Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Оток - компреси, мазила

  • 403
  • 9
Здравейте,
от близо месец вече ме мъчи един оток на ръката. Ходих по лекари - не знаят причината. Някъде в меките тъкани имало възпаление. Отока се намира от вътрешната страна на лакатя (сгъвката) и леко отива към китката и към рамото. Мястото е твърдо и отекло. Пробвах с волтарен, компреси с риванол, репарил, алга сан и не спада. Биха ми мускулно противовъзпалително и кортикостероиди и пак нищо. Моля за алтернативни методи. Сега съм с компрес от зеле. Ако ьнаете изпитан метод за сваляне на отока, моля да го споделите.
Благодаря. 🤗
Виж целия пост
# 1
Нямам идея дали проблемът е подобен - вижте дали тази дискусия и съвети няма да са Ви от полза.
Има препоръки за упражнения и компреси при епикондилит/епикондиалгия.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/70225
Виж целия пост
# 2
Налагане/лапа с ихтиол/ихтигал (търговски разновидности). Или с риванол?! Колко голямо е мястото?! При баба ми се беше получило голямо топче почти колкото пинг-понг на лакътя и спадна след седмица мазане с Ихтигал.
Виж целия пост
# 3
С ихтиол не съм пробвала. Налагах с риванол.
Сега направих и някакво сладко тесто (прочетох в едба много стара тема).
Гледам, че има ихтиол като крем, същото ли е? Колко време се държи компреса?
Виж целия пост
# 4
Ихтиоли има в най-различни форми, концентрации на активната съставка и добавки към тях. Не си спомням какъв ползвах, беше преди години. Аз всеки ден сменях превръзката поне 1 седмица. Виж в гуугъл ихтиол/ихтамол/ихтигал
Виж целия пост
# 5
Благодаря, ще потърся и ще пробвам
Виж целия пост
# 6
Пробвай Хепароид Зентива.
Виж целия пост
# 7
Здравейте отново,
След болка днес отново бях на доктор и затвърдиха диагнозата епикондилит. Ако някой е имал такова нещо нека сподели с какво го е мазал и какви компреси да се правят. Доктора каза, да не се приемат противовъзпалителни и кортизон, само да го мажа с нещо.
Виж целия пост
# 8
Докторът е взел едни пари, за да ти каже да мажеш с "нещо"?! Scream
Виж целия пост
# 9
По-конкретно ми каза да го мажа с репарил или Мобилат. Но тъй като го мазах и с двата продукта, реших да го сменя и да попитам някой минал през това с какво е мазал.
Този път доктора беше изключително полезен, направи ми изследвания подробно и ми обесни какво се е случило (за разлика от другите ортопеди, съдови и невролози, които заключваха, че има възпаление, но не знаят какво е).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия