Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене и клотримазол+бетадин

  • 357
  • 3
Здравейте, дами,

Бебчо е на един месец, а аз май развих гъбична инфекция, в следствие на антибиотика, който ми вливаха в болницата. Чух се с АГ-то ими изписа мазане с клотримазол и бетадин глобули. Не ме е изследвал, заради ситуацията преценихме, че е по-добре да не ходя на място, само по опаквания прецени лечението. Питах го изрично дали е безопасно да ги използвам щом кърмя, отговорът беше, че е съвсем безопасно.

Само че в литовката на бетадин пише, че употребата му е противопоказана при бременност и през периода на кърмене.
 
А на клотримазол, че може да се използва по време на бременност или кърмене, само ако лекарят прецени, че ползите за майката и детето надвишават потенциалния риск.

Знам, че АГ знае най-добре, но все пак тази информация ме притесни. Някой има ли подобен опит?
Виж целия пост
# 1
Да,бетадинът преминава във високо количество в кърмата.

Ето справка.

Обадете се на АГ и поискайте други глобули. Специално за гъбична инфекция има толкова много различни глобули на пазара,напълно съвместими с кърменето.
Клотримазол е ок.
Виж целия пост
# 2
Здравейте отново, дами,

Да питам този път дали сте използвали Гинофит при кърмене. Става въпрос за вагиналния гел, в листовката пише, че в това отношение няма налична информация.
Виж целия пост
# 3
Ок е,той си действа локално,не се тревожи 🤗
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия