Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дъщерята на приятеля ми

  • 3 793
  • 7
Здравейте,

 Приятеля ми има дъщеря от предишна връзка на 4 годинки. Вчера като си тръгваше от нищото тя ми каза, обичам те, не бях сигурна как да реагирам. След това ме попита дали ще й бъда и аз майка? Отговорих й, че я обичам, но тя има мама която много я обича, а аз мога да й бъда много добра приятелка. Смятате ли, че постъпих редно? Детето го познавам едва от 3 месеца, но много добре се разбираме и наистина съм привързана към нея.
Виж целия пост
# 1
Ако с партньорът ти сте заедно от малко време и не се познаваш наистина добре с детето, по-добре отговаряй заобиколно на въпросите на детенцето.
Ако е близка с майката, жената не се е отказала да я гледа, не е абдикирала и тн., просто запази добрия тон и бъди “готината приятелка на тати”. Все пак наистина майката е една и примерно аз не бих била съгласна децата ми да наричат майка друга жена.
С две думи си постъпила правилно на този етап.
Виж целия пост
# 2
Да, много правилно си отговорила на детето, още повече, че се познавате от 3 месеца Simple Smile
 
Скрит текст:
Дъщеря ми, която също е на 4г., много харесва приятелката на баща си и ми е казвала, че я обича, предполагам на нея също го е казвала. Нямам нищо против и се радвам, че дъщеря ми я харесва, очевидно защото се държи добре с нея, но дъщеря ми знае коя е "мама" и коя е "каката на тати".
Виж целия пост
# 3
Отговорила си много добре, не се притеснявай. Детето трябва да знае, че има само една майка и обръщението " мама" да е само към една.
Направо си ви представих, като ти прочетох поста и много мило ми стана. Децата са много сензитивни и явно имаш заслуги за тази любов, за което поздравления.
Виж целия пост
# 4
Мисля, че отговорът ти е бил много тактичен и уместен. Аз едва ли щях да се сетя да кажа точно това.
Виж целия пост
# 5
Дъщеря ми е  питала и мащехата си и пастрока си дали искат да и бъдат майка и татко. Сигурна съм, че не влага нищо в това. Освен това и беше обяснено че децата имат само един баща и една майка. Всички останали са периферия. Важна, но периферия.
Виж целия пост
# 6
Да, правилно си отговорила.
Виж целия пост
# 7
Добре си постъпила. Детето на ММ също имаше период в който ме наричаше “мамо”, мина много време докато разбере каква е разликата и коя точно е майка му, коя съм аз. Беше доста трудно, на мен хем ми ставаше мило, хем ми беше много съвестно, защото ако моето дете нарича жената на бившия така ще се чувствам ужасно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия