Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На дъщеря ми не й се ходи на училище. Заплашва дори със самоубийство.

  • 4 760
  • 81
А тя е само 5 клас. Вече трети ден я "боли корема', когато си поговорихме, разбрах, че просто не й се ходи. Материалът е скучен, момчетата я тормозили, но според мен просто я мързи да си пише домашното, което е доста скучно наистина. Когато й казах, че образованието е задължително и няма как да не ходи на училище, заплаши, че ще се самоубие. Какво да правя? По говорих с една приятелка психолог да си поговорят. И друг път се е случвало, но все сме се предумвали някак си, а и не е заплашвал със самоубийство.
Виж целия пост
# 1
Тормоза е голям фактор. Обърнете внимание на това, не бива да се пренебрегва.
Виж целия пост
# 2
Работа с психолог и класната, за да се установи какво се случва в училище. Тормозът не бива да се пренебрегва при никакви положения и трябва да се изясни ситуацията.
Виж целия пост
# 3
Говорете с детето много внимателно и вижте каква е истинската причина. Ако трябва предложете смяна в друго училище.
Имах подобен проблем с моята дъщеря, но в по-късна възраст. В началото на пубертета.
Говореше за болки в корема непрекъснато и не искаше да ходи на училище. Сменихме рязко обстановката и нещата потръгнаха.
Виж целия пост
# 4
Може да не е мързел, а тормоз или прекалено много стрес. Пети клас се сменят учителите и децата.
Търсете причините.
Виж целия пост
# 5
Пети клас е тежък. Пусни я почивка до 4.03. Също така виж какво става в клас.
Виж целия пост
# 6
Не мисля , че е мързел , добре е да поговори с психолог , а вие говорете с класния дали е забелязал нещо .
Виж целия пост
# 7
Да, мисля си за смяна училището. Ще поговоря и с директорката. Комплексно е, че има проблеми във взаимоотношенията с момч
етата... Да, но то къде няма да има?! Но и материалът в пети клас изведнъж става много труден, а домашните ги пише с часове, а от това бягане няма.
Виж целия пост
# 8
Ако има затруднения с материала, защо не потърсите частни учители или да работите допълнително вкъщи?
Това ще й помогне да се чувства по-уверена.
Какви са проблемите й с момчетата?
Все пак от проблем до проблем може да има голяма разлика. Ако можете, съберете информация от няколко източника-класна, деца. Също така най-важното говорене с девойката, но не директно питане, а с предразполагане към споделяне и показване на разбиране.
Виж целия пост
# 9
Мързел не е, но тя е перфекционистка и предпочита да не сяда да пише, отколкото до го напише джаста праста, та това също много й пречи

Частни уроци, твърдо Не. Имам и син в 7ми клас, и по него ми отиват всички средства за частни уроци.
Виж целия пост
# 10
Разпредели средствата между двамата, след като и тя има нужда. Момичето не е второкачествено дете. Това повтаряне, че е мързел, говори доста зле за отношението ти към нея, явно детето има проблем не само с момчетата в училище.
Виж целия пост
# 11
Частни уроци, твърдо Не. Имам и син в 7ми клас, и по него ми отиват всички средства за частни уроци.

Не е много добре да делиш така децата. Значи седмокласникът на уроци, а за нея - не. Може да се чувства пренебрегната.
Моето виждане е, че, когато имаш две деца, трябва да балансираш между двете - ще намалите неговите ангажименти за сметка на това да има и тя право да си избере да ходи на нещо.

Има го и това, че сменят учителите, вече не са с госпожата, която 4 години ги дундурка и само дето сополите не им бърше...
Може и да има скука и нежелание за учене, но, ако не се предприеме нещо, това ще се задълбочи....
Виж целия пост
# 12
А и зависи какви проблеми с материала има. Може изобщо да не са нужни чак уроци, а повечко упражнения вкъщи и минаване на някой друг урок от учебника с родител.
Виж целия пост
# 13
Дъщеря ми също е в 5 клас и също хич не й се ходи на училище. Стресът е голям - нови учители, нови предмети, нов клас дори. Но въпреки че всяка сутрин мрънка и ми повтаря, че мрази училището, когато е там се забавлява и се връща вкъщи с купища истории и с усмивка.
Има нещо друго при вас, не е самото учение. Задължително разговор с класната и с психолог. Разпитай и съученици, които познаваш. Може да е комплексна причина, но трябва да работите по всеки проблем. И прекарвай колкото може повече време с нея. Говорете си само двете.
Виж целия пост
# 14
ама наистина не разбирам, тук съм , за да ми помогнете, а вие , някои от вас, ме упрекват. Имам четири деcа и нямам време за всяко, нито средства. Моля ви за разбиране и най вече ако моvе да споделите подобен опит. Благодаря
извинявам се за латиницата, но малката ми все телефона а на компутъра така и не разбрах къде се премества на фонетична кирилитса a e s Windows 10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия