Направих и "дроб" сърма, като заместител на месото ползвам гъби, стана супер, само, че не сложих зелен чесън и се усеща, че го няма.
За утре пак ще правя "кофата" таратор
За да замразя, трябва да го купя, измия, нарежа и тогава да замръзявам, собствено пройзводство нямам. Който има може би е по добре сам да замръзява защото винаги ще обира най готовите плодове/зеленчуци и директно във фризера. Преди съм замръзявала сок от бъз и маточина, гъби, лапад и спанак. Но днес живеем във времена когато всичко си го има в по голяма част от времето на магазина. Сезонните плодове и зеленчуци например ядем то втръсване, и след това нямам желание да ги замръзявам. Купувам замръзени ягоди, малини и боровинки, но си личи, че не са сладки, за смути стават. Замръзен основно купувам спанак за супа или добавка към ястия - удобно ми е и винаги ми е под ръка така. Пресния като го взема и до 3-4 дни ако не сме го изяли не става за почти нищо. Тиквички, броколи, карфиол, моркови, чушки, грах, зелен боб и праз купувам по някога защото ми е по лесно за готвене. Вадиш и слагаш да готвиш веднага.