Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

  • 13 931
  • 478

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 135
Amnistiq, за уреаплазма и аз и ММ пихме антибиотик за около десет дни. Доц. Конова ми го изписа.

Аспирин протект не съм пила по време на овулация, след положителен тест го почнах.
Виж целия пост
# 136
Здравейте от мен, може ли някой да ми помогне с разчитането на тези изследвания на тромбофилия в Бодимед. Назначени са ми от д-р Калчев, тъй като на основния пакет излязоха някои мутации и миналия месец имах БХ, а този месец се получи нова бременност. В момента съм в в 3гс и 5 дни.Ще чакам да ми се обадят от болницата за разчитане на резултатите, но не знам кога ще стане това.Като цяло сме с МФ и опитвахме над година като аз имам установен проблем само с тсх, който свалих под 2 с еутирокс преди първата БХ.
Скрит текст:


Виж целия пост
# 137
Lokofenka според мен нямате придобита тромбофилия, но имате вродена. Хомоцистеин е висок, калчев го иска под 7. Изследвали ли сте витамини в12, в6, Вит Д, фолиева. Аз също бях с висок хомоцистеин но след прием на витамините намаля.
При имонулог ходила ли сте, имате ли назначен фракси/клексан?
TSH под 2 е оптимално
Виж целия пост
# 138
Бия фракси вече месец всяка вечер в 19:30 ч. и докторът, когото посещавам иска да пусна контрола на фибриногена. Не зная обаче сутринта ако ида в лабораторията а вечер бия инжекцията резултатът дали би бил достоверен, има ли някакви изисквания?
Виж целия пост
# 139
Локофенка, имаш една хомозиготна мутация по PAI и две хетерозиготни по MTHFR. Добре е да ти назначат терапия при бременност.
Хомоцистеинът вероятно е повишен заради ниски нива на витамините Б9 и Б12.
ТСХ трябва да е под 2 преди забременяване.

Памела, няма специално изисквания за изследване на фибриноген.
Виж целия пост
# 140
Здравейте, ще прикача две снимки отдолу с изследванията, които имам. Искам да ви попитам според вас възможно ли е от 2 инжекции Клексан 0,4 да се прокърви в много ранна бременност още преди закъснението на цикъла.
11 дни след ову направих тест за бременност и се оказа положителен- веднага започнах Клексан 0,4 и след 2 дни прокървих с червена кръв, но чхг се вдига много добре. Кървенето беше еднократно  и премина в бледо кафяво зацапване на моменти появяващо се, на моменти изчезващо, продължило 3 дни, тоест до вчера( датата на която трябваше да ми дойде цикъла).
Притеснявам се малко, че в момента стоя без терапия, но до колкото си спомням се чакаха 3 чисти дни за подновяването и.Иначе историята е дълга, но накратко:
Според проф. Паскалева не ми трябва терапия Според доц. Русев- АП и НМХ през ден.
АГ каза всеки ден НМХ.
Имам две БХ бременности - една със, една без терапия. После имам бременност с Фраксипарин всеки ден и всичко беше идеално с бебето, но приключи в 18 седмца поради скъсяване на шийката на матката и изтичане на водите. Смятам и тази бременност да си процедирам по същия начин- всекк ден Клексан 0,4, но сега ме е страх да не прокървя пак, ако изобщо е било от Клексана, страх ме е и без него.
Виж целия пост
# 141
Аз също съм с нискорискови мутации и според Паскалева съм нямала нужда от терапия, но не ми я спря нито в 9 гс, нито във 20 гс, когато ме викаше за проследяване. И така си изкарах до 38 гс, 12 часа преди секцио на клексан 0,4.
За кървенето обаче не съм запозвана Sad АГ не може ли да даде адекватен отговор от къде идва то?
Виж целия пост
# 142
Лали, много се радвам, че всичко е завършило с успешен финал Simple Smile
Аз ще си боцкам Клексан за напред и ще се следя при проф. Паскалева за корекция на дозата. Нищо че първоначалното и мнение беше, че не е необходима терапия.
С АГ ще се видя в петък и тогава ще обсъдим къвренето. Не съм ходила още, защото съм на един ден закъснение и няма да се види нищо все още, а без да се види сакче в матката така или иначе няма да ми изпишат прием на прогестерон примерно.
Просто се чудя дали може само от две поставени инжекции Клексан 0,4 да изкървя.. странна работа.
Виж целия пост
# 143
Alessandra, стискам палци вдичко да е наред и никакво кървене повече Heart
Виж целия пост
# 144
Прогестерон се назначава и преди закъснение. Не е нужно да се визуализира сак. Само за системите за задържане знам че има изискване да се чува сърчице. Според мене се обади поне по телефона и виж какво ще те посъветват за кървенето.
Виж целия пост
# 145
За еднократното прокървяване бих предположила че е имплантационно, още повече след като чхг се удвоява добре.
Можеш да пуснеш прогестерон, за да видиш какви са ти нивата.

Стискам палци!
Виж целия пост
# 146
Amnistiq, за уреаплазма и аз и ММ пихме антибиотик за около десет дни. Доц. Конова ми го изписа.

Аспирин протект не съм пила по време на овулация, след положителен тест го почнах.

Интересно, може и да е пропуснала, както не е видяла и за дефицита ми на б12. Искаше ми се да се свържа пак с нея, но като се сетя, че за нейното мнение чаках почти 3 месеца... Аспирина ми го е изписала и по време на бременност не помня до коя седмица точно, след което продължавам с Натаспин (който по принцип ми е изписан защото имам болест не Рейно).
А иначе тя през цялото време ли беше наясно как протича бремеността? Най-много се страхувам от това, че във Варна още не мога да си намеря АГ, който да е наясно с рисковете при тромбофилия. Имам чувството, че си мислят че само с един аспирин се оправят нещата и честно казано нямам приятелка, на която да не са и изписали аспирин по време на бременност без да са правени изследвания за афс или тромбофилия...
Виж целия пост
# 147
Във Варна пробвай със д-р Симеонова. Ще ѝ намериш координатите в интернет. Кабинетът ѝ е близо до кръглата Експресбанк в центъра.  Работи и със ЗК.
    Иначе аз доколкото разбрах АГтата назначават терапия на база на клиничната икона, т.е. като забележат някаква нередност. Иначе в повечето случаи се съгласяват и с профилактичните терапии назначени от други специалисти.
     ПС- Аз на моя репродуктивен от инвитро клиниката като му казах че съм с мутации за тромбофилия и риск от прееклампсия ми каза че за него тези изследвания нищо не означават. И че за риск от прееклампсия може да се говори чак при отклонения по време на бременност, а дотогава никой не може да каже дали ще има такива или не.
Иначе се съобрази с назначението от хематолога и си ми определи схема кое кога да започна, тъй като съм на АП и Презолон от преди трансфера и след него ще почвам и клексан.
После пък, при бременност, ако се появи някаква нежелателна реакция към медикаментите които се приемат, пак АГто е този който решава дали нещо трябва да се спре или замени със нещо друго. Общо взето всичко е в ръцете на АГ, докато имунолози, генетици и хематолози дават по скоро препоръки.
Виж целия пост
# 148
Излезнаха и моите резултати. Бременна съм в 8 седмица и след 2 седмици съм на преглед. Дали ще ми трябва терапия?
Виж целия пост
# 149
Пусни още Б9, Б6, Б12 и хомоцистеин, защото хомозиготната ти мутация е свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б, а те са жизненоважни за развитието на бебето. При ниски нива на витамините трябва да приемаш само метилирани форми на Б9 и Б12. При повишен хомоцистеин в комбинация с другата мутация може да се наложи терапия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия