Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развод по взаимно съгласие без адвокат

  • 618
  • 5
Здравейте! Ще се развеждаме по взаимно съгласие,в нормални отношения сме,разбрахме се за родителските права, издръжката,режима на лични контакти с детето и за подялбата на придобитото по време на брака имущество. При това положение може ли да не използваме услугите на адвокат и има ли нещо,което пропускаме или нещо за което да внимавам. Още нещо важно ,което ме интересува ,може ли пред нотариус да се подпишем и там да се разберем кое за кого остава,имам предвид за автомобили,техника,обзавеждане и в споразумението да напишем само,че сме се разбрали за тези неща.
Виж целия пост
# 1
И понеже искате да си спестите 30 - 40 лв. за консултация с адвокат, решихте тук да зададете въпроси, на които може да Ви отговори адвокат.... Интересно...
Виж целия пост
# 2
Извинете какъв е проблема? Тук се задават всякакви въпроси,какво странно намерихте в моя? А,познавате ли ме за да решавате ,че искам да спестя пари,като задавам въпроса тук? Отстрани е много лесно да се приказва! Ако има някой минал по този път,какъв точно проблем виждате да сподели? А,дали човек има възможност да се обърне към адвокат? Ако за Вас 30-40 лв не са пари,за мен с 380 лв майчински са много! Приятна вечер!
Виж целия пост
# 3
Описвате в една молба всички формалности - от децата и дните за виждане, през издръжката, през колата, пред вилиците и лъжиците, ако е нужно. Всичко описвате подробно с три имена, ЕГН, номера на коли, каквото се сетиш.
Внасяте молбата в съда, заедно с подписите и на двамата.
Явявате се на делото, за да потвърдите съгласието си. Ако някой от двамата не се яви на делото, делото ще се прекрати, освен ако нямате супер основателна, извинителна причина.
Можете да минете на дело само с искане за прекратяване на брака, определяне на права и издръжка. А имуществото да го делите, когато искате.
Нотариус няма да ви се размине така или иначе, ако предстои прехвърляне.
Ние нямахме брак и през съда минахме със споразумение за децата и издръжката. А при нотариус си прехвърлихме имуществото.
Виж целия пост
# 4
Можеш без адвокат. Казвам го от личен опит. Стана от раз, бързо и евтино, но на делото се явихме и двамата, освен това всичко си бяхме написали и уточнили в споразуменията. Успех!
Виж целия пост
# 5
И с двама адвокати да сте, отново е задължително явяването на двамата разделящи се, щом е по взаимно съгласие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия