За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 306
  • 738
# 15
Пилешки дробчета около килограм. Мариновах със соев сос, мед и черен пипер. Идея как да продължа ?
С лук на тиган или в йена във фурната.
Виж целия пост
# 16
Пилешки дробчета около килограм. Мариновах със соев сос, мед и черен пипер. Идея как да продължа ?
С лук на тиган или в йена във фурната.
Морена, може ли по подробно за йената ?
Виж целия пост
# 17
Предложете хрупкаво тесто за пица ,
Виж целия пост
# 18
Предложете хрупкаво тесто за пица ,

Пълнозърнеста пица със сирене и шунка
Виж целия пост
# 19
Предложете хрупкаво тесто за пица ,
Не знам да има такова. Гледам това на Ваня...  моето е същото, та който и да ти даде все едно ще е. Та не е тестото хрупкаво, а как е печено и дебелината му. Разточваш много тънко (ако позлваш арабските питки за дюнер - най-лесно е и става хрупкаво определено) и не трупаш много и течна плънка и ако печеш в пещ или поне на камък...
Виж целия пост
# 20
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!
Виж целия пост
# 21
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!
Ето ти моята, най-добрата за семейството ми - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Но! Която и да е рецепта можеш да ползваш. Тези за хлебопекарна са същите като и за без такава, особено като няма да печеш в нея.  Пък ако се пече в хлебопекарна, просто се съобразяваш с капацитета ѝ, та да не е по-голямо тестото.
Виж целия пост
# 22
Предложете хрупкаво тесто за пица ,

Тестото за ПИЦА от пицария "ВЕРДИ" с уточненията в следващите два-три поста на sylya.
Виж целия пост
# 23
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!
Ето ти моята, най-добрата за семейството ми - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Но! Която и да е рецепта можеш да ползваш. Тези за хлебопекарна са същите като и за без такава, особено като няма да печеш в нея.  Пък ако се пече в хлебопекарна, просто се съобразяваш с капацитета ѝ, та да не е по-голямо тестото.
Извинявай за глупавия въпрос , ама какво означава свежа мая?
Виж целия пост
# 24
Здравейте, тъй като сега се запознавам с продукта кокосово масло, искам да попитам доколко мога да го заменя в рецепти с масло? И ако може да ми подскажете някои изпитани рецепти. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 25
... какво означава свежа мая?
Няма проблем - свежа е жива мая, на кубчета.  Например

Скрит текст:
Виж целия пост
# 26
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !
Виж целия пост
# 27
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !
Загряваш камъка във фурната.

Морена, може ли по подробно за йената ?
Ауу, това съм го пропуснала, съжалявам... и вероятно е късно вече...
Виж целия пост
# 28
Здравейте!
Кулинарията никога не ми се е отдавала, но сега, когато чакаме първо детенце все повече се замислям, че трябва да положа усилия в тази насока.
Ще се радвам ако ми споделите книга или сайт, който е за начинаещи ентусиасти. Simple Smile
И аз не знам точно какво търся и очаквам, но знам, че скоро няма да ми е достатъчно да готвя само яйца, мусака и картофи.
Иска ми се да науч както някои нови и интересни рецепти от международната кухня, така и основните правила при боравене с определени продукти. Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Здравей, Galeona,  аз ти препоръчвам ако може да гледаш 24kitchen, виж и сайта им - https://www.24kitchen.bg/. Кулинарни книги също може да са ти от полза.
Харесвай си рецепти от нета, близки до вашия вкус, с практиката ще дойде техниката, с времето и  опитът.
Щом готвиш мусака... имаш някакво начало. Simple Smile  За конкретни въпроси тук сме насреща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия