Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Медиана 28 спиране

  • 1 012
  • 9
Здравейте, на 20 съм и от юни 2019 пиех противозачатъчни медиана 28. Гинеколожката ми ги предписа без никакви изследвания и т.н., само преглед. Тогава имах малки кисти, тя ми препоръча да започна с противозачатъчни, аз отказах (това става март месец), но края на май ходих пак и вече я помолих да ми ги предпише, защото нередовността на цикъла ми ме побърка. Каза ми да ги пия 9месеца и после 2 месеца да почивам. Пих ги 9 месеца, всичко беше ок. Идваше на време, не беше толкова силно както преди, не ме болеше. Просто кеф. Не изпитвах дискомфорт и бях предпазена. След 9тата опаковка ги спрях и вече 1 месец съм чиста от тях. Но трябваше да ми дойде на 20.03, а не дойде. Два дни само, но се побърквам пак, защото свикнах всичко да е точно като по часовник. Нормално ли е да закъснява или въобще да не дойде? Трябва ли да потърся съвет от специалист или от същата гинеколожка която ми ги предписа? Въпроса е че не мога да отида сега при нея на преглед ако каже че е нужен, първо защото смених града и сега съм във Варна, второ заради всички неща покрай извънредното положение в момента. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително 🤗
Виж целия пост
# 1
Нормално е, сега всичко ти е объркано. Преди е било по часовник принудително, от хормоналните хапчета, сега трябва организмът да си намери нов баланс.
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
Пила съм близо 3 години Мидиана 28.
След спирането им, първата менструация дойде навреме, но след това, 4-5 месеца, цикълът беше нередовен, средно на 40-45 дни. Гинекологът ми беше казал, че е нормално след дълъг прием.
След този период, отново цикълът ми взе да се нормализира и да става редовен.
Виж целия пост
# 3
Добре, а защо ми каза да направя почивка? Може да се приема неограничено ли? Или е добре да се прави почивка? И мога ли да си го започна пак след месец, когато си направя 2та месеца почивка ш да се надявам да идва както преди?
Виж целия пост
# 4
На мен не са ми казвали да правя почивка. Казаха ми, докато реша, че искам да забременея. Гинекологът ми беше споменал, че не са от най-силните и мога да си ги приемам, стига да не пуша цигари.
Не ги пиех с цел контрацептив, а имах здравословен проблем, след който ми беше препоръчано да ги взимам.
Виж целия пост
# 5
Пак се чух с лекуващата ме гинеколожка и потвърди че 9 месеца се пие и след това 2 месеца се прави почивка. Каза ако не ми дойде да взема дуфастон за 3 дни и след 4 дни след спирането му трябвало да ми дойде. Пак изкуствено създаден мензис.. и че мога пак да си почна медиана 28 след 2та месеца почивка, след като ми дойде. Мисля че на 3тия ден се започваше опаковката. Но също и каза че 3 дни закъснение не са кой знае колко много, така че да изчакам за сега. Ако преди да почна пак приема на медиана имам някакъв проблем да съм отидела на преглед... ама колко ще продължи и това положение в БГ е също въпрос 😀
Виж целия пост
# 6
Започнах да пия хапчетата от 1ви ден на цикъла, не от 3ти ...
Почивка не знам дали е нужна, но не бих пила Дуфастон за предизвикване на цикъл, особено с такова малко закъснение от 3 дни...
Отидох на преглед 2 месеца след спиране на Мидиана и след 1 месец пропуснат цикъл, АГ ме посъветва да изчакаме няколко седмици, ако не ми дойде - да ми пусне хормони за изследване.
Добре си помислете какво да правите, най-добре е да послушате лекуващия ви лекар, ако му имате доверие, пред това да слушате някой от форума.
Виж целия пост
# 7
Смятам да изчакам за сега и ако до 15ти април не дойде или пак ще се консултирам с лекаря си, или ще взема дуфастон направо и ще си почна пак мидианата. А вие не бихте вземали дуфастон само за малкото закъснение ли или по принцип?
Виж целия пост
# 8
От опита ми с моя лекар - той нямаше да ми предпише дадено лекарство преди да ми пусне хормони. Бих го пила, ако доказано нещо в мен се е объркало. Щях да изчакам, особено, като знам, че нередовният цикъл след спиране на хапчетата, е нормално нещо до едно известно време. Но, разбира се, са ме видяли на ехограф, че всичко е ок поне там.
Та с 1 дума - ще го пия, ако изследванита покажат, че трябва.
Проблемът, според мен, в момента е създалата се ситуация в страната, не е препоръчително да се бутате много по доктори и лаборатории. Ако нямате друг вариант, то ще е по-добре да послушате АГ, но изчакайте още малко. Нормално е да не ви дойде на 28-ия ден, както е било до сега...
Виж целия пост
# 9
Здравейте, имах кафяво зацапване и леко кървене, започнах Медиана на 2-рия ден и сега имам само слабо кафеникави капки? На какво се дължи, да не съм объркала дните на започване на Медиана? Да прекратят ли приема за да ми дойде цикъла или да продължа да ги приемам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия