Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Смаляване на плоден сак?

  • 362
  • 1
Здравейте!
Моля, ако темата не е за тук, да бъде преместена.
Бременна съм в 7с. и 3 дни. ПРМ - 10 март. Предполагаемо забременяване - около 25 март. Първи положителен тест - на 9 април.
Бях на първи преглед с вагинален ехограф на 20 април /5с. 6дни/ и тогава докторът измери гестационен сак 11 мм, отговарящ на 6 г.с. с термин 14.12.2020. Имаше ембрионален зачатък.
Последва контролен преглед на 28 април, когато ембрионът беше на 7 г.с. Докторът каза, че мехурът /не уточни кой точно/ е раздут и това говори за страдание на ембриона. Сърдечна дейност не се видя, а апаратурата му е добра. Съобщи ми, че прогнозата не е добра, и ми каза да отида отново след седмица. Попитах го дали става дума за кухо яйце. Той първо каза да, после - не и накрая, че вероятно е задържан аборт. Отново мери нещо, но този път размерът беше 7.8 мм. Не ми обясни повече. Каза да изчакаме. Тръгнах си като попарена.
Вечерта си позволих да му звънна, защото забелязах разликата в размерите между първия и втория преглед и той ми се накара, че е абсурдно да му звъня с такива въпроси в 10 вечерта. На втория преглед бил мерил ембриона, но означение CRL на снимката липсваше! Пише само 1 GS 7.72mm 5w4d и терминът вече е изместен за 25.12.2020.
На 30 април отидох при друг лекар, без да споменавам предишните прегледи. Неговата апаратура не е толкова добра, не се видя нищо, освен плоден сак и той ми каза, че още е рано. Прегледа ме с вагинален ехограф, но не се виждаше нищо. Каза, че размерът отговаря на 4 г.с.! Направи измерване на плодния сак откъм късата му страна и се оказа 4.1 мм. Сакът е елипсовиден. Каза да не се хваля все още, да отида след две седмици и, че засега всичко изглежда наред. Тогава щяло да се види колко ембриона има и да видим дали има пулсации.
Днес не открих никакви акушер-гинеколози, които да работят, за да потърся трето мнение. По снимките, без да съм специалист, си правя изводите, че размерът на плодния сак намалява и вероятно бременността няма да се развие. Вие имали ли сте такъв случай? Моля ви споделете, направо ще откача до понеделник...
Виж целия пост
# 1
Не съм имала такъв случай, но при положителен тест на 9 април няма как в момента да си в 4 г.с., т.е. отпада  вариантът късна овулация. За съжаление и на мен ми звучи като да е неразвиваща се бременност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия