Софийска опера и балет, както и много други културни институции, беше принудена временно да преустанови представленията си на живо поради извънредното положение, в което се намира страната.
В този преломен момент, за да запази връзката си с публиката и да повдигне духа ѝ, ръководството реши да предложи на поклонниците на оперното изкуство възможността да гледат впечатляващи спектакли от уюта на собствения си дом. Така се ражда инициативата Sofia Opera Pearls Streams. Благодарение на нея зрителите могат да се насладят на някои от най-прекрасните произведения от богатия архив на Софийската опера. Спектаклите, включени в Sofia Opera Pearls Streams, са напълно безплатни и достъпни за всички през фейсбук страницата на Софийската опера.

Чрез инициативата публиката от страната и чужбина не само ще може да се наслади на истински оперни и балетни шедьоври, но и ще съумее да запази силната си връзка с изкуството, което винаги е необходимо, особено в смутни времена като днешните.

Директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов казва: "Ние не можехме да закрием театъра изцяло. Тогава в ръководството решихме да направим среща с нашата публика, като излъчваме перли от репертоара ни. Работим денонощно, защото подготвяме всеки запис внимателно, със субтитри и с онези ангажименти, които публиката ще получи от нас." И допълва: "Ако има нещо, което ни изравнява със света, това е оперното изкуство!".Виж целия пост