За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 289
  • 736
# 675
Здравейте, лимонена мащерка, купена от разсадник може ли да се консумира като чай и,или подправка.
Та това си е билка/подправка с лимонов аромат.  Не е декоративна.
Виж целия пост
# 676
Може ли да ми споделите лесна рецепта за заешко - задушено, със зеленчуци? Правила съм няколко, включително панирано, но може би, защото не обичам много месо, не ми допада. Най-вече ме интересува, просто задушено, може ли с бира, какви подправки да сложа, на каква фурна и колко да го пека? Трябва ли да се маринова предварително? Много ще съм ви благодарна да споделите опит за крехко и вкусно задушено/печено заешко.
Hastar, разгледай и каквото и да избереш няма да сбъркаш. Успех!
http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE
Виж целия пост
# 677
Morena, не мога да се ориентирам - едната част от мазнината е в края на замесването, а другата къде?
Виж целия пост
# 678
Morena, не мога да се ориентирам - едната част от мазнината е в края на замесването, а другата къде?
Така де, пропуснала съм да кажа, как да се ориентираш... Simple Smile Добре че ми обърна внимание. Hug
Едната част е при смесването на продуктите, а другата при измесването на тестото.
Виж целия пост
# 679
Vanja77, благодаря отново за рецептите! Направих си салатата с паста, чери домати, гауда и маслини, в скрит текст ще сложа снимка Simple Smile) не успях нищо да предобря
Morena, мерси, послушах те и ги добавих броколите в последните минути. Спести ми едно миене на тенджера Hug, а по съвет на Натуся, ги сложих после в студена вода - перфектни станаха! Супер сте, момичета!


Скрит текст:
Виж целия пост
# 680
Така де, пропуснала съм да кажа, как да се ориентираш... Simple Smile Добре че ми обърна внимание. Hug
Едната част е при смесването на продуктите, а другата при измесването на тестото.
И аз така си мислех, но се чудех дали не топваш бухтите в мазнината, когато ги нареждаш.
Благодарско! Simple Smile
Виж целия пост
# 681

Заешко по ловджийски, от вчера.
Разрязва се на порции и се овалва в сладко къри.( без кимион). Първо се нарязват няколко глави дребен лук, скилидки чесън,  даф.лист, бахар, мащерка,сух кориандър. Добавям бурканче домашна лютеница( може с 3 с.л. разредено дом.пюре). Нарязани на жулиени- 200гр мазен бекон, 3 -4 кисели краставички. Долива се литър вода. Месото се поставя последно. Течността трябва да го покрие леко. Върху всяка порция месо се поставя тънък резен бекон. Пече се 1,30 час за 1 кг заек, 2 за 1,5 кг. Вариант е и в йенска тенджера. Заешкото месо е сухо, затова сервирам с чаша вино. Не го добавям в ястието.
Виж целия пост
# 682
blekuta, за нищо, пак заповядай! И да ви е вкусно!  Hug
Виж целия пост
# 683
Пеп-чо,в твоята рецепта за калмари с маслини може ли да ползвам замразени калмари?При тях дали е махната ципа за която говориш?
Виж целия пост
# 684
FlameV, много се радвам, че си останала доволна! Hug
Виж целия пост
# 685
Пеп-чо,в твоята рецепта за калмари с маслини може ли да ползвам замразени калмари?При тях дали е махната ципа за която говориш?
Можеш, Аз съм ползвала замразени, но ципата не е махната

 след като се размразят ги зелей с вряла вода, малко по-лесно се бели тази ципа
Виж целия пост
# 686
Случвало ли ви се е като правите лед на кубчета, да се образува нещо бяло при стапянето му? Правя лед в пликчета за лед и наливам вода директно от чешмата. Иначе ползвам кана с филтър. Нашата вода по принцип не е супер варовита. Това ми се случва за втори път, определено не е всеки път. Чудя се какво е това?...
Виж целия пост
# 687
Случвало ли ви се е като правите лед на кубчета, да се образува нещо бяло при стапянето му? Правя лед в пликчета за лед и наливам вода директно от чешмата. Иначе ползвам кана с филтър. Нашата вода по принцип не е супер варовита. Това ми се случва за втори път, определено не е всеки път. Чудя се какво е това?...
Винаги ми става на такива "хвърчила" разтопеният лед в чашата, ако съм сипвала направо от чешмата. Щом имаш кана, сипвай от нея в пликчетата, аз го правя с малка фуния. Малко е хамалогия, ама ми е станало навик и не ме притеснява толкова. Сигурно изглежда и звучи шантаво де, наскоро гост ме гледаше много странно като извадих фунийката и почнах с маневрите да зареждам още лед Grinning
Виж целия пост
# 688
Моля за идеи за пресни картофки с копър и чесън,да не са пържени,но да станат със златиста коричка.
На пара и после на тиган с масло или на фурна да ги правя?
Виж целия пост
# 689
Doli, сложи ги в плик за печене само с малко сол и няколко лъжици мазнина и ги мятай във фурната. Нарежи си през това време копър и чесън и като са готови само ги объркай с картофките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия