Козунаци 2020

  • 26 420
  • 769
# 765
Сметаната, маскарпоне, рикота, извара... са млечни продукти на мястото на пр. мляко са, мазнина си има, като може да е намалена заради по-маслените мл. продукти.
Мен лично не ме блазнят такива експерименти (да сменям млякото), а относно вкуса не предполагам да има съществена разлика. Виж картоф да сложа ми се прищя веднъж (не на мястото на нещо) и пробвах - хареса ми. Simple Smile Както и хляба с картоф.

Май ще пусна нова тема, гледам, че няма мераклии...

П.П.  Заповядайте в новата тема, момичета и момчета! Simple Smile
Виж целия пост
# 766
Здравейте ,

Джема ще правя козунак по твоята рецепта Фруктов козунак . Да ми кажеш от това количество брашно колко козунака стават . И да питам за това печенена пара , че нещо не го разбрах .
Виж целия пост
# 767
Здравейте, правих кифлите на Джемма, но не станаха пухкави и меки,  ами леко сухи. Къде сбърках? Правих ги на ръка (нямам хлебопекарна). Разбърках яйцата със захарта и маслото, добавих млякото, брашното и сухата мая, активирана в част от млякото и замесих с още малко брашно до меко тесто, което втаса във фурната на 50°. След няколко часа изпекох на 180° с вентилатор.
Къде греша?
И има ли някоя рецепта за козунак, която мога да приготвя Без хлебопекарна?
С Джемината рецепта се научих да правя кифли, макар солени вариант. Остави го да втаса на стайна температура. После самите кифли евентуално във фурната. Но веднъж втасал тестото, не съм чакала много. Също бих разбила захарта с яйцата, после маслото, не заедно.
Виж целия пост
# 768
Здравейте, опитах да прочета някои рецепти от споделените тук, но не открих това което търся.
Понеже козунака ми е почти готов и предстои да се мушне в печката много ми се иска отгоре да направя поръска с едри бучици захар. Но не знам как да я направя. Ако намокря кристална захар с вода дали ще се задържат при печенето и няма ли да се разпадне.
Виж целия пост
# 769
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия