Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моята възрастна котка - гериатрична тема

  • 5 026
  • 167
# 150
Сега ще се го оставим да се възстанови. Като отидем на контролен преглед ще си поискам снимката. Сега изобщо не искам да го мъкна по други лекари.

Винаги има момент - ами ако не са прави. Но аз голяма разлика във финансите не виждам - бяхма ми казали 150 лв за почистване на камък и вадене на зъб. Сега ми взеха 190. Едва ли е за пари. Изваждането на зъбите е било наложително според нея. Дори не са ми таксували ваденето на другия квадрант зъби.

Преглед вторичен /днес/  - 7 лв.
Ето това е лекарката https://www.facebook.com/135699113166894/photos/a.65439918796354 … ype=1&theater
Надявам се да не  е права. Но усещам, че е.
Виж целия пост
# 151
На мен 150 лв за почистване на зъби ми се струва много. А, вместо да ги почистят, направо са ги извадили.
На моята котка предишната ни ветка й извади развален, възпален, изгнил зъб без упойка само с две движения. Не ми направи впечатление да е сложно ваденето на зъб.

Дано Томи да се оправи, да е по-добре утре. Не го разнасяй по клиники. Просто носи снимката и питай "вижда ли се карцином на тази снимка?". Да сравниш, колко вета виждат такова нещо на снимката.
Виж целия пост
# 152
Днес Том е по -добре. Даже изсъска на кучето. Хапва мъничко, опитвам се да разредя с водичка храната, за да може да я пие.Започна да търси близост, дава да го пипам по гушката и отдолу на главата, даже се натиска към ръката ми.
Опипвам го хубаво, за да добия представа и ако започне да расте нещо лошо да го усетя.

Моля се Томиту да е добре и да живее повече и без болка и затруднения.
Виж целия пост
# 153
На колко е тази душичка Том? Дано не се окаже вярна тази диагноза...
Виж целия пост
# 154
VickyTaylor, на 9 години е Томиту.
Винаги съм си мислила, че проблемите му ще дойдат от килограмите. Тази болест ми дойде като гръм от ясно небе.
Виж целия пост
# 155
Иланг Иланг, на Дуся й извадиха зъбите, като я дадох да ги почистят с упойка. Казаха, че не можели да се спасят. Бяха много черни, а венците възпалени, парадонтоза. Трудно дъвчеше, явно имаше болки. При нея всяко лечение е проблем, защото обезумява от ужас, ако й давам таблетки и не мога нищо да й давам.
Два дни беше в клиниката в Черноморец, взех я, там я бяха изследвали, в два последователни дни, и казаха че кръвната захар е доста повишена. Втория ден обаче е била малко над нормата, може да е от стреса, смятат че е възможно. Тя наистина е много плашлива. Панкреатичните изследвания също не бяха добри, но продължих тук лечението с инжекции при местния вет. Оправи се от повръщането, ходи вече нормално.
Май месец им пуснах и на двамата с Васко изследвания, и нямаше отклонения със захарта, освен чернодробните. Между другото, предложиха за черния дроб едно лекарство, Hepatiale Forte, което е в желатинови ампулки и може да се сложи в храната. Невероятно, но го прие, и си яде храната с него! Дано да й подейства добре! На есен ще й пусна нови изследвания за да видя как е черния дроб.
Виж целия пост
# 156
Момичета помагайте. Изпаднах в ужас. Цялата съм червена. Имам голям проблем. В тоалетната на котката има червей. Около 3-4мм, бели. В тавичката имаше около 4, извън тавичката също толкова. Леле какво да правя. Майка ще припадне. Моята котана е на 19 години вече. Храни се с консерви. Сутрин или вечер по хлад. Храната се държи в хладилник.  В друг съд. Това паразити ли са? Да не би да е от жегата? Какво да правя? Никога не се е случвало такова нещо. Тя вече е стара, спрях да я мъча с хапчета. Много е трудно с нея. Всичко подушва. После нищо не иска. Хапе драска. Лежи на тераса по цял ден там и е тоалетната. На вас случвало ли се е подобно нещо. Когато ходим на лекар ме издрасква от глава до пети.
Виж целия пост
# 157
Знам, че е възможно да донесем яйца на глисти и тении с обувки от вън. Вземи ако и дай да го изследват.
Резултатът става за 1 ч.
Томас не е имал паразити, но кучето - да. Най-вероятно глисти. Не е хубаво, но не е толкова страшно. Аз давам Дронтал за котки.
Виж целия пост
# 158
Има два варианта - паразити от котката или ларви на муха. Можеш ли да снимаш? (Колкото и да ми е гнусно да го кажа...)
От кога не си я обезпаразитявала? Ако е паразити, би трябвало да я обезпаразитиш, най-вече за ваша безопасност (но и за нейна). Няма нужда да я водиш на вет, обаче. Най-лесно с Бродлайн - накапва се на вратлето и е за вътрешни и външни паразити. Малко е скъпичко (25 лв), но ще си спестиш неприятности и нерви. Също би могла да пуснеш паразитологично изследване на фекалии, за да разберете за какъв точно паразит става въпрос. Някакви заболявания има ли противопоказани за обезпаразитяване?

Да ви е жива и здрава котанка!
Виж целия пост
# 159
Как сте, вие и вашите котки?

Тази тема ви навява толкова тъга и безнадеждност, но и вяра.
Пожелавам сила на всички пишещи в нея!
Виж целия пост
# 160
Томас за сега е добре.
Храни се почти нормално, има апетит. Със сигурност липсата на зъби отдолу се отразява на храненето - трудни са му гранулите.
Ще ходим на 3 месеца на преглед и го следя за израстъци и евентуално разсейки в белия дроб, бъбреци. И най-вече следим поведението.
Започна да става по агресивен към кучето, гони го да го бие от най-вече сутрин и вечер. През останалото време се разхожда на терасата, виси по климатиците на комшиите и наблюдава света навън.
Това е от нас.
Виж целия пост
# 161
Как сте, вие и вашите котки?

Тази тема ви навява толкова тъга и безнадеждност, но и вяра.
Пожелавам сила на всички пишещи в нея!
Зуки Су, при котките няма тъга и безнадежност, знаеш го добре, те живеят тук и сега. Можем да се учим от тях. И леко да им завиждаме за това, че го умеят.
Как е Феликс? Може би не успя да замести Бегинс в сърцето ти, но всяко коте си е с характера. Simple Smile  За това ги обичаме, защото са независими и с характер. И понякога ни даряват с внимание и любов, но ако пожелаят.
Виж целия пост
# 162
Сега я виждам тази тема...Имам женска котка на 15 години! Трудно и намирам храна за стари котки, поръчвам я, но ми се иска по-голямо разнообразие. Винаги е била капризна на храна, в смисъл дори да купя нещо от най-висок клас тя може да откаже категорично да го яде. Давам и витамини, които купувам от нашия ветеринар. Бяга, играе... е не както преди, но я обичам безкрайно и се радвам, че си има дух.
Виж целия пост
# 163
На моя 18 годишен дядо Бегинс, мир на праха му, накрая купувахме паучове и суха храна за бебета. Паучовете са с повече сос и месото е на по - ситни парченца, някои имат и витамини. Гранулите са по - дребни.
Купувахме и котешко мляко от dm, 250 мл за левче, но не го обичаше.
Те стават като бебета- без зъби и неориентирани в околния свят.

На тия години те се нуждаят от много гуш и много спокойствие.

Пожелавам й дълъг живот на бабата! Гушни я от мен!

Пускали ли сте й кръвни изследвания? Ако има възрастов проблем ще се хване. На моя дядо му откриха бъбречна и чернодробна недостатъчност от тях. Тогава купувахме лечебна храна за проблемите.


Може ли снимки на старците от темата?
На борещите се с края хора им пожелавам много сила, здраве, нерви и търпение!
Виж целия пост
# 164
Харо, окт. навършва 18

Скрит текст:Телефонът ми е пълен само с котешки снимки Joy

Снощи в brightside.me попаднах на серия статии с котки. Имаше снимка на 20год. котка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия