Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име за момиче с буквата Н

  • 3 130
  • 93
Здравейте, моля ви за помощ за избор на име за момиче с буквата Н.
Майка ми се казва Невена, но почина в началото на месеца..
Много ми е тежко и трудно. Винаги съм казвала че когато имам деца няма да бъдат кръстени на никой от бабите и дядовците, защото когато бяхме малки сме били делени на имена. В смисъл аз съм кръстена на дядо от страна на мама, а сестра ми на баба от страна на баща ми. И аз никога не съм била на сърцето на родата на баща ми. Но това е друга тема.
Животът така се преобърна, че сега когато мама я няма съм длъжна да я зарадвам, макар и да не е сред нас. Има много време до септември, само да сме здрави, но се колебая заради разни суеверия за името на починал човек. Не казвам че е вярно, не съм питала отец в черква за да знам има ли такова нещо изобщо, че не е хубаво детето да носи името на починал човек. Просто търся варианти за име.
Аз харесвам името Рая и точно така исках да се казва, ако е момиче. Но пък много искам да имам още едно цвете в живота си.
Какво мислите за името Невена или някое производно на него. Аз се сещам само за Ния и то заради буквата Н.
Ще се радвам да чуя мненията ви Hug
Виж целия пост
# 1
Преди да прочета докрая написаното, се сетих за Ния.
На мен това име много ми харесва, с Н е и много наподобява Рая.
Виж целия пост
# 2
Принципно не съм почитателка на кратките, трибуквени имена, но специално Ния ми харесва.
Не вярвам в суеверия, ако искаш кръсти го точно на майка си.
В моя род има два случая, където умира малко дете, след раждането на друго, то носи същото име. Не мисля, че по някакъв начин това е оказало негативно влияние върху живота им, но ако искаш съобрази се с поверието.
Виж целия пост
# 3
Невена, Нора, Наталия
Виж целия пост
# 4
Никол, Николета...

Аз винаги съм била против да се казва, че детето е кръстено на еди кой си. Ами само си представете голяма фамилия, чиито първи букви от имената са различни. И в този случай какво ще се получи - ще елиминираме половината азбука ли? Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Не бих кръстила на починал. И не го направих де, казах вкъщи, че така не се прави и изобщо не съм обсъждала. Но ти си знаеш де.
Ния ми харесва много, беше ми една от опциите. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Недялка.Нели.Неделина.Ная.Нора.Натали.Никол
Виж целия пост
# 7
Нина, Нора, Натали/я
Виж целия пост
# 8
Харесвам Нели, Нора, Наталия и Надежда. Името Надежда има много дълбок смисъл. Производно от Невена е Невелина, навремето имах съученичка с това име. Ния ми е малко измислено. Дъщеря ми пък харесва Нелия. Никол стана толкова масово вече, че не ми харесва.
Виж целия пост
# 9
И аз като четях се сетих за Ния и Нора. И Наталия ми харесва.
Виж целия пост
# 10
Ния, Нора, Николета.
Виж целия пост
# 11
Благодаря ви момичета. Аз се сетих за Ния защото ми е най- близко до Невена. Докато Надежда, Наталия и Недялка например са си съвсем отделни имена и си имат свои светци. Ще помисля има много време. Просто търся повече мнения, защото някой може да се сети за нещо хем близо до Невена, хем да си има празник на Цветница. Май сложно стана.  Да сме здрави само.
Виж целия пост
# 12
Здравей, Деси! Предлагам ти името Невяна, като известната ни гимнастичка. Хем не е точно Невена, хем празнува на Цветница, хем звучи малко по- модерно.
Виж целия пост
# 13
Незабравка Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 14
Сетих се за Неда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия