Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 8 816
  • 300
13- карантинно фатално тематична.
От мен картофени кюфтета със салата червено цвекло и морков.
Виж целия пост
# 1
Подхванала съм веган козунаците. Иначе между другото:
 нахутени кюфтета,
 спаначена супа с киноа,
салата с печено червено цвекло и орехи,
прясно зеле с картофи и сладки подправки.
Виж целия пост
# 2
Шакшука
Супа от аспержи
Азспержи на тиган
Японски пици

Утре панкейкс, кьопоолу, другото не съм го измислила.
Виж целия пост
# 3
Силно вярвам, че няма да е карантинна цялата тема и ще я завършим без такава.

Днес зелеви сарми с киноа, ситно нарязани лук, чушка морков, подправки и
доизяждахме от преди разни неща.
Виж целия пост
# 4
Привет и от мен в новата темичка. Да сме живи и здрави ние и семействата ни, да пишем тук още години с какво се глезим за хапване.
    От тези два-три дни постното у нас е:
     Пенкейкс  с намачкан банан и мед.
     Шопска салата.
     Моркови, селъри и френски зелен боб на тиган.
     Гъби на тиган.
     Червена леща с много моркови, лук, чушка, селъри на гъста яхния.
     Гуакамоле и краставици натюр.
     Таратор.
     Картофено пюре.
     Зелена салата с мариновани репички и зелен лук.
     Баница с кейл, сирене и яйца.
Виж целия пост
# 5
Как се прави баница с кейл?
Виж целия пост
# 6
Как се прави баница с кейл?

   Ами към основните продукти добавих добре бланширан и нарязан наситно  кейл и стана.
 
Виж целия пост
# 7
adelinda, благодаря за новата тема! Heart

Baby*  - нямам ресторант, но те каня в Инстаграм-а ми Blush

Билково сирене от кашу

#вегансирене #vegansirene #vkusnosbety #BiankaD

Който иска може да види текстурата в това малко клипче.

Виж целия пост
# 8
Направих си квас...то е цяла наука правенето на хляб с квас...колкото по вече чета толкова по вече се обърквам и по сложно ми изглежда... Някой с опит имаме ли тук или да питам в темата за кваса?
Виж целия пост
# 9
Аз съм правила доста с квас. Мнения много. И аз четях преди но успешно ми беше, като ми дадоха домашен квас, жена го пазеше от баба си още, поне така каза. Купи изворна вода и био пълнозърнесто брашно. Смесват се равни частни и се държи в буркан, като помещението в което се съхранява не трябва да е над 20 градуса, на сянка. Изхвърля се половината, като се добавя пак вода и брашно. Сутрин и вечер се храни. Мине ли 20 градуса се въди лоша бактерия. Може да си помогнеш с добавяне на био боза или мое лично мнение малко мая. Маята е същата бактерия но концентрирана, кваса е дива. На принципа на киселото мляко е, единствената ти работа е развъжда и пазиш Бактерията. Стане ли кисело, изхвърли повече от кваса и със съвсем малко захрани ново. Веднъж хванат кваса се държи в хладилник, като пак се захранва сутрин и вечер. Не знам дали съм обяснила правилно, питай което не е ясно.
Виж целия пост
# 10
Картофи, лук, зеле, моркови, грах, тиквичка, доматено пюре с полента и копър.
Ябълков пай с грис и канела.
Скрит текст:

Времето е приказно, отивам да събирам мечи лук и коприва.
Ще правя крем супа с копривата, салата и баница с левурдата.( Мечия лук).
Виж целия пост
# 11
Скрит текст:
adelinda, благодаря за новата тема! Heart

Baby*  - нямам ресторант, но те каня в Инстаграм-а ми Blush
Скрит текст:
Билково сирене от кашу

#вегансирене #vegansirene #vkusnosbety #BiankaD

Който иска може да види текстурата в това малко клипче.

Благодаря, но нямам инстаграм Sad  Опитвам се да се огранича от към причини да стоя в нета (трудна работа даже само с ФБ).

Изглежда страхотно сиренето!

У нас, варени яйца и салата от чушки от буркан със сух копър и чесън. Ще има от супите поне за 2 дни, нищо друго не планувам да готвя.
Виж целия пост
# 12
Аделинда, защо трябва да се хвърля половината?

 Пържено червено зеле с ким


Искам да направя сладкиш с моркови, да видим дали ще ме огрее.
Виж целия пост
# 13
Ами и на мен ми е жал да хвърлям, обаче се храни кваса 50:50. Колкото имаш толкова трябва да добавиш. Значи ако печеш всеки ден, можеш да го използваш, но за вкъщи не е приложимо. Иначе особено докато го захванеш, накрая ще имаш 5 кила квас. Може и да подаряваш, да го готвиш, кактото намериш за добре, ако не искаш да хвърляш.
Виж целия пост
# 14
Bianka,aз се самопоканих в твоя истаграм, макар че моят не го ползвам.
Днес салата за вечеря и паста за обяд. Нещо не ми се готви напоследък. Щях да правя боза и нищо. Торта от моркови и пак нищо. Бананови тартуфи и нищо. Да видим утре дали ще ме осени готварската муза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия