Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашийник против лай

  • 392
  • 6
Здравейте, моля за препоръка за ефективен нашийник против кучешки лай /или друго средство/.
С приятеля ми живеем в апартамент и преди няколко месеца осиновихме куче на около 8 години. От тогава е с нас почти през цялото време - домошари сме, а и когато излизаме на разходка, взимаме и него, защото е много енергичен. Веднъж отсъствахме за 2 денонощия и съседите се оплакаха, че нощем вие. Предполагаме, че се е чувствал самотен, защото разходките и храната си ги беше получавал в обичайната доза.
Търсим решение за шума, защото не искаме да тормозим съседите, а скоро пак ще се наложи да пътуваме за кратко.

На съвети за справяне с кучешката самота също ще се радваме. Дали някой ден ще започне да приема отсъствията ни спокойно?
Виж целия пост
# 1
Две денонощия е ужасно дълъг период за куче, това не е котка. Стресирано е, чувства се изоставено.
Или го вземайте с вас, или някой да идва при него.
Виж целия пост
# 2
Идва жена да го храни и разхожда два пъти дневно.
Виж целия пост
# 3
Да, но не стои при него. Осиновили сте възрастно куче, сменило си е собственика и дома и сега го оставяте само. Стресирано е.
Виж целия пост
# 4
Решението е или да организирате някой да го гледа постоянно, или да идва с вас, или кучешки хотел. Оставянето повече от няколко часа без надзор е огромен стрес за животното и то се измъчва.
Затова човек трябва добре да мисли дали може да осигури адекватни грижи, когато си взема куче. Кучето е като дете, но с разликата от децата, че си остава едно голямо бебе за около 15 г. И изисква грижи като към бебе.
Виж целия пост
# 5
Намерих в гугъл такива нашийници, но се боя да не би да са проява на жестокост. Гледах как функционира, предполагам, че идеята е като лае, да получи наказание под формата на гаден звук и някакво си "ниво на корекция", от което ме побиват тръпки, като си представя какво може да е.
Виж целия пост
# 6
Не е звук, а електрошок. Оприличават усещането на това от електрическите масажори за отслабване чрез стягане на мускулите. Аз съм ползвала такъв колан и усещането е отвратително. Не бих причинила подобно мъчение на същество, което обичам!
Да остане с дни само, получавайки електрошокове при опит да потърси единствените хора, които обича и му дават сигурност, без да знае, че те му причиняват това. Отвратително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия