Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

  • 9 549
  • 283

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 120
Мен са ме гледали с доплер без бременност.
Виж целия пост
# 121
Мен са ме гледали с доплер без бременност.
Аз не стигнах до момента на доплер, за съжаление. На вагиналния ехограф каза, я да проверим артериалното налягане и тогава го видях. И в мен веднага се появи съмнение, това защо не го правихме докато качвахме да видим дали ще се развие бременност, пулс и т.н..
Виж целия пост
# 122
Здравейте, излезнаха и моите изследвания. Бихте ли ги коментирали? Минах днес пред АГ, но беше толкова арогантен и крив,че не искаше да отговаря на въпросите ми. Бясна съм му и ще търся друга алтернатива.
Виж целия пост
# 123
От изследваните 4 фактора имаш само една хетерозиготна мутация по нискорисков фактор - PAI. Сама по себе си тя не е проблем, може да е проблем ако се комбинира с други фактори. Някои лаборатории препоръчват при такъв резултат да изследва още Factor 13 и ACE. Ако има мутация и в тях, тогава може да се назначи терапия.
Виж целия пост
# 124
Момичета, можете ли да ме насочите към АГ специалист, имунолог и евентуално хематолог за Варна? Имам 2 ранни неуспешни забременявания през 2019г., при които не се визуализираше сак, след което се почна ходене по различни доктори и всякакви изследвания. Това което ме притеснява е, че се налагаше да убеждавам док да ми пусне изследвания, за да разберем какво не е наред, а отсрещната страна се дърпаше като магаре на баир. Исках и второ мнение, но явно не мога да попадна на компетентен АГ специалист, защото мина почти година, а всички изследвания съм си ги пуснала сама след много четете, включително и тук, за което ви благодаря.Hearts

Единствените отклонения бяха при тромбофилията: Хетерозигот по PAI, MTHFR C677T и MTHFR A1298C.


Действително имах дефицит на д3 и б12, за фолиевата не мога да кажа дали, защото бях започнала да я пия метилирана още с първите две чертички. Доцент Конова ми изписа метилирана фолиева по 1 на ден, вит. Д3 по 1 сутрин и вечер, кинон д3 по 1 през ден и аспирин от 15 до 25 ден по 1 вечер. А аз още преди тя да даде указанията си започнах да приемам метилколабамин на Natural Factors по 2000 единици на ден 2 месеца, после намалих на 1000 ед на ден (1 хапче). Последно си пусках профилактично изследвания февруари и изглежда вече не съм в дефицитните нива.


Започнахме опитите за бебе, но се притеснявам да не се обърка пак нещо, защото наближавам 35 г и знам, че нещата не са като да си на 25. Доц.Конова ми е написала инструкции и за след забременяване... Искам да съм спокойна, че ще съм в добри ръце без да се налага да пътувам постоянно за прегледи.

Плевен ми е доста далеч и се надявам да намеря решение във Варна.
Виж целия пост
# 125
Щом не се визуализира плоден сак и двата пъти, проблемът е много ранен, малко вероятно да е от тромбофилия или витамини.

Мъжкият фактор как е, спермограма правили ли сте?
Виж целия пост
# 126
Всъщност нито един специалист не изписа изследвания за мъжа ми. Доктор Боян Георгиев от АГ болницата без изследвания направо заключи, че съм с АФС. На един от прегледите с 200 зора го накарах да ми напише кои хормони да изследвам и той ги беше объркал зверски - повече не отидох при него. При вторите две чертички се доверих на Мирчева от същата болница, но докато ида при нея нещата бяха приключили. И тя не ме насочи какъв може да е проблема, единственото което каза е че на тия години и с тромбофилия имало голям риск. Дори и доцент Конова, при която отидох с всички изследвания беше категорична, че проблемът е в мен и изключи партньора.
Затова реших и да потърся мнения тук.
Виж целия пост
# 127
За антифосфолипиден синдром какви изследвания си пускала? Не виждам нищо такова в горните резултати.
Да, имунологията може да е причина за ранна загуба, но ако не си пускала изследвания, първо е добре да изключите мъжкия фактор. Спермограма с морфология по крюгер се пуска в репродуктивна клиника.

Тромбофилията ти не е кой знае колко сериозна, имаш само хетерозиготни мутации по нискорискови фактори, хомоцистеина ти е добре, така че от него проблем не се предизвиква.

Колко са ти годините, че те плашат с тях? С напредването на възрастта на жената качеството на яйцеклетките пада, затова става все по-трудно забременяването. Това също може да е причина за ранна загуба, също като мъжкия фактор.

Репродуктивни имунолози са Конова в КИРМ, Русев в Малинов, и в болница Надежда, Балтаджиева. Други не знам да има.
Виж целия пост
# 128
Здравейте, ако може да се консултирам с вас. Бременна съм в 4г.с и 4 дни.
Имам следните мутации: хетерозигот 4G/5G PAI, ACE. Хомозигот F13 и хомозигот T/T 677C7 MTHFR.

Преди да забременея приемах витамини. Един месец преди да забременея B12 е 412, фолиева - 17.5, Вит Д- 31.5, хомоцистеин- 7.8, B6- 25. Изследвала съм за придобита тромбофилия и нямам
Ходила съм веднъж при доц. Русев но сега не мога да се свържа с него за резултатите.
От 6 дена бия фракси 0.4
Това са ми резултатите в деня на закъснението
АPTT 23.5 (раф. 22.1- 28.1)
Фибриноген 4.27 (2-4)
Д-димер 0.21(0- 0.5)
Тромбоцити 410
TSH 1.6
Виж целия пост
# 129
При бременност референтните стойности са различни, ето за фибриноген
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm.
Според мен всичко ти е в норма.
Продължавай фолата и витамин Д.
Успех!
Виж целия пост
# 130
За антифосфолипиден синдром какви изследвания си пускала? Не виждам нищо такова в горните резултати.
Да, имунологията може да е причина за ранна загуба, но ако не си пускала изследвания, първо е добре да изключите мъжкия фактор. Спермограма с морфология по крюгер се пуска в репродуктивна клиника.

Тромбофилията ти не е кой знае колко сериозна, имаш само хетерозиготни мутации по нискорискови фактори, хомоцистеина ти е добре, така че от него проблем не се предизвиква.

Колко са ти годините, че те плашат с тях? С напредването на възрастта на жената качеството на яйцеклетките пада, затова става все по-трудно забременяването. Това също може да е причина за ранна загуба, също като мъжкия фактор.

Репродуктивни имунолози са Конова в КИРМ, Русев в Малинов, и в болница Надежда, Балтаджиева. Други не знам да има.

Много благодаря за мнението! Доста ме наплашиха всички доктори с тази тромбофилия...

Навършени 34 години. Изследвах полови хормони, на щитовидна жлеза (при Артин Магардичян); АНА скрининг, АНА профил, С 3-4 реактивен протеин няколко пъти; в геника пусках токсоплазмоза, епщайн, цитомегаловирус, хламидия, всички видове мукоплазми и уреаплазми - всичко е отрицателно, единствено уреаплазма парвум е положителна, но нищо не ми е изписано за това. Правих и няколко цитонамазки - всеки път излизаше различен резултат - веднъж излиза 1-ва група, послед 2-ра. Прикрепям част от изследванията, някой са контролни, които съм пускала периодично, но резултатите са еднакви.





Към какъв специалист да се насоча за изследванията на половинката?

Допълнено: Потърсих и разбрах, че ни трябва евентуално андролог. Някой от Варна с препоръка за такъв?
Виж целия пост
# 131
От всички тези неща само МАТ ти е леко повишено. Всичко от имунологията ти е отрицателно.

Потърси темата за мъжки фактор и се ориентирайте към андролог и/или репродуктивен специалист.
Годините не са ти проблем. Пусни и АМХ.
Виж целия пост
# 132
Момичета пили ли сте аспирин протект при опити,онзи ден аг ми каза че при опити жени с тромбофилия е хубаво да пият аспирин но не ми каза от кой ден трябва да се започне и до кога .
Виж целия пост
# 133
Момичета пили ли сте аспирин протект при опити,онзи ден аг ми каза че при опити жени с тромбофилия е хубаво да пият аспирин но не ми каза от кой ден трябва да се започне и до кога .
На мен АГто ми каза да пия АП след овулацията, докато правим опити, но аз пих само 1 месец. Като видях, че няма гаранция, че ще се случи скоро (защото при нас проблемът беше със спермограмата) спрях да го пия.
Като забременях, започнах веднага Фраксипарина, а АП започнах от 6 г.с., когато АГто настоя да го пия - и така до ден днешен, в почти 16г.с.

Аз извадих късмет, но прецених за начало, преди да ме е видял лекар, да бия само НМХ, без АП, защото се страхувах да не прокървя.
Мои си съображения, явно неоснователни.
Щом лекар казва, че е ок, значи е ок. Стахът винаги си го има.
Виж целия пост
# 134
Аз пък почнах да прицапвам от АП, затова го спрях в 5гс и оставихме само НМХ.

Всеки организъм е различен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия