Козунаци 2020

  • 26 917
  • 769
# 195
И аз това щях да напиша. Бих сложила още около 2 с.л. брашно, вероятно ще са достатъчно, поне в моя робот.
Виж целия пост
# 196
........................   По принцич само за леки теста го ползвам, за твърди само Кенууда.

Тъй де, за това говоря, не се разбрахме, нищо.
Виж целия пост
# 197
Да, добавих още малко брашно, тестото трябва да се събете на топка, но го прехвърлих в Кенууда, Китчена нямаше да се справи. А това са само около 650 гр брашно. Сега ги сплетох и втасват. Тестото е с малко мая и малко квас.
Нямаше да правя до Великден, но... Така се случи.


Скрит текст:

Виж целия пост
# 198
Друг въпрос Simple Smile

След първото втасване, преди да се сплете, казвате тестото се примесва. Какво значи това? Леко примесване?

Фитилите - точите ли ги, след което слагате плънката? Как да се оформят такива гладички?
Виж целия пост
# 199
Аз го премесвам леко, колкото да се посъбере, преди да го разделя на парчета за фитилите. Фитилите на ръка ги разточвам. Препоръчвам да се прави с много мазни ръце, за да останат отделени един от друг по време на последното втасване. Преди не ги омазнявах явно достатъчно и залепваха един за друг, ставаше като питка отгоре, не с изразените бухвания, така характерни за козунака.
Виж целия пост
# 200
Друг въпрос Simple Smile

След първото втасване, преди да се сплете, казвате тестото се примесва. Какво значи това? Леко примесване?

Фитилите - точите ли ги, след което слагате плънката? Как да се оформят такива гладички?
Не го премесвам, изваждам и разделям, оформям.
Виж целия пост
# 201
Опитът успешен! Станаха страшно вкусни. Обаче прекалено големи за формите, в които ги пекох.  Следващият път ще замеся единична доза като от нея се направя поне 2 козунака.
Виж целия пост
# 202
Оф, не издържах и аз и днес поредната малка доза... Innocent Замесих снощи и оставих да втасва цяла нощ в студена стая, сутринта тестото беше готово за оформяне и второ втасване Simple Smile

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 203
Друг въпрос Simple Smile

След първото втасване, преди да се сплете, казвате тестото се примесва. Какво значи това? Леко примесване?

Фитилите - точите ли ги, след което слагате плънката? Как да се оформят такива гладички?
Като го взема втасало го боксирам 3-4 пъти, да излезе въдуха. Работя с малко брашно, не с мазнина, защото тя омекотява тестото и ми разкъсва плетката. След това оформям на руло и разделям на колкото ми трябва части. Всяка част изтеглям на фитил както се разточва с точилка като изтеглям от средата навън и стават гладки. Като получа желаната дължина сплесквам и офрмям на лента, слагам плънката в средата по дължина и от двете и страни издърпвам малко и залепвам фитила над нея - така по цялата дължина. След това не го меся - готов е за плетката. Така и с останалите и сплитам.
Всичките ми козунаци тук са оформяни с брашно, не с мазнина  - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

Браво, Златна и Хулиганка! Simple Smile
Виж целия пост
# 204
Защо си криете тези хубави козунаци в скрит текст? Нали темата все пак е за тях. Simple Smile
Виж целия пост
# 205
Готови са козуначетата.

Виж целия пост
# 206
huliganka и Джема

може ли да кажете по кои рецепти правихте тези прекрасни козунаци Hug
Аз в събота ще правя първите за тази година Blush
Виж целия пост
# 207
Моите са половин доза от този:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post.html?m=1

Брашното София мел за баница, мазнината-50 мл олио+ 70 гр св.мас, мая-15 гр + закваска около 60 гр.
От ароматите-1 с. Л ром, есенция ванилия и есенция лимон.
За Великден слагам лимонова коеа, но сега нямах лимон.
Виж целия пост
# 208
Аз се обърках като пишете мая, стартер, закваска. Това различни неща ли са?
Виж целия пост
# 209
Вики, за мая и стартер в рецептата ми, мисля че е ясно  - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Закваската е дива мая (брашно и вода) - квас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия