Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам над 500 лв събрани монетки

  • 2 407
  • 27
Здравейте, съфорумници.Тъй като не съм наясно какво да правя искам да попитам някой, на който му се е случвало.Като пазарувам и ми връщат ресто събирах монетките вкъщи по различни портмонета и касички преди да се усетя,че са станали над 500 лв.. веднъж си направих труда да ги преброя, толкова са а от тогава може би вече са станали и повече.Най - лошото е, че голяма част от тях са жълти стотинки от 1,2 и 5 стотинки...а тях знаете, че на повечето места където пазаруваш не можеш да им обясниш,че и това са средства за плащане Confused А сигурно и жълтите монетки събрани заедно правят огромна сума, която мога да използвам.Какво да направя с тях?Ако отида в банка да помоля да ми ги сложат в дебитна карта или спестовен блог ме е страх, че служителите ще се заядат и ще откажат обслужването ми.
Виж целия пост
# 1
просто ще ти вземат такса за броене. За около 300 монети дадох нещо в порядъка на пет лева.
Виж целия пост
# 2
Монетния двор (зад The mall)
сортирани до 100 лв е без такса
след което ако не се лъжа таксата е 1лв на всеки започнали 100лв

най-добре ги раздели в пличкета и ходи там
опашката е гадна е мудна
трябва да носиш лична карта задължително и без никакви остри или други предмети (охраната НЕ е просто 1 пенсионер)
по спомен неможе да се ходи с къси панталони
Виж целия пост
# 3
Ако си от София или Бургас и пазаруваш в Кауфланд можеш да ползваш безплатно машини за уедряване на монети. https://www.kaufland.bg/uslugi/mashina-za-moneti.html Условието, че после ти дават ваучер, който изполваш само при тях, но можеш да ги уедриш постепенно за месец-два и да си пазаруваш така.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви за отговорите, хора.Може би не му е сега момента да ходя заради извънредното положение.Но май ще трябва да го направя преди да сме преминали към евро.Това също ме притеснява.
Виж целия пост
# 5
Давай ги по малко тук и там. Левче по 20 ст.тук, 5 лв на монети по лев някъде... Жълти си нося винаги в портмонето - общо 10 или 20 стотинки - и ги разтиквам в хранителните магазини - сметката като е примерно 20.07, давам 20 лв и тези 7 на жълти.
Бавничко, но си заминават.
Виж целия пост
# 6
За машините в Кауфланд - не еднократно съм носила жълти стотинки без да ги броя. Веднъж обаче занесох 100лв по левче и ми ги преброи 95лв. Като отидох на информация, жената нищо не каза и се съгласи , явно друг път е броила грешно. Даде ми ваучер за 100лв. Идеята ми е да имате едно на ум.
Виж целия пост
# 7
В повечето магазини ще се зарадват според мен на дребни, те имат нужда от тях, за да връщат ресто.
Виж целия пост
# 8
В пощенските клонове, особено в периода преди да започнат да дават пенсиите, много им се радват.
Виж целия пост
# 9
За машините в Кауфланд - не еднократно съм носила жълти стотинки без да ги броя. Веднъж обаче занесох 100лв по левче и ми ги преброи 95лв. Като отидох на информация, жената нищо не каза и се съгласи , явно друг път е броила грешно. Даде ми ваучер за 100лв. Идеята ми е да имате едно на ум.

И ние сме носили преброена сума, но машината издава ваучер на по-ниска стойност.
Може би отчита монетите по тегло, някои не иска да ги приеме, колкото и пъти да ги връщаме (а и то писва в един момент) и съм сигурна, че не отчита правилно, но досега не сме повдигали въпроса. При следващо ходене ще обърна внимание.
Виж целия пост
# 10
Плати няколко сметки с парите. Монетите са законово платежно средство и е незаконно да ти откажат. Знай си правата и искай да говориш с управител, заплашвай с КЗП при проблем.

Даже имаше статия човек дето си е купил огромен телевизор от Технополис и са затворили една каса специално за него, за да броят.

Но все пак служителите на каса, а и другите клиенти след теб не са виновни, така че за да не спъваш процеса на работа, предварително информирай служител на Информация за намеренията си.
Виж целия пост
# 11
Направи си ги на "фишеци". Взимаш примерно по 10 бройки от 5 ст и си ги завиваш в хартия. И после предлагаш такива комплектчета, като отиваш да пазаруваш. Но така ще ги изхарчиш постепенно, а ти май искаш самите 500 лв да си получиш.
Виж целия пост
# 12
Ние имахме 400 лв на монети.
Жълтите обменихме за ваучер в Кауфланд, в този на Цар Борис до Пирогов има машина за броене на монети.
Тези по 1 лв занесох в банка, не помня каква сума ми обмениха безплатно за банкноти. Занесох и по 20-30 лв по 1 лв и 50 ст в магазините около нас.
Виж целия пост
# 13
Не знаех за машините в кауфланд. В ютуб съм виждал в германски банки такива машини на самообслужване - изсипваш монетите, машината ги брои и ти дава бележка колко пари ти е внесла в сметката. Ние нито ще видим еврозона, нито такива машини Simple Smile

Не знаех и че в монетния двор обменят без такса до 100 лева. Миналата седмица минах покрай него и освен плътна ограда с допълнителна телена мрежа, не видях никакви входове ...
Виж целия пост
# 14
В магазини Аванти обикновено също се радват на дребните - избирам момент, в който не очаквам да има много хора, за да не им бавя работата, и им нося събраните стотинки, като гледам да съм ги разделила на по 1, 2, 5, 10, 20 и 50, за да им е по-лесно. Обикновено на месец събирам към двайсетина лева така, никога не е имало проблем да ми ги уедрят (май максимум 40 и няколко съм уедрявала наведнъж при тях). В аптеки и места за плащане на комунални услуги също им се радват, ама по-скоро изчакай да мине ситуацията с коронавируса, за да не рискуваш излишно. В близките 2-3 години въобще няма шанс да минем към еврото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия