Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

  • 30 151
  • 744
# 735
Абсолютно съм съгласна с Памперс, висок ценз не значи че работиш само и изключително в офис. В нашата фирма първите върнали се да пригодят за новите условия са висшия мениджмънт, едни от първите извикани сме инспекторите по качество, тези които одобряваме преди да предадем колите на клиента. ММ е инжинер, но работата му не за вкъщи, трябва да е във фирмата и също е от първите извикани.
И изобщо това разделение направено в това изказване ми е странно.
Ние като семейство избрахме да не пътуваме никъде, дори и на местно ниво, какво ще се случва ще видим.
Виж целия пост
# 736
Мери, да идват за ден няма лошо, обаче сме на майната си и хора идват от Лондон и околоя, а това е поне 4-5 часа път. Тия, които сме близо до плажа, сме си тук. Хотели кой знае колко няма, всичко е почти bed and breakfast  и са малки бизнеси. За тези хора, това е препитание и ще започнат да приемат туристи.
Имахме не малко случаи полицията да връща хора по време на локдауна идващи на exercise от Лондон и Манчестер.
Виж целия пост
# 737
Аз от вкъщи работя, но имаме колеги навън по обекти. Днес точно ме питаха, защото не им стигал персонала, за един ден да ходя да работя на обект. Обаче за един ден да шофирам 3-4 часа до Lewes и обратно, не ми се ходеше и отказах. Дори и не попитах колко часа са планирани за работата, защото ако е обичайната 10-12 часова смяна, това означава и преспиване там 🤔 На нас ни забраняват повече от 14 часа на ден да работим, които включват и шофирането до обекта.
Виж целия пост
# 738
Reunion, ако е за закупуване на жилище, искат годишния доход да е поне 3 пъти цената на жилището. Не знам с доход от чужбина как става. Ползва се mortgage advisor тук. Те казват какви документи са необходими и какви са опциите. Чувала съм, че ако платиш примерно поне 25% от цената на жилището, тогава по-лесно давали заем.

За наемане на жилище от чуждестранен студент, договор за мобилен телефон и тн наистина тази тема ще ти е по-полезна:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1176038
Вижте и самият университет дали не предлага квартири. Моят син така си нае от частен собственик, който е одобрен и работи с университета.

Maintenance charge е различна и се определя от фирмата, която поддържа имота. Някои имат градини, по-големи пространства около блоковете, редовна поддръжка и ремонти правят и тяхната цена е по-висока. Но мисля, че при всички апартаменти би трябвало да я има тази такса. Най-малкото, за да плащат на домоуправител, почистване на стълбите и измиване на прозорците 🤔

За карантината, да, ще има 2 седмична карантина, но май още не се знае от кога до кога.
Виж целия пост
# 739
Аз се питам, каква е логиката да върнеш в у-ще малки деца визирам reception и  Y1, в началните у-ща, а да оставиш secondary за по нататък, при положение, че тези деца са по-големи и могат да се дистанцират без проблем. Щели да върнат децата, който са У10 в началото на Юли, какъв е смисълът да ги връщаш само за няколко седмици се чудя аз и да държиш дребните почти 2 мес с ясната идея, че дистанцирането при тях е много по трудно?
Виж целия пост
# 740
Относно цитираното от Бела изказване, има един тънък момент - инженерите може да са висококвалифицирани кадри, но точно те са в голям процент внос - от източна Европа, от Азия и от други места, разбира се. Има нещо такова и със здравните кадри.

reunion21, има ФБ група "Вземане - даване с жилищни имоти в Англия", където има обяснени основни понятия и моменти при купуване на жилище и мисля, че има линкове към официалната информация на английски. Флатовете в общия случай са лийзхолд, предполагам си прочела разликите между leasehold и freehold.

Относно децата и училище - не знам, трудно ми е да реша, може би точно защото имаме избор. Ако обществения транспорт се нормализира, вероятно ще я пусна. Поне в участъка, в който ние ползваме автобус, пътуваме само няколко деца и майки от училището. Но нека да измислят организацията по осъществяване на изолация, както и графика за тръгване на различните години.

Момичета, ФБ излиза ли ви с нова визия от днес? Малко ме притесни с новия си вид и влязох през мобилната на телефона.
Виж целия пост
# 741
Не знам дали съм права, но връщането на по-малките деца вместо по големите е заради по трудното зарязване на тази възрастова група ( ох звучи тъпо, но не знам как да се изразя). В държавите където също отвориха училища почнаха с малките,например Дания.
В нашата фирма по големия процент върнати са англичани.
Виж целия пост
# 742
За децата и аз си го помислих - нисък процент на заболеваемост, съответно по-нисък риск и за това тях ги връщат.
В нашата фирма са предимно високите нива мениджъри в офиса, дежурят на смени за всеки отдел. При поетапно отваряне първите обратно ще са директорите, и надолу по веригата. Последни ще са най-ниските нива.
Виж целия пост
# 743
Да такава е статистиката за малките деца, но в същото време може да са безсимтомни приносители.
Ако например в secondary се върнат на у-ще само тези, които имат изпити следващата година каква ще е разликата между 1м и 2м  и защо малките ще учат повече от големите?
Блу ти си по напред от мен, аз съм още на старата версия (поне тази сутрин още бях) Simple Smile
Виж целия пост
# 744
https://www.bg-mamma.com/?topic=1215455.new#new

Заповядайте в новата тема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия