Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В епицентъра на вирусните инфекции. Озолид - нов метод за ежедневна защита

  • 2 590
  • 145
#Озонотерапията е метод, който се ползва с успех и нарастващ интерес по целия свят и е особено актуален сега, в „окото“ на вирусния ураган, който връхлетя и нас включително.

Този метод на лечение има широко приложение в много области на медицината: в хирургията – при лечение на изгаряния и язви; гинекологията – при лечение на възпаления; в дерматологията – при лечение на акне, екзема, херпес; в офталмологията и др.Основно средство при озонотерапията е озонът O3, който, явявайки се активна форма на кислород, има следното доказано действие:

•   Мощно аналгетично и противовъзпалително действие
•   Силно антибактериално и противовирусно действие
•   Засилва собствените антиоксидантни системи


На фона на нарастващия брой случаи в световен мащаб вирусите са изключително податливи и чувствителни на продукти, съдържащи #озон в стабилна форма.

Един такъв продукт, който отскоро се появи на нашия пазар, е Озолид -  кърпички, напоени с озонирано масло под формата на стабилен комплекс (озониди).Тези индивидуално опаковани кърпички са специално създадени първоначално като продукт за очна хигиена, но все повече набира скорост тяхното ефективно прилагане с цел реализиране на антимикробно действие и върху други повърхности на човешкото тяло, които са изложени на ежедневна „атака“ от милиони болестотворни микроорганизми.Преведено на достъпен език, можете ефективно да предпазите себе си, просто използвайки кърпичка Озолид, почиствайки лицето в най-рисковите зони около устата и носа, а така също и дланите на ръцете.
По този начин имате шанс да унищожите голяма част от вирусите и бактериите, които, невидими за просто око, се полепват по всички контактни повърхности и при неволен допир навлизат в организма, причинявайки тежки последици за здравето ни.

Включете се в дискусията и спечелете кутия Озолид!
- Колко често използвате дезинфектант или продукт за лична хигиена във време на пандемия и по принцип?
- Какво знаете за антибактериалното и противовирусно действие на озона?


На 21 април един потребител ще спечели кутия #Озолид с 20 кърпички.


Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
Не зная много за озона, ще се поправя. Иначе ползвам дезинфектант минимум 10 пъти на ден/работя с много хора и документи/. Преди рядко съм ползвала.
Виж целия пост
# 2
- Колко често използвате дезинфектант или продукт за лична хигиена във време на пандемия и по принцип? - По няколко пъти на ден, дори и да не излизаме навън. Иначе при всяко прибиране, а преди пандемията по няколко пъти на ден, защото работата ми е свързана с много хора.
- Какво знаете за антибактериалното и противовирусно действие на озона? - Честно казано не съм много запозната и би ми било интересно да получа интересна и полезна информация.
Виж целия пост
# 3
Не използвам дезинфектанти, мия си ръцете със сапун. Озонът е силен оксидиращ елемент и дезинфектант. Озонът се използва и за дезинфекция на канализационните води и водите за пиене. Озонираната вода често се прилага и за медицински цели за жабурене, поглъщане, капково приложение в носа и ушите, рани, вагинални промивки, клизми или коло-хидротерапия.

Озонът е имуномодулатор и има силни болкоуспокояващи свойства. Озоновата терапия почиства и стерилизира, като унищожава с бактериите, с които влиза в контакт.
Виж целия пост
# 4
Ползвам на излизане от магазин,аптека или ако съм пипала нещо и нямам възможност да се измия.
За озона не знам нищо.
Виж целия пост
# 5
Колко често използвате дезинфектант или продукт за лична хигиена във време на пандемия и по принцип?
- Какво знаете за антибактериалното и противовирусно действие на озона?
- Не знам колко пъти използвам дезинфектант, но определено много по-често от преди. Обикновено ако съм навън, вкъщи предпочитам да се измия със сапун.
- Не съм се интересувала от  антибактериалното и противовирусно действие на озона, така че не съм запозната. Сега прочетох написаното от Вас.
Виж целия пост
# 6
- Колко често използвате дезинфектант или продукт за лична хигиена във време на пандемия и по принцип?

Преди пандемията дезинфектант ползвах само на вън. По 2-3 пъти, ако няма къде да си измия хубаво ръцете минавам първо с мокра кърпа и после с дезинфектант. Сега, по време на пандемията ползвам доста често, дори у дома.

- Какво знаете за антибактериалното и противовирусно действие на
озона?

Напълно непознато ми е това му действие.
Виж целия пост
# 7
Дизефектант - най-много един път на ден, там където има. Продукти за лична хигиена - много пъти на ден - миене на ръцете със сапун.
Нищо не знам за озона.
Виж целия пост
# 8
За озолид  , или озон  не зная абсолютно нищо.
А дезинфектант ползвам постоянно , работя с хора и особено в тази ситуация непрестанно се дезинфекцирам
Виж целия пост
# 9
Дезинфектанти ползвам след като се прибера,от което и да е място извън дома.Иначе и за почистване вкъщи 3 пъти в седмицата.Винаги е било така.За озона четох разни статии,но принципно не мога да синтезирам информацията.
Виж целия пост
# 10
По много пъти на ден се мия и дезинфекцирам над 20-30 пъти. За озона нищо не знам.
Виж целия пост
# 11
За озона не знам много, но дезинфектант използвам доста често, понеже работя с много хора
Виж целия пост
# 12
Мия си ръцете редовно със дизефенктант и спирт 90% чист във флаконче и си пръскам ръкавиците . Но от тези мирки ...ще вземе да ми се увреди кожата на ръцете. Да свършва това чудо , ...В къщи се дезифенцира също редовно . Озонът е имуномодулатор и има силни болкоуспокояващи свойства. Озоновата терапия почиства и стерилизира, като унищожава с бактериите, с които влиза в контакт.
Виж целия пост
# 13
В момента използвам дезинфектант десетократно повече отколкото във времето преди пандемията. Може би около 20 пъти и повече на ден почиствам ръцете си с дезинфектант. За озона знам, че има антивирусно, антибактериално и антиоксидантно действие. Но нищо повече.
Виж целия пост
# 14
Дезинфектант използвам доста често в работата и при всяко прибиране вкъщи. За озона съм срещала информация, че има ефективно действие срещу бактериите...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия