Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се доберем до първите места?

  • 544
  • 9
Здравейте!
Исках да задам въпрос относно заемането на места в концертна зала и той е : Как да се доберем до първите места?
#концерт #публика #първиместа
Виж целия пост
# 1
Зависи от концерта. Ако местата са само седящи, издебваш пускането на билетите, даваш една шапка пари и предното място е твое - те са най-скъпите обикновено.  Ако ще ходиш на рок концерт или нещо подобно с правостоящи, отиваш достатъчно рано с по-голяма компания и си проправяте път най-отпред. Понякога и правостоящите места са отделени с разни заграждения и се плаща повече за пред сцената.
Виж целия пост
# 2
Ако си в зала, е по-добре да си вземеш места на балкона.
На стадион - плащаш си Front of stage, и се ръгаш един час по-рано.
На фестивал - наръгваш се един час по-рано.
Обаче аз не обичам да се ръгам. Имала съм билети Front of stage, но всъщност си седим на гърба на фронта, пием бира, говорим си, движим се.
Виж целия пост
# 3
Зависи какъв и къде е концертът. Ако залата е изцяло със седящи места, трябва да се действа бързо, още когато излязат билетите в продажба. Ще се простиш със солидна сума, защото напоследък изпълнителите се научиха да пускат първите няколко реда като ВИП, на двойни цени. Миналата пролет купувах билети - първите десет реда примерно - 200 лири. Оттам нататък - 110.

Ако залата е с правостоящи или концертът е на стадион - отиваш възможно най-рано и чакаш. За любимата група специално се курдисвам рано-рано сутринта. За щастие, вярното им фенство е създало стройна организация и всеки новостристигнал получава номер - така може да се излезе за кратко от опашката за храна, вода, тоалетна и т.н. Последния път дори охраната на групата изпрати човек да раздаде номера на първите 500, а после съвсем цивилизовано ни вкараха в групи по 50, без тичане, блъскане и изпреварване. Знам, че звучи шантаво, но опашката е едно от любимите ми неща, които вървят с концерта - прекарваш цял ден с хора, които също като теб обичат тази група, разказвате си истории и дори не те обявяват за душевно болен, когато кажеш, че "аз този концерт вече два пъти съм го гледала".
Ако има възможност, избирам концертът да е през седмицата. В почивните дни повече хора почиват и могат да отидат по-рано. Не нося чанта, а връхна дреха с по-големи джобове, в които прибирам документи, фотоапарат, мокри кърпички и други неща, които ще ми трябват през деня. Чантата означава проверка и колкото и кратка да е тя, предпочитам да си спестя забавянето, ако се боря за челните редици. Освен това пия по-малко вода от обикновено, с цел да не ходя до тоалетна през половин час. Попаднеш ли на бариерата, никак не ти се иска да мърдаш от там. Simple Smile

Има и още нещо, всички искаме да сме най-отпред, но понякога е по-добре да си по-назад. Била съм и на такъв концерт, на който сцената беше доста висока и от бариерата не се виждаше около 60-70% от шоуто. Но това няма как да го знаеш, когато купуваш билета.
Виж целия пост
# 4
Аз досега на колкото и концерти да съм била, винаги съм си купувала билетите в деня на пускането им и винаги седящи - доста по-удобно е, не те задушават хора, не те заболява кръста и т.н.
За много малък брой групи бих си купила билет front of stage и за да се добера най-отпред ще ида доста преди да е започнал концерта.
Виж целия пост
# 5
Билети за концерти купувам не само в деня, но и в часа на пускането им. За някои концерти свършват буквално за минути и няколко пъти вече не съм успявала да се вредя. Купувала съм билети за концерт за след цяла година. Иначе аз също гледам да купувам седящи, тъй като съм доста ниска и ако съм при правостоящите единственото, което виждам са гърбовете и вратовете на тези пред мен. Въпреки това имам няколко концерта и долу пред сцената, където е истинският купон.
Виж целия пост
# 6
Мен ме е страх на рок концертите ако съм при правостоящите да не си разбия главата в погото, от което бягам де Joy
Виж целия пост
# 7
Какво пого? Това са някакви митове от преди 20 г.
Публиката на Кока Кола беше леко по-неприятна и по-нагъчкана от рок фестивал, но и това се преживява.
Виж целия пост
# 8
На последните концерти, на които бях си имаше пого, така че не мисля че са от преди 20год.
Виж целия пост
# 9
Rockstar, как няма пого? Simple Smile На всички рок концерти, като съм била фронт стейдж, все си има. Аз затова си взимам фронт, ама седя накрая при оградата обикновено. Има място, въздух, пак си е чудно за виждане. В Арената пък специално от дясната страна, като си с лице към сцената, винаги има повече място.

А по въпроса - на какъвто и да си, все трябва да отидеш по-рано. Поне час преди отварянето на вратите, ако искаш да си баш отпред. По-заклетите фенове кибичат и повече Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия