Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на прахосмукачка - 4

  • 28 542
  • 758
# 15
keksiter Каква е твоята прахосмукачка за камина? Аз вчера импулсивно си поръчах тазиТози вид прахосмукачки не са скъпи, а отдавна се канех да взема някаква. Дали съм направила добър избор? Добри отзиви имаше в италианският Амазон, но не разбрах за по-фин прах дали ще е необходимо слагането на допълнителен филтър.
 "Има ХЕПА филтър върху който се нахлузва и защитна торба" Предполагам това е точно допълнителният филтър за който прочетох някъде, но не разбрах какъв точно.
Виж целия пост
# 16
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … n=tech-april-2020

Какво ще кажете за тази? Мощността и добра ли е?
Виж целия пост
# 17
Здравейте! Имате ли мнение за тази прахосмукачка, предлага се в Кауфланд:
Виж целия пост
# 18
На мен ми се вижда слабичка с тези 550 Вт.
Виж целия пост
# 19
В крайна сметка аз взех тази:
https://zora.bg/product/ro7262eaТя е също 550W.Вдига келима направо,улавя финния прах,има мека четчица,която става за щори,което е +.5г.гаранция.За сега съм доволна.Предишната ми беше Самсунг.Еми изкара 2 години преди да изгори.Гледах тези,които са с воден филтър:огромни и тежки,отхвърлих ги като вариант.Не посмях да се хвърля на вертикална,малък ми се видя контейнера,а и от магазина ми казаха,че акумолаторните държат до 2г,после нова батерия.Консултантите ме отказаха.
Виж целия пост
# 20
Магика, как е турбо четката? Ако имаш косматковци вкъщи - как се справя с космите?
Виж целия пост
# 21
Аз също ще взимам вертикална прахосмукачка, но се чудя между Bosch Flexxo и Bosch Athlet. Някой може ли да ми каже дали са с еднаква мощност? Харесвам Flexxo повече, защото става и на ръчна, но тъй като е по-евтина ме кара да се питам дали Athlet не е по-добра. При нея видях, че има някаква система за автоматично регулиране на мощността, която я няма при Flexxo, но пък това изобщо не смятам, че ми е необходимо. Така че моля за помощ в избора между тези модели.
Виж целия пост
# 22
Бихте ли споделили мнение за тези две прахосмукачки на Philips и Bosch, спряла съм се на тях и двете са с контейнер? Благодаря Simple Smile

https://www.philips.bg/c-p/FC9330_09/powerpro-compact-bagless-vacuum-cleaner

https://www.bosch-home.bg/productlist/vacuum-cleaners/canister-v … umcleanersbagless
Виж целия пост
# 23
Аз съм с Philips FC9334/09 от почти 2 години и съм изключително доволна. Имаме бебе, куче и килими до скоро - справя се с всичко. Сменяла съм веднъж филтри, защото зная, че е добре да се подменят на 1 година работа.
Виж целия пост
# 24
Здравейте, момичета! Simple Smile
Пак имам нужда от вашето компетентно мнение по един по-специфичен въпрос.
Интересувам се, дали – ако искам да почистя умерено замърсен диван / матрак – ще мога да го направя, като комбинирам действието на тази парочистачка и тази прахосмукачка?
Въпросът е зададен по този начин, защото обмисляме покупката на споменатите две машини (за най-различни битови нужди) и се чудим дали това е най-добрият избор.
До неотдавна бяхме решили да вземем само този модел – обаче, според мъжа ми, ако купим другите 2 уреда, ще се окажат по-функционални и практични.
Но дали двете заедно ще могат да изчистят текстилните мебели толкова добре, колкото последният показан Kärcher? В това клипче е демонстрирано колко добре се справя въпросната прахосмукачка.
Всякакви мнения ще ми бъдат от полза! Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Не виждам прахосмукачката да има накрайник и въобще функция за пране на дивани ..
Виж целия пост
# 26
teta75, не си прочела внимателно поста ми.
Писала съм двете да се ползват заедно, демек – една след друга, като комбиниран ефект – парочистачката + циклонната прахосмукачка. И дали тяхното комбинирано действие е съпоставило с резултата, който перящата прахосмукачка на Kärcher би могла да постигне, по отношение почистването на меката мебел (дивани, матраци, кресла и т.н.).
Виж целия пост
# 27
Перящата прахосмукачка няма нищо общо с парочистачката. Имам и двата уреда, макар и други марки и модели. Механизмът на чистене е различен. Перящата прахосмукачка пръска вода и едновременно изсмуква мръсната вода от повърхностите. Парочистачката пуска само пара и може да освежи, но не и да издърпа мръсотията, която разтвори. Аз ползвам парочистката за гладки повърхности и освежаване на диваните. Когато искам пране, ползвам прахосмукачката. Задължително това, което ще пера, първо прахосмуча, после пера. Фактът, че водата от прането е замърсена, за мен означава, че прането има ефект, предвид това че първо съм минала на сухо да издърпам праха.
Така че, ти прецени какво точно искаш да постигнеш.
Виж целия пост
# 28
blue.angel, благодаря за мнението.
Знам, че парочистачката, сама по себе си, не би могла да почисти качествено текстила. Затова най-главният ми въпрос беше – дали е възможно, след като тя мине по текстилната мебел и разкисне мръсотията (може да се прибави и препарат, за по-ударно почистване), да се пристъпи към изсмукване на остатъчната течност + мръсотия с циклонната прахосмукачка. Мъжът ми казва, че е гледал подобна комбинация в едно клипче в YouTube и че резултатът бил супер. Но аз се колебая и затова реших да питам тук.
Работата е там, че отделна парочистачка и отделна стандартна прахосмукачка сякаш биха ни вършили повече работа в битов план, отколкото перящата прахосмукачка, която, също така, изглежда доста обемна. Rolling Eyes

EDIT: Допълвам се – май циклонната не може да "поглъща" вода, което в известна степен променя въпроса ми.
Виж целия пост
# 29
Прочетох и разгледах. И пак ти отговарям тжва което и дамата след мен ти е писала - как и с какво ще издърпаш водата и/или влагата от матрака след като го напоиш с парочистачката?

Перяща прахосмукачка ползвала ли си. А приставката -плоската , виждала ли си я какво представлява.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия