За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 594
  • 738
# 675
Пробвала съм да слагам и аз така разни билки със зехтин и винаги ми е  гранясвал след месец - два, а същият зехтин в оригиналната бутилка не гранясва, мухъл не е хващал. Има някаква връзка с добавките като се сложат, но не знам каква точно, вероятно има нещо специфично като се правят тези неща, което изпускам.
А за маслото съм на мнението на Марчева, вероятно е много оводнено това масло, за да хваща така мухъл бързо след отваряне.
Виж целия пост
# 676
Имам в хладилника буркан с олио и смлян босилек. Правих го август месец, че тогава го обрахме. Нищо му няма, миналата седмица мариновах пилешко месо с него. Правя всяка година, в сух буркан, босилека го завъртам в центрофугата за салата за да го подсуша....в буркана бъркам винаги с чиста лъжица, ако я замърся по невнимание, сменям с чиста. Единственото, което става е че най-горния пласт босилек почернява.
Виж целия пост
# 677
Аз се замислих да не би да съм сложила листенцата босилек мокри в буркана и да съм заляла със зехтин за това да е мухлясало. Забравих какво съм правила вече от преднотот лято. Но сега като пишете, че сте измили и подсушили се замислих.
Виж целия пост
# 678
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry
Виж целия пост
# 679
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry
Картофеното пюре да не го направи с пасатор?
Виж целия пост
# 680
magito1986, погледнах подобна рецепта, по която съм правила, на 5 големи картофа две с.л. брашно. Мисля, че не е трябвало да слагаш повече брашно. Пробвай с намокрени или намазнени ръце да оформяш.
Виж целия пост
# 681
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry
Картофеното пюре да не го направи с пасатор?
Да. Счупи ми се пресата....от това ли да е станало така?
Ще пробвам с намазнена ръце, както е писала labrex. Иначе ще трябва да го преправя на друго ядене Sad
Виж целия пост
# 682
Мдаа... картофите не се пасират, че стават на лепило. Wink
Виж целия пост
# 683
Пасаторът поначало прави лепкаво пюрето, и аз съм правила тази грешка. Не мисля, че ще се оправи, колкото и брашно да добавяш. Ако нямаш преса, по-добре с вилица да намачкаш добре сварените картофи. Няма да стане идеално гладки, но аз лично даже предпочитам да усещам картофа.
Виж целия пост
# 684
А сега няма ли да ѝ бие на брашно като е сложила толкова много? Според мен сместа по-добре да в използва за нещо друго вече. На вкус няма е добре и ще си загуби времето. Но всеки си знае.
Виж целия пост
# 685
Сложих ги да се пекат вече. Каквото стане... За друг път ще имам предвид за пюрето. Не знаех,че така ще се получи. Благодаря!
Виж целия пост
# 686
Само веднъж съм пасирала картофи с прясно мляко и получих прекрасно лепило. Не ставаше за ядене пюрето, както и да го префасонирах.
Виж целия пост
# 687
Само веднъж съм пасирала картофи с прясно мляко и получих прекрасно лепило. .....................
Ама пък си имаш лепило, кой к`ат тебе .....не е ли така......... Не се сърдиш, нали..........
Виж целия пост
# 688
Една приятелка се оплака, че пюрето и ставало на туткал, как моето било такова пухкаво. Казвам аз как го правя, и тя по същия начин, като споменах, че бъркам с миксер и тя се сепна, знаела, че с миксер не става, само с пасатор. Та се изяснихме, че явно грешно е разбрала, където е гледала/чела или слушала. Simple Smile
Виж целия пост
# 689
о, това беше и моето първо пюре за бебе Николай преди 30 години Simple Smile  Кой да знае, че пасаторът не е толкова универсален уред.  Лабрекс, мама го прави с миксер, като първоначално намачка грубо картофите с вилица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия