добре знае какъв ефект ще имат думите и за самоубийството и затова го прави.Не можем да виним жената и да и даваме съвети как да бъде добра майка,след като явно всяка една от нас се смята за такава,но дали е така?
Виж целия пост
# 81
Това е вследствие най-вероятно малко подранил пубертет. Аз имах същия проблем но бях малко по-голяма на 12. Също плашех със самоубийство но като изядох един бой от майка ми забравих тия глупости.
Виж целия пост
# 82
Мисля, че е възможно на детето наистина да не му е хубаво на училище (Както повечето деца в днешно време) но е много възможно момчетата в училище да я тормозят, защото моята като беше трети клас беше същата работа пък и нямате  избор...трябва да отиде на училище колкото и да не иска...
Виж целия пост
# 83
Здравейте, след всичките неволи през февруари, реших все пак да напиша резултати. Разбира се, че има страхотни майки във форума с уникален опит и съвети. Вероятността обаче да висят тука нонстоп и да се отзоват с мега добрия съвет точно на вашия проблем не е много голяма. Психолог препоръчвам само ако е безплатен и е от училище, иначе ще ви измислят каквато си искат диагноза и ще се вкарате допълнително във филм, който не искате, но такава, за съжаление системата в България, не само с психолози, а и с доктори, адвокати и т.н.
Сега, относно дъщеря ми, оказаха се комплексни нещата, като едно от сериозните неща наистина беше училището и най вече 5 клас като смяна на учителите, загуба на любимите й учители, стресът от всеки предмет и желанието да играе повече и забавлява. Така че, да, опитите за самоубийство бяха само номера и нищо сериозно. Смяната на училище е решение в нейния случай, защото за нея е много важно да има добри отношение с децата и учителите. От 2ри до 4ти клас толкова си харесваше учителя в занимлнята, че се прибираше последна, но в 5 клас вече не беше той. И така, това е от мен. Благодаря на всички озовали се!
Виж целия пост
# 84
А тя е само 5 клас. Вече трети ден я "боли корема', когато си поговорихме, разбрах, че просто не й се ходи. Материалът е скучен, момчетата я тормозили, но според мен просто я мързи да си пише домашното, което е доста скучно наистина. Когато й казах, че образованието е задължително и няма как да не ходи на училище, заплаши, че ще се самоубие. Какво да правя? По говорих с една приятелка психолог да си поговорят. И друг път се е случвало, но все сме се предумвали някак си, а и не е заплашвал със самоубийство.


Щом има тормоз смяна на у_щето  аз поне това направих и резултата беше налице 😊.
Виж целия пост
# 85
Ако те заплаши още веднъж със самоубииство и кажи например "добре" и ще видиш, че ще я хване страх и ще направи каквото и казваш.
Виж целия пост
# 86
Ти такива съвети не давай, че не се знае как ще реагира! После ти ли ще отговаряш?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия