Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще се ваксинирате ли - вие и/или децата - за Ковид-19, когато такава бъде пусната?

  • 336 943
  • 8 196

Анкета

Ще ваксинирате ли вас и детето си когато излезе ваксина за Covid 19?

Опции:

Когато излезе ваксина за Ковид-19 ще ваксинирате ли вас и/или децата си когато такава бъде пусната?

Защо Да?

Защо Не?

Обосновка за вашия отговор.
Виж целия пост
# 1
По- скоро не, защото ваксината ще бъде нова и не знам какви странични ефекти може да даде, а също дали е достатъчно ефективна.
Виж целия пост
# 2
Ако се появи ваксина изобщо, тя едва ли ще е на народни цени.
Виж целия пост
# 3
По- скоро не, защото ваксината ще бъде нова и не знам какви странични ефекти може да даде, а също дали е достатъчно ефективна.
Колкото ваксината за грип е ефективна...
Виж целия пост
# 4
по-скоро не,  вирусите мутират,  появяват се нови щамове, затова никога ваксините за грип не са 100% ефикасни
Виж целия пост
# 5
Аз пък съм доволна от ваксините за грип. Освен това не всички вируси мутират - да напомня за едрата шарка, ако мутираше нямаше да бъде изкоренена с ваксинация, нали?
Виж целия пост
# 6
Няма как да съм доволна от ваксина, чиято ефективност е 50/50%,че понякога и по-малко. Повечето вируси мутират, особено лабораторно създадените. Всяка година удря различен щам на грипа, като често ваксинацията е за щам, който не е актуален в момента. Да не говорим, че короната мутира, предвид факта, че съдържа белтъци, подобни или същите, като при спин, а всички знаем защо спин не се лекува.
Виж целия пост
# 7
От къде знаеш колко ще бъде, като я няма още?
И защо си сигурна, че Ковид 19 е лабораторно създаден?
Да не говорим, че най-мутиращ е грипът, но със сигурност не е лабораторно създаден. За сметка на това вирусът на едрата шарка не е мутирал така, че да стане устойчив на ваксината.

Изобщо - Нероден Петко. Да я пуснат, пък ще видим. Може да се окаже доста неизгодно да не си ваксинирана - да те изгонят от работа или да не те пускат на обществени места.
Виж целия пост
# 8
Говоря за грипната ваксина, коментирайки твоя пост. Къде видя да коментирам "неродения Петко"?
Не съм сигурна доколко е лабораторно създаден короната, но пак ми слагаш думи, които не съм казала. Моля, прочети пак поста ми и покажи кое от двете твърдения съм казала в конкретика. А ти от къде си сигурна, че короната не е лабораторно създаден? Предвид как са свързани молекулите, все пак вероятността да е нечие дело не е малка и все пак не го твърдя. Няма нужда да се палиш толкова. Ваксинирай се срещу грип, корона и каквото още искаш, твое право си е.
Виж целия пост
# 9
Акоо
Я вкарат в календара и е безплатна
Я изследват достатъчно, преди да я пуснат
Я има
Виж целия пост
# 10
Аз откъде да знам чий пост коментираш? Да беше цитирала. Темата все пак е за друго и предположих, че за Ковид пишеш, а и само той се споменава в поста ти.
Виж целия пост
# 11
Да, ще се ваксинирамe. Засега ми изглежда, че тази зараза ще продължи да обикаля дълго време, години наред.
Виж целия пост
# 12
ЧС, съжалявам, моя грешка, това с цитатите ми е трудоемко през телефона.
Виж целия пост
# 13
Ще се ваксинираме, ако сме негативни.
Ами ако не сме?
И пак опираме до тестовете.
Виж целия пост
# 14
Да, ще се ваксинирам. Ваксината ще бъде пусната тогава когато е доказано, че е безопасна. Колко ще е ефективна е друг върпос, по-страшното е да няма опасни странични ефекти.
В медицината се претегля "полза-риск" и ако се докаже, че опасността от смърт или усложнения при зараза е по-голяма от опасността от странични ефекти на ваксината, тогава тя ще бъде пусната за масова употреба и не виждам защо да не си я сложа.
За детето - не знам. Засега няма данни, че засяга тежко децата, ако статистиката продължи да бъде такава, вероятно ще се ваксинираме първо възрастните и ако при нас няма проблеми след ваксинация, тогава бих я поставила и на детето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия