🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 3

  • 45 278
  • 738
# 570
Много смотан мастър клас.
Бургери! Всеки може да прави бургери!
Единственото нещо, което затрудни момичетата, беше темпото. За какво беше това препускане? Фасони.....
Силвена си позволява все по- често да бъде арогантна- и днес беше.
Няма много общо със свежото й присъствие от първия й сезон в предаването.
Виж целия пост
# 571
Не ми хареса мастър класът на Роу, пак вегански простотии. Ок, веднъж да представиш, разбирам, ама всеки път ли? Започвам да си мисля, че друго не владее.🤷🏼♀
Изобщо не ми беше апетитен бургерът и мисля, че този на Неда бе по-вкусен и за това я сряза. 😂  Явно се е взвла за Гордън Рамзи, защото си позволява и доста геуб език. Хареса ми Неда днес, голяма сладурана. Димитър ми е фаворит, разбира се, но съм съгласна и Краси да спвчели сезона. Не ми е достатъчен един епизод. Много смотано така.
Виж целия пост
# 572
Айде сега, по-голямата част от живота ми е минал в Пловдив, никакви дибели и пипируди нямам в речника. Grinning
  Редно е като говориш в национален ефир да се постараеш малко.
   Според мен най-достойни за финал са Димитър и Файчето. Краси е много добър, но с тези притеснения, не го виждам на финал. На Иво смятам, че му трябва още опит.
  Жените могат да си ходят една по една, получава им се от време на време, но не са достатъчно добри според мен.
  Добрин ми е много симпатичен, но не мисля, че има шанс за победата, а и други заслужават в повече. Въпреки това бих го сложила в топ 5/6.
Виж целия пост
# 573
За 60 мин. може ли да се разточат кори за баница, да се направи плънка и да се изпече? Малко нереално ми се струва.
Виж целия пост
# 574
Ако корите са готови - да. Иначе не мисля
Виж целия пост
# 575
Аз не виждам какъв е смисълът на бургерът, когато не е от месо. Ужасно изглеждаше това творение на Роу. Добре, че наоколо сложи салатки и майонезки, че иначе самото кюфте е с крайно нездравословен и неапетитен цвят. А хлябът някакъв купешки ли беше?
Имам чувството, че гласят Файчето за победител. Много тесто се изготви тоя сезон, а той точно на тестата е дОбър Simple Smile
Виж целия пост
# 576
sea.sea, а пък моят цял живот е минал в Пловдив. Преди много години приятелка започна работа в едно радио като репортер. Като ти говори на живо, не се усеща как "сплесква" гласните. На микрофон обаче дефектът си личи поразително. Затова говорителите по телевизията едно време, предплогама и сега, имнават през някакво обучение. Иначе имаме и един образ, който е ежедневно в национален ефир, не само в неделя вечер, и си мека, та се къса години наред.

За толкова малко време, както се видя, може да се омеси и разточи точно една кора. Явно и продуктите им бяха посочени в грамажи като за една кора. Баничките на Елени не бяха нещо особено на външен вид, но имаха нещо различно във вкуса, защото беше добавила ядки и червено зеле. Даже Роу каза червено горчиво, та се чудя дали е сложила зеле или радикио.

Не мога да си представя веган чиния да изглежда апетитно, но пък кой знае, явно е въпрос на вкус.
На Мастър шеф се готви с продукти от Метро, които не винаги са най-доброто на пазара. Особено пък месата.
Виж целия пост
# 577
Радикио сложи Елени, тази горчилка явно е допринесла за вкусов баланс. И, да, може да стане баница, но точно наистина от 1 кора, не е толкова времеемко. Аз съм правила с дърпани кори, 30 минути ми трябваха за 12 броя. И ще се опече за 30 минути, т. Е. ако са последователни и организирани, ще стане.
И аз съм от Пловдив, но съм учила в София, що спорове съм правила тогава за икането. Осъзнах се и го изчистих. Сега, като съм вкъщи, си говоря по пловдивски, но иначе е ясно, че има такъв проблем тук. Чувам го в децата си, но те не могат още да се усетят как трябва. Една приятелка преди 20 години Щеше да води юридическо предаване по Нова, еми не го пуснаха, тя беше от Стара Загора и говореше по-меко и от нас. Ходи на логопед, де, ама така и се провалиха нещата. Иначе, пиркай нея знам какво се прави, за да се изчисти мекото. Не е много лесно, между другото. Ние сме лесни, само си казваме е вместо и, и работата става.
Виж целия пост
# 578
Аз съм от Стара Загора. Меко говорим. За да се изчисти, си трябва  сериозно обучение.На мен не ми пука за мекото говорене ,но на Софиянци и  на хората от областите с твърд говор- би им направило впечатление .Нормално е -навсякъде по света,  различните области си имат някакъв диалект ,който  не рядко e  повод за забавни вицове. Нали се сещате за скеча с асансьора  в Шотландия..Joy
Скрит текст:
Като изгледам епизода,ще го коментирам.

Благодаря на Mari_Mar за линка! Heart
Виж целия пост
# 579
Шеф Роу, ако продължава с тези смешни мастър класове, ще ѝ излезе прякор Силвена Блендера. На Петя и Елени "бургера" беше почти еднакъв, на Петя бил суров, на Елени съвършен Wink

Много хубава задача по двойки. Смях се с лафовете на Виолина. Краси, милият, така треперел, че все едно била на масажьор. Той пък за пръв път с много глупава идея. От желание да е креативен и различен, нави един зелев лист на пръчка.
Чааак другата неделя отборните битки.Sad
Виж целия пост
# 580
В Щатите веган бургери ( Impossible burgers) се предлагат дори и в МакДонълдс, Бъргър Кинг... и трудно може да се направи разлика със стандартен чуйзбургер, например. И въпреки че не е моето, веганската храна може да е много интересна и вкусна. За това не разбирам защо шеф Роу залага на такива тривиални рецепти. Пак в Щатите съм яла веган скариди в темпура. По никакъв начин не може да се разбере, че е заместител. Вкуса, цвета, формата, че дори и перките на опашката бяха копие на истинска скарида. Така че няма лошо да показва вегански рецепти, но нека са нещо предизвикателно и различно, а не зеленчуково кюфте.

Кората на Ивайло изглеждаше най-добре, не разбрах какво се обърка после. Май не му стигна времето да изпече баницата. Иначе час за замесване, дърпане и изпичане ми се струва малко.
Много ми хареса отборната игра, добре беше замислена. Все още моите фаворити не са се променили - Димитър, Ивайло и Краси. Файчето безпорно е най-добрият в тестата, но не съм убедена, че се справя с останалите продукти на същото ниво.
Виж целия пост
# 581
А дали на Красимир идеята за веган пилешко бутче не му е дошла след класа на Роу?!
Виж целия пост
# 582
Хареса ми епизода..Обаче веганството излиза доста скъпо удоволствие.То хубаво веган,ама всъщност излиза от рецептите на Роу,че са по-големи консуматори от месоядните..За едиин бургер-хиляда продукта,пък било то и растителни и вегански..Stuck Out Tongue Winking Eye..Но допускам,че  е за да докарат добър вкус,защото не е лесно определено това да се случи със заместители на животинските продукти.
Краси реши да е креативен,и вече имаше идея в главата..Но Виолина беше права,че като иска  да пробва нови неща и експерименти,да го прави когато играе сам и без партньор.Та явно Краси не е по импровизациите,защото дори и с Виолина на гърбът си,не успя да измисли план"Б" ,ами си продължи със своята идея..
Баща ми има един лаф,противоположен на шеф Михалчев-"Когато и да съм те послушал,все съм сбъркал" -това към майка ми. Ама продължава да я слуша де..Grinning.Но в случая с Краси-Виолина беше права.
Виж целия пост
# 583
Мастър класа на Роу щеше да бъде много добър, ако тя го беше провела като хората. Толкова разхвърляно готвене, никаква последователност, човек дори и компютър да е, не може да проследи действията ѝ. Иначе рецептата е хубава и си заслужава интереса.
Виж целия пост
# 584
Аз също мисля, че при толкова разнообразни вегетариански варианти, баш сандвич не беше най-великата идея. Хайде, кюфтето как да е, но според мен, сто пъти по-добре щеше да е  с няколко вида сосове или салца и без хляб. Или хлябът да е само като канапе някакво, крустини или подобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия