Билкова градина подръка у дома

  • 17 860
  • 812
Поддържането на добро общо състояние на организма ни е важно, за да можем да се справяме с лекота с всичките си безбройни ежедневни задължения, както и за да преодоляваме по-лесно неразположенията. Има много начини да поддържаме добра форма -  редовните физически упражнения, балансираният начин на живот и качествената почивка, здравословното хранене и приема на достатъчно витамини и минерали нужни на тялото ни за отличното му функциониране. Често подценявани, но също толкова важни за здравето ни са и позитивните емоции и пълноценно прекараното време с близките ни. Не на последно място влияние оказва и това до колко бързо реагираме при поява на дискомфорт.В дните на социална изолация лесно можем да се погрижим за дребни неразположения като неспокойното гърло, разчитайки на бърз достъп до цяла билкова градина. Любимите на поколения българи Лукчета допринасят за общото благосъстояние на организма и успокояват гърлото при нужда, благодарение на вложените шест вида билки в тях. Мащерка, салвия, копър, пелин, мента и евкалипт - познаваме ги като ароматни подправки, но всъщност тези ценни растения са не само незаменим помощник в кухнята, но и източник на полезни съставки с благоприятно действие върху организма. В пастилите Лукчета натуралните масла от този приказен билков букет са вложени в  удвоени дози. Така този мощен вариант на познатите ни от детството лакомства има доказано антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Препоръчани са от Българската асоциация на микробиолозите и можете да ги намерите в близката аптека.

Освен да ви осигурят достъп до цяла билкова градина за спокойно гърло, Лукчетата са се погрижили и да не скучаете в дните у дома. Времето прекарано вкъщи напредва и идеите за занимания се изчерпват. Следете темата и скоро ще получите достъп до цял Календар със забавни и полезни активности за вас и вашите деца.

Включете се и в нашата дискусия!
Напишете като коментар в темата какви мерки взимате, когато усетите дискомфорт в гърлото?
Споделете своите малки трикове и можете да спечелите кашонче с бонбони, пастили и чай Лукчета за вас и вашето семейство.


Новият ни въпрос: Напишете като коментар в темата какво правите, за да бъде домашният ви престой по-пълноценен и забавен? Споделете своите малки трикове!

Останете си #ПлюсЛукчетаВкъщи и бъдете здрави!

Flowers Herb Спокойно, гърло!
Flowers Herb Почерпете идеи от „Календара на Лукчета“

На 21 април ще изтеглим на случаен принцип тримата потребители.

Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
Топла вода,топло чайче или лукче
Виж целия пост
# 2
Гледам винаги да имам подръка бонбонки за смучене, защото често покашлям от прах. Предпочитам лукчета, защото те ме спасяват и при дращене и леки болки в гърлото.
Виж целия пост
# 3
Билковите лукчета са ни едното сладко лекарство. На моето дете жълтите с мед са любими. Приема витамини и лимон, мед с Куркума.
Виж целия пост
# 4
По една лъжичка мед хапвам от време на време през няколко часа.
Виж целия пост
# 5
Чай, лукчета, лимони, джинджифил.
Виж целия пост
# 6
Пия много чай и смуча лукчета с джинджифил!
Виж целия пост
# 7
Правя си чай с мед и лимон, запарвам го повече и изпивам докато е още доста топъл/почти горещ.
Виж целия пост
# 8
При дискомфорт в гърлото първо започвам с Лукчета. По няколко на ден, комбинирам и с топъл чай.
Виж целия пост
# 9
Спасявам се с лимон, мед и топла вода. Различни бонбонки за смучене от аптеката също помагат. Билкови лукчета купуваме не специално заради болно гърло, а просто така, защото са приятни на вкус, а обикновените нещо не ми понасят, прекалено лютиви ми идват. Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Чай, лукчета и мед. Последния път пробвахме и пастилите. От известно време, когато някой закашля вкъщи, приготвям сироп от чаша кола и пакетче разтопени лукчета. Действа безотказно.
Виж целия пост
# 11
Когато ме заболи гърлото ям сладолед, смуча лукчета и си правя лекарство от лукчета и Кока Кола. Тези три варианта ме спасяват винаги.
Виж целия пост
# 12
Много ми харесват новите вкусове на любимите лукчета-тези с мед, а наскоро открих и джинджифиловите-прекрасни.

При болки в гърлото освен лукчета, хапваме мед, лимони, гаргара със сода и вода. А при кашлица помага мед, масло и една ванилия.
Виж целия пост
# 13
Винаги имам лукчета у дома. Любимите ми са дъвчащите Heart Eyes
Пия топъл чай, краката добре завити на топло и приятно филмче за душата Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Лукчета, мед и лимон, билково спрейче, а в по-тежки случаи:нишадър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия