Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Германия, Швеция, Англия или друга страна с добро здравеопазване и лесен език?

  • 1 016
  • 6
Здравейте, в България за моето автоимунно заболяване няма добри грижи. То е рядко и изисква по-добра здравна система. Смятам и въпреки него да работя обаче, а не да седя на социалки. Grinning Заради здравето не ставам за работа в офис където се изисква постоянно да си в кондиция и настроение, но креативна работа с непостоянни часове е идеално за мен и се насочих към модните агенции.

При ученето на чужди езици винаги най-трудна ми е граматиката и спреженията. Харесвам Великобритания, Швеция, Германия, Полша. Не пиша тези, които харесвам само за туризъм, тук говорим за потенциална имиграция а и Гърция, Италия и подобни са добри в малки дози. Satisfied Англия излиза от ЕС и има лошо здравеопазване и климат. Но пък заради езика там да се занимаваш с изкуства и пеене не е хич трудно.

Страните от Вишеградската група са с трудни езици, а и там има само аутсорсинг, аз искам да се занимавам с изкуство. Здравеопазване - като нашето. В Швеция музикантите и изпълнителите живеят достоен живот и имали добро здравеопазване, но там как се живее зимата с 3 часа слънце не знам, лятото е рай. Езикът е с много лесна граматика и ми изглежда по-лесен от немския, думите са по-къси, имам афинитет за него сякаш. Харесва ми звученето, а и май е най-близо до английския като граматика. Една от най-хубавите песни, които знам е на шведски. Relaxed

Германия е по-близо до България и с по-добър климат уж, но езикът ми изглежда супер труден като граматика, дълги думи и словоред. В Мюнхен обаче е нещо като мека на изкуствата и модата за Германия. Не знам как е здравеопазването им, инфрата им е по-зле от на Полша вече. Е, в Париж естествено е центъра на модата и изкуствата на континента, но нямам афинитет за езика и културата им, иначе много ми хареса града като турист. Къде има добро здравеопазване, що-годе възможен език и в същото време възможности за графични дизайнери, текстописци, певци и модели?
Виж целия пост
# 1
Като текстописец трудно ще се издържаш. Няма да си конкурентоспособна, ще трябва да се бориш с хора, които творят на майчиния си език.

Певица също трудно ще се пребориш срещу хора без акцент на тяхна територия, които се занимават професионално с пеене от детска вузрадт. А и както при моделите, има значение възрастта.

Графичен дизайнер ми изглежда най-достъпно, ама и там си трябват умения.
Виж целия пост
# 2
Аз не мога да дам съвет, само да изкажа мнение, че изобщо до сега не съм се сблъскала с лесен език. А съм учила доста. Какво му е на немския, и той е като другите, с правила, изключения и така. Инфрата - инфраструктура ли е? Отлична е в Германия, както и здравеопазването.
Виж целия пост
# 3
Ако искаш да работиш като графичен дизайнер Канада е добър избор.

Английският климат ми харесва много повече от Шведския или българския. Мек, няма супер студени зими, нито много горещи лета. Здравеопазването не е кой знае колко лошо ако имаш допълнителна застраховка.

Много хора, които не знаят бъкел френски работят е IT и модната индустрия в Париж, а и френският, като граматика е доста близък до българския.

Немският не е труден. Километричните думи са две или три думи без разстояние. Малко по-труден от английски ми се вижда, но лексиката е сходна. Здравната система е подобна на френската.

Защо не се опиташ да си намериш временна работа, да поживееш някъде, да видиш дали ти харесва, дали мястото оправдава очакванията ти и ако си доволна да се заселиш? Tried and tested, дето се вика.

Добавям Швейцария и Люксембург като места, отговарящи на твоите критерии.

Ти не искаш топъл и горещ климат, така ли?
Виж целия пост
# 4
Швеция е голяма страна и  климата е много различен в различните части на страната.
За изкуства ще ти е много трудно, на местни хора на изкуството им е трудно, а ти винаги ще имаш бариера произход и език. В ИТ сферата се търсят специалисти с опит но там най лесно се реализират чужденци.

Здравната система е добра, но няма нищо с БГ ако си свикнала да ходиш за всяко нещо на лекар то в Швеция не е така. В големите градове е много трудно да се намери квартира и въобще без работа е един порочен кръг. За всичко се изисква ЕГН шведско, а за да получиш такова трябва да имаш работа. От друга страна ако си на ниво джуниър много малко фирми биха се ангажирали да ти съдействат за изваждане на такъв номер.
Какво автоимунно заболяване имаш ?

Препоръчвам да изчакаш година или две да отмине Корона кризата. Сега с масови съкращения навсякъде ще ти е изключително трудно.
Виж целия пост
# 5
Две в едно е описала добре възможностите за работа и кариера. А езикът съвсем не е лесен. Шведите казват, че пеят а не говорят и е точно така. Какъвто и афинитет да има човек няма шанс да го говори със същата мелодия както родените в Швеция. Лични на мен не ми е проблем зимата. Дори напротив-както казват тук:уютно тъмно. Не е сигурно, че слунцето ще го видиш в продължение на месеци, но пък лятото е много приятно.
Аз бих пробвала. Ако нямаш семейсвто нищо не те спира. Но изчакай. Сега е безумие да се емигрира в която и да се държава.
Виж целия пост
# 6
Дали английският е лесен е субективно, но здравеопазването в Англия е доста зле. Трябва да проучите внимателно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия