Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кожни израстъци около ануса

  • 699
  • 3
Проблемът ми е следният. От около година-две имам малки кожни израстъци около ануса. Единият израстък е много малък, едва се вижда, другия е малко по-голям. Не ме болят, не кървят. Нямам проблеми след изхождане.
Видях на няколко места, че с течен азот или лазер отстраняват кожни образувания... В скин лайн видях, но не съм сигурна дали биха рискували да работят върху ануса.
Четох няколко теми, но не нам дали информацията е актуална. Да споделите опит или мнение за лекари? Или лекарства. Не съм полагала никакво лечение, понеже не изпитвам дискомфорт, но ме дразнят, че са там и се виждат. От Варна съм.
Виж целия пост
# 1
Ако не са хемороиди, то тогава най-вероятно се касае за папиломи. При профилактичен преглед при АГ може да попиташ към какъв специалист да се насочиш, проктолог или дерматолог, той може да каже дали е едното или другото. А може и да е нещо съвсем различно. Все пак правиш профилактични АГ прегледи, нали? Ако не, направо се насочи към проктолог.
Виж целия пост
# 2
Нека Ви види хирург, възможно е да са кондиломи, възможно е да са кожни гънки.
Специалистът ще прецени и ако са кожни гънки това се приема само за скрит кожен дефект и не се пипат.
Виж целия пост
# 3
Това може да е някое хемороидче, което не е успяло да се прибере.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия