Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

подозрителен кредит

  • 4 686
  • 129
Здравейте!Историята е следната.Майка ми е изтеглила няколко бързи кредита,които не може да погася.Има и потребителски кредит от Райфайзен за 38 000.Пробвала е там,навсякъде,но й отказват заради кредитите.А на нея й се наложиха заради ремонт,който аз й казах да не прави.Незнайно как намира някаква обява във Фейсбук и се свързва с жената във вайбър.Условията на кредита са прекрасни,явно търсят такива длъжници и по-възрастни хора.Майка ми й е снимала личната карта и жената й е изпратила този договор,който съм снимала.За мен това е абсолютна измама,добре,че дъщеря ми взе телефона й да играе,за да го видя.Майка ми отрича,но ми се струва,че се е съгласила.Оттук нататък въпросът ми е какво може да се случи,как би могло да анулира това?Благодаря!

Виж целия пост
# 1
Какъв Европейски съюз, като Украйна не е в ЕС?
При всички случаи - пълно менте!!!!
Най-много да й пратят украински мутри да й избият зъбите.
Виж целия пост
# 2
Седалището им било във Франция.Пратили й някакъв съмнителен сайт,на който офисът е "уж" в Рен,Франция.Мен ме притеснява дали няма да й вземат личните данни за нещо друго.И аз като поръчител на кредита в Райфайзен да плащам.
Виж целия пост
# 3
Прилича ми на една много лоша шега. Черен хумор някакъв. 🙄
Виж целия пост
# 4
Би трябвало по закона за договорите да има право в 14 дневен срок да се откаже, като за целта първо писмено уведоми кредитодателя за отказа и върне освен взетите пари, лихвите, които до момента на отказа дължи, дори 2 дни да са, дължи нещо.
Виж целия пост
# 5
Фалшив е. Майка ви няма да получи никакви пари. Ще ѝ вземат тези 247 лева, които са описани като "цена за прехвърляне на средствата по сметка" (малко над член 4 в "договора"). Няма да има мутри, защото заем няма да има, просто е измама с цел да ѝ вземат тази сума, която тя ще преведе. Какво да се прави с майка ви си нямам идея.
Виж целия пост
# 6
Погледнах й историята във Вайбър,наистина не знам как се е хванала.Тази жена,някаква Елеонора й е пратила платежни от българи,които са й превеждали пари за вноските.Ужас,тръпки ме побиват.И с тези тъпи бързи кредити...ако не ни дадат кредит от банка,не знам как ще ги погасяваме.
Виж целия пост
# 7
Странни език и словоред, странни формулировки на клаузите, някакви ненужни и ирелевантни шарении по бланката, нотариус, подписал се без да има подпис на получателя, явно не български... Това е някаква пълна дивотия, но трябва да го види адвокат.
Аз обаче не виждам нейния подпис, значи нищо не се е случило и няма обвързване. И ако не е платила таксата за превода няма да получи пари и нищо не следва - няма подпис, няма дадени пари...
Да не плаща тези 247 лева и толкоз. Може и целта да е да и ги вземат тях.
Виж целия пост
# 8
Ще изгори с парите,които е дала(ако ги е дала).А и личната карта е снимала...Много от онлайн кредитите ги дават срещу снимка на л.к.
Виж целия пост
# 9
Подписала е,но не е пратила парите все още.Сега не излиза и не знам кога щеше да го направи.Не знам,вижте този сайт,който е пратила жената.За мен и той е пълен фалш.

https://ci-consulting.zd.fr/
Виж целия пост
# 10
Странни език и словоред, странни формулировки на клаузите, някакви ненужни и ирелевантни шарении по бланката
Точно това имах предвид, това не е никакъв договор. Текстът е абсолютно неадекватен, смешно неадекватен. 🤪
Целта им е или измама на дребно с тези 247 лв. или използване на данните.
Виж целия пост
# 11
Пълен фейк. Кредиторът трябва да е в списъка на небанковите финансови институции на БНБ. Там са и тези, които работят с регистряция от друга държава - членка на ЕС.
Виж целия пост
# 12
Аз работя в небанкова индституция и е поредната измамена....
Виж целия пост
# 13
Да,тя така е взела няколко бързи кредити,около 20 000 и нямам идея как ще ги връщаме!

Няма да ги връщаТЕ, а ще ги връща тя. Финансовата култура на майка ви е толкова зле, че мога само да ви препоръчам да се откъснете изцяло финансово от нея, никога и по никакъв повод да не ставате неин съдлъжник и да не разчитате на евентуално наследство. Майка ви ще разори и твоето семейство, имаш дете, имаш задължения към него.

Не вярвам нещо да ѝ преведат от този "договор". Виж, да ѝ използват личната карта и да ѝ смукнат тази сумичка - най-вероятно ще го направят. Сумата изглежда малка, но като излъжеш 100 души по толкова, вече не е малка.
Виж целия пост
# 14
Аз работя в небанкова индституция и е поредната измамена....

Цитатът ми е към Вас,тъй като работите в таква небанкова институция.Майка ми явно много странни неща прави..всичко си каза.Регистрирала се е и в един сайт:надплатих.ком.Те "уж" връщат надплатени пари от бързи кредити.Искам да Ви попитам реален ли е този сайт и може ли да й открадне данните?Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия