Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болка и бучки след спиране на кърма

  • 509
  • 4
Здравейте, наложи ми се да си спра кърмата, когато беше най-голямо количество. Пих достинекс 3 дни по 2 хапчета и изобщо не намаляваше. На 3тия ден реших да се изцеждам малко на 12 часа и сложих прилепнал сутиен. Гърдите ми омекнаха, но имам малко бучки и болки около зърната, също така усещам много често как ми слиза кърмата, но сутиена си е сух. Хапчетата ги спрях преди 2 дни, сега ще се изцеждам на 24 часа мъничко, за да нямам такова напрежение. Нормално ли е? Тези бучки изчезват ли с времето и, ако останат какво може да стане?
Виж целия пост
# 1
Нормално е, особено ако бебето е при вас. Изцеждайте по малко докато отмине дискомфорта, но само до облекчение. Важно е и да не се цедите на определен интервал, защото производството на кърма ще мине на нов ритъм и, да речем, ако го правите сутрин и вечер, ще се образува кърма съответно сутрин и вечер. Носете си стегнатия сутиен и говорете с лекаря, ако нещата не се оправят до няколко дни. Може да се обърнете и към консултант по кърмене. На мен много ми помогна. Успех!
Виж целия пост
# 2
Аз бях с цели гърди в бучки след спиране на кърменето и само Лецитин ме оправи. За два дни всичко отшумя. 3 пъти по 2 таблетки взимах, както се изписват при запушвания.
Виж целия пост
# 3
Не пристягайте гърдите си!
Идеята за лецитина е чудесна.
Виж целия пост
# 4
Не гушкай много бебето не пий много вода и не яж сладко. Изцеждай само ако те боли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия