Туризъм в България по време на Коронавирус!

  • 10 260
  • 73
Понеже имаше няколко пъти забележки, че се спамят морските теми, заради Коронавируса, може  тук да коментираме за провалени почивки, възстановяване на суми, ваучери, провалени пътувания и т.н. или въобще как ще се осъществят бъдещите ни почивки след извънредното положение.

После може да се върнем към морските теми евентуално с коментари от осъществените ни почивки, може би... Simple Smile
Виж целия пост
# 1
В момента трябваше да сме в Малта, неорганизиран туризъм, щяхме да летим от Букурещ с Уизеър. Анулираха полета и ми предложиха две опции за връщане на парите - 100% кеш, но неизвестно кога, или 120% кредит, който мога да ползвам в срок до 2 години. Избрах втората опция, хем да ги подкрепя в този труден за авиокомпаниите момент, хем да получа повече впоследствие. Надявам се да не фалират... Хотела го бях резервирала през Букинг с възможност за безплатна анулация, от която се възползвах.

За лятото, в края на юли, имаме резервирана една къща в Рибарица, пак е с право на безплатна анулация, ще я държа до последно, с надеждата, че ще можем да отидем все пак.
Виж целия пост
# 2
И аз ще си държа до последно резервацията за Албена.Нашата е за 25 август.Ако падне извънредното положение мерките само ще ги отпуснат, но няма да паднат напълно, най-вероятно маските ще се носят доста време.Искам да чуя какво ще предложат като предпазни мерки по хотелите и курортите.Много е важно за мен да не пуснат чужди туристи в България.
Виж целия пост
# 3
Някой ако има отговор от Амигос Травъл, моля да ми пише на лични. Аз им пратих мейл преди поне 20 дни..и ни вест, ни кост до сега.
Виж целия пост
# 4
Проверихте ли с коя застрахователна компания работят?
Проверих ги. Валидна е. Работят с Евроинс.
Виж целия пост
# 5
Да се включа и аз, макар, че едва ли ще стигна до почивка в хотел, поради това, че съм рискова. Дори ИП да отпадне, за мен предпазните мерки ще продължат много по-дълго време и то не защото накой ще ми ги налага. По-скоро, ако стигна до почивка ще е на нашата вила или на вилата на наши приятели, с които и преди ИП, всяка година се събирахме за по 2 - 3 седмици.
Виж целия пост
# 6
Нашето първо море е сравнително скоро, засега ще си пазя резервацията , да видим дали няма все още да е ИП тогава...
Виж целия пост
# 7
И аз си пазя резервацията ( 22 август) .
Виж целия пост
# 8
Сега трябваше да съм на Червено море в Шарм Ел Шейх, но смених датата за 31 Октомври. С цялото си сърце и душа се надявам до тогава всичко да е минало и да сме живи и здрави Simple Smile Имам и резервация за 5 Септември за остров Алонисос, за нея също се надявам да мога да отида Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Имаме капарирани почивки за бг море през юли и август. В частни апартаменти, в които ходим всяка година. Хората са свестни и ако си поискаме парите ще ги върнат, но засега няма да ги отменяме. Оптимист съм, че дотогава мерките ще са разхлабени, само да сме живи и здрави. На ресторанти и места с много хора така или иначе не ходим, затова ни е достатъчно да може да се пътува и да се посещават плажовете.
Виж целия пост
# 10
Ще направя всичко възможно да отида на море, дори и за 5 дена да е. В най-лошия случай един уикенд. Нямам резервация, но за това не се притеснявам изобщо.
Говорих с една моя позната от Приморско, където съм отсядал в нейната вила и тя каза, че се готвят за сезон и че няма проблеми. Само да свирна. Wink То в Приморско е пълно с чехи и словаци, а там са много добре с вируса, така че очакват да няма проблеми с летовници от там. Обаче има проблеми с украинците и беларусите...
Виж целия пост
# 11
Искали да отпаднат визите за руснаци. Надявам се да не отварят границите. То и без това след празниците не се знае нас какво ни чака....
Ние бяхме за 21 юли на Аркутино. Изобщо не знам какво ще се случи и дори и да отпадне ИП, съмнявам се, че ще се юрнем спокойни на ол инклузив. Чудя се за някоя самотна виличка някъде...
Виж целия пост
# 12
Сега трябваше да сме в Русковец, Добринище... Много ми е криво, отдавна си го мечтаех.
За първи път от 10 години имах пререкания със Съни Турс. Направо ми пльоснаха " дайте други дати". Чакайте де, мога ли без отпуск, в неплатен в момента, без никаква яснота, да дам дати, заменящи Великденската ми почивка.
Виж целия пост
# 13
Ако не искат да ви върнат парите, по-добре искайте ваучер, който евентуално да го ползвате за доплащане на почивка море, ако имате при тях.Притеснява ме, че им изтича застраховката средата на юни.Ако продължат извънредното след 13 юни не се знае какво ще стане с тяхната застраховка, но ако не го продължат има шанс да има връщане на пари или ваучери по почивките ни, ако се откажем.
Виж целия пост
# 14
Христос Възкресе! Бъдете здрави, щастливи, доволни и отново пътуващи!

Имам при тях 50% платени и за Дюни, за края на юни. По тази резервация поговорихме с една любезна дама, обясни, че още не се знае ще отвори ли комплексът, като дойде време ще се занимават с морските резервации, засега  с другите. Там не искам да отменям, все някога се надявам на море.
Но за Добринище отговарящата беше толкова сопната. Не предложи никакви други варианти освен дати за по-нататък, за същия хотел. Та им писах няколко мейла със закони, клаузи, препоръки и задължения, но да видим...
Обясних, че си знаем правата, по принцип не могат да не върнат парите след изтичане на едномесечния гратисен период след падане на ИП.
Но ужасно ме притеснява да не обявят несъстоятелност и нито пари, нито планина, нито ваучер, нито море да видим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия