Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Германия- Вода за малчуганите

  • 716
  • 7
Здравейте , как се справяте с варовитата вода в Германия... Пробвах с минерална , от чешмата преварявам и ефект няма. Вече незнам какво да правя с тази вода
Виж целия пост
# 1
Не съм убедена, че варовикът изчезва при изваряване. Може да пробвате кана с филтър, иначе единственият вариант си остава бутилираната вода.
Виж целия пост
# 2
Имам кана с филтър, но филтрираната вода ползвам за чай/кафе или готвене.
За пиене: директно от чешмата или газирана. По-често първото.
Виж целия пост
# 3
Всички пием от чешмата, както в София, така и във Висбаден. Никога не сме имали проблеми. Синът ми беше на 3 г., когато пристигнахме тук, дъщерята на 6 г.
Виж целия пост
# 4
 https://wasserdatenbank.de/
Питай лекарите,  и ги попитай за "минералната" вода /в никакъв случай не им казвай, че си давала, просто така информативно ги питай, какви са последствията/. https://wasserdatenbank.de/ Тази в бутилките е чешмяна вода, а самите бутилки отделят вещества във нея, които мисля че са по- вредни от калка.
Виж целия пост
# 5
Рила, добре, че пусна този линк да разбера, че продават вода от Пирин. Не съм виждала, но не съм и търсила.
Виж целия пост
# 6
Аз живея в друга държава, но тук никой не дава на децата си чешмяна вода, заради варовика. Всяка бутилирана вода, която е годна за кърмачета и деца има съответния знак, че е одобрена от педиатричната асоциация.
Виж целия пост
# 7
Варовикът е много по-малък проблем, от това, което отделят пластмасовите шишета.
Аз затова филтрирам водата, иначе каната за подгряване на вода бързо хваща котлен камък.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия