Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

  • 2 313 797
  • 40 077
# 31 815
Кой точно кверцетин, че има на различни фирми? Кверцетин комплекс съм пила за имунната система по време на ковида.
Липозомен кверцетин, с по-добра абсорбция е...допълнително може да приемаш и витамин С за още по-добро усвояване...Ако си с ковид без витамин С, само кверцетин.
Виж целия пост
# 31 816
Днес според сина ми болно дете е отишло на училище (и то след третия час). И цял ден не били отваряли прозорците.
Освен това в нашето училище са си гласували да има кабинетна система. На срещата на училищното настоятелство не са дали възможност да се обсъжда тази тема.
Виж целия пост
# 31 817
Сега разбрах, че цялото ми семейство сме болни...Много съм уплашена и притеснена.
Недей така отсега още, че съвсем ще се разболееш. Някои хора го изкарват дори само с хрема, просто наблюдавайте симптомите и имайте отсега изготвен план за действие, ако се влошат. Какво казва лекарят, как смята да следи протичането?
Виж целия пост
# 31 818
Сега разбрах, че цялото ми семейство сме болни. Бебето ми е на 3 месеца. Мното съм уплашена. Освен, че всички сме с тежка хрема нямаме други симптоми. Бебето също е с хрема, доктора каза, че няма опасност за него. Много съм уплашена и притеснена.
Ние докато се усетим какво е започнахме антибиотични капки в носа, не знам дали помогна за по-лекото протичане. При нас започна след детето с лека хрема 2 дни. Имахме болка и тежест над носа и необилна хрема. На мен ми заприлича на синузит и затова направо минахме на капките. Моите не помня какви бяха, някакви остатъци в хладилника, а съпругът ми си купи гентазон - те са добри за синузит.
Виж целия пост
# 31 819
Имате ли и познати преболедували повторно? Плаша се като чувам постоянно за ваксинирани заразени, а сякаш не чувам за преболедували повторно, което много ме радва, разбира се.
Да, имам вече трима познати, които са повторно заразени, доказано с ПСР.
Ваксиниран и заразен е мъжът ми в момента, не го кара никак леко, в болница е, НО не зарази никой!
Нито в къщи, нито на работа му,  всички сме ваксинирани и вече 9 ден здрави и с отрицателни тестове. Така че мисля, че ваксинираните хора по-трудно заразяват, което е много важно.
Виж целия пост
# 31 820
Без никаква темперарура ли сте всички, само с хрема?
Аз миналата година запопнах с хрема, понижено обоняние, но и темп 37.2-37.4.
Моят мъж седмица след мен пак започна така.
Виж целия пост
# 31 821
Това да си със симптоми на Ковид или с доказан такъв с домашен тест, си е направо цял трилър. Ковид зоните са абсолютна проформа, хора.
Личният лекар ми каза да не ходя в кабинета му в никакъв случай, ако съм с Ковид симптоматика и ме изпрати към Ковид центъра на Пирогов.
Какво се случва там.... Пред фургона има опашка от хора, които чакат за тест, който им трябва за пътуване в чужбина или иначе казано- хората със симптоми и тези без, чакат на една и съща опашка. Във фургона ми казаха, че могат единствено да ми направят бърз тест и ако се окаже положителен, да ходя при личния лекар, за да ми назначи рентген и кръвни изследвания. Те били много заети с хора в тежко състояние, за да се занимават с такива като мен. На централния вход на Пирогов има тълпа от хора, вляво са сложили една табела "Вход за Ковид болни". Вътре на гишето стои една дама без маска, която грубо ми каза да "си ходя при личния лекар, той взима пари за това", там не можели да ми правят рентген или кръвни изследвания. Ама много грубо се държа наистина.
На практика пред Пирогов единствено можеха да ми направят тест и това е.
Излязох навън и започнах да звъня на Ковид зоните от списъка в интернет. Там любезно ми казаха, че единствено могат да ми предложат тест и да ми измерят нивото на кислород, но ако си купя апаратчето, мога и сама да си го меря вкъщи след това. До 14 часа мога да отида, ако преценят, ще ме пратят на рентген, но най-добре да се обърна към личния лекар.
Звъня на личния лекар, човекът каза, че ще ми приготви нправления за рентген и за кръвни изследвания, щом навсякъде така ме мотаят, ама в момента има авария и няма ток. Все пак ще ми се обади, когато може да пусне направленията.
Реших да вляза в първия рентгенов кабинет и да си направя платена снимка на гърдите. Слава Богу, за момента снимката не показва данни за пневмония. Личният лекар ми назначи по телефона антибиотик, витамини и Аспирин протект.
Междувременно аз си прилагам бабини илачи за кашлицата и гърлото, за да си самопомогна, доколкото мога.

Може ли някой препатил да сподели как се е чувствал на 5 ден от началото на симптомите и след това през какви етапи преминава симптоматиката. Нямам никакъв вкус и обоняние от два дни и вчера надигнах на екс едно шише с ракия с убеждението, че е минерална вода.
Мъжът ми е с негативен тест за момента. И двамата сме напълно ваксинирани от февруари-май.
Виж целия пост
# 31 822
При алфата, загубата на обоняние означаваше началото на подобрение
Виж целия пост
# 31 823
И аз мисля, че ковид зоните в момента са пълен фарс.
Звъня сутринта в едно ДКЦ (да пратя мои хора, карантинирани, на преглед, че не се подобряват), в което ДКЦ по списък би трябвало да има ковид зона. Но знам, че те са с някакво работно време, че и лекари нямало.
Първо ми казват - може да дойдат, да, ама само ако са си правили тест при нас, иначе - не. Брех, викам си...айде звъня да питам кой къде си е правил тестовете, оказа се, че са там. Пак звъня в ДКЦ-то, казват ми - има две смени, сутринта могат да ги преслушат поне, следобед е хирург в ковид зоната. Ок, отиват сутринта, чакали що чакали, преслушали ги, казали - ами ето ви направление за рентген, ние тук не правим. Кръвни? Не, само след рентгена, евентуално. Ренген за Токуда. 4 часа в Токуда (ощ чакат). След това (някой ден) при ЛЛ, според данните от ренгена, можела да назначи кръвни............. ум да ти зайде:)
Виж целия пост
# 31 824
Габи, това, което споделяш е ужасно. Мислех, че поне в София е една идея по - добра организацията. Бързо оздравяване ти пожелавам!

Ех, доктор Стойчо! Rage
Виж целия пост
# 31 825
За едните снимки ли висят в Токуда или и за преглед?
Виж целия пост
# 31 826
Велика организация
Все едно сме нация от
ниско организирани, хаотични хора
със сприхав характер
Виж целия пост
# 31 827
За едните снимки ли висят в Токуда или и за преглед?
Прегледът (със слушалка) е бил в ДКЦ-то, за снимките са токуда. Защо чак там, нямам представа, но така са им казали. Според мен в токуда няма да имат преглед (с направления са, а не в платената зона на триажа там)....
Виж целия пост
# 31 828
За някой може да е полезно - днес моя близка ходи до ковид зоната на Александровска /в ДКЦ-то е/ - спокойно, бързо, без никаква навалица. Направили са и ренгтен и кръвни, изключително доволна беше.
Виж целия пост
# 31 829
За едните снимки ли висят в Токуда или и за преглед?
Преглдът (съ слушалка) е бил в ДКЦ-то, за снимките са токуда. Защо чак там, нямам представа, но така са им казали. Според мен в токуда няма да имат преглед (с направления са, а не в платената зона на триажа там)....

Излагате се с тия направления, за 200-300 лева си рискувате здравето. Платете си като хората за снимки, кръвни и преглед, пълна глупост е да се виси с часове, ако може да бъде избегнато. Ето, Александровска казва дамата, сигурно и други начини има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия