Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малко размисли за Романтиката

  • 3 071
  • 55

Анкета

Харесвате ли романтични мъже/жени?

Опции:

# 45
Когато се прибирах изморена от работа, а в къщи нямаше сготвено, винаги намирах сложена маса, сготвено, а кухнята измита. Това си остава едно чудесно романтично изживяване. Толкова ми е мило, че само като гледам масата, се нахранвам🤪 Но за да не секне антусиазма му, хапвах де...
Сега когато сме си в къщи, сутрините, той прави закуската. Аз си поспивам доволно до към 9, той става в 7 и всичко прави. За мен е романтичен и грижовен жест.
Когато преди години влязах в болница, той излезе веднагически в отпуска и всеки ден ми правеше компания.
Тази година, когато отново влязах в болница, му бе невъзможно да ме посещава заради забраната, но ми се обаждаше при всеки случай.
Смятам, че истинската романтика е невъзможна без мисълта за другият партньор.
Ако видя масата украсена с цветя и свещи, но трябва аз да готвя, свещите и цветята няма да ме трогнат.
Най-романтичното, не практическо нещо което е правил, да ме нацелува, когато сутринта рано се сблъскваме в коридора на път за банята. Или да си позволи да ме нацелува, въпреки че в този момент гледа life за втората си работа.... Иначе момента с розовите листенца преживях в първата си връзка, първата нощ.... На другият ден аз обаче трябваше да почистя тази "романтика".... Ако сега върна времето назад, най-вероятно ще го оставя той да чисти, каквото и да казва.  Но категорично всички изброени моменти от настоящата ми връзка, са 1000 пъти по-мили и скъпи....
Виж целия пост
# 46
Нали и аз това разправям от началото на темата..)
Романтиката, а и любовта, се измерва в грижата. Не в думите, жестовете и подаръците. А в онази, истинска и ненатраваща се грижа.
Виж целия пост
# 47
Аз съм голям романтик, но по ирония на живота, никога не съм била обект на романтично отношение, по моите разбирания, от специален за мен мъж.

Малко възвисена романтика

Виж целия пост
# 48
Моят мъж, примерно никога няма да ми купи букет и парфюм. Обаче ми носи шоколад и вино и други, по-практични неща. Никога с повод. 😜
Виж целия пост
# 49
То има разлика между парфюм и парфюм, букет и букет. Подарявали са ми скъпи парфюми, на които им е личало, че са купени в движение на път към срещата с мен, подаряван ми е и любим парфюм, който ми е бил на привършване.
Виж целия пост
# 50
Моят мъж, примерно никога няма да ми купи букет и парфюм. Обаче ми носи шоколад и вино и други, по-практични неща. Никога с повод. 😜


При мен също.  Единствено на всеки рожден ден ми подарява разкошни букети. Но за сметка на това няма седмица в която да не ми е направил някоя изненада. Я блузка или нещо което съм искала да си купя.
Виж целия пост
# 51
Какво има да й размишлявам над романтиката. Хубаво е, когато е искрена и винаги си личи, когато не е.
Това, че някои се опитват да я използват с комерсиални цели, е нещо съвсем различно. И все ми се струва, че за жалост масово хората се сещат за материалните й проявления, когато стане дума за романтика.
Виж целия пост
# 52
Романтиката е там, където има любов и нежност. Не се бяхме виждали известно време, той ме чакаше пред входа, вдигна ме на ръце и ме носи до третия етаж..
Виж целия пост
# 53
О, да. Сега се сещам за моментите когато съм била далеч от него. Много често се чуваме, а когато тръгна да пътувам към вкъщи, през цялото време си говорим нон стоп по телефона.... Дори и да е на някоя от двете си работи. Много мил жест, доказващ ми че му липсвам.
Виж целия пост
# 54
Ако броим романтиката за бонбони, цветя и свещи, листенца по легла, секс на фона на нежна музика, парфюмчета, подаръчета (за извинение особено), парцалки, материални неща или домакински задължения и прочие - не съм романтична хах. Не обичам цветя напр. Ни купешки, ни откъснати. Не обичам да ги "убиват". Харесвам да ги гледам живи, ама и това не правя, защото, ако вкарам цветле в саксия у нас, кучето или котката ще го гризнат набързо. Не държа на материални подаръци, предпочитам сантиментални неща. Домакинските задължения въобще няма да ги коментирам.
Иначе романтично ми е изненадващо пътуване, романтично ми е залез и изгрев на плажа с чаша вино и одеала. Романтична ми е стая, пълна с балони, без повод или едно шоколадово яйце, оставено на бюрото ми докато съм на обяд. Романтично ми е да обикаляме разни градчета посреднощ, хванати за ръка или гледката на един цял светещ град от високо, прегърнати, хижа в планината посред зима или поле с червени цветя, върху които да си лежа с него. Романтично ми е и когато сме на концерт и почне някоя песен, чийто текст той свързва с нас и танцуваме, и ми я пее. Романтично ми е и да ми свири на китара и когато шофираме посреднощ, а небето е окъпано с тооолкова много звезди, че просто трябва да паркиране, да постелем одеалата на предния капак и да седим да ги гледаме с часове.
Романтично ми е, когато заспива, държейки ме за ръка или усетя, че ме придърпва да ме сгуши насън, и когато си направим кино вечер на открито, на хамаци. Романтично ми е даже, когато боядисваме апартамента и се пръскаме с боя, да "избягаме" от работа спонтанно, за да отидем да гледаме някаква абсурдна постановка в любимото ми кино (Влайкова) и да пием чай. Като цяло романтиката при мен е изживяване и самото чувство, че никой друг не съществува на този свят, освен ние и мястото, на което сме, е само наше, все едно времето е спряло и нищо друго няма значение.
Виж целия пост
# 55
Като се замисля не съм особено романтична, но да си мълчим рамо до рамо на брега на езерото и да гледаме залеза е сякаш романтично. И го правим често, откакто времето е хубаво.
Сякаш той е по-романтичен с малки и големи жестове, без никакъв повод, а аз съм дърво явно : D.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия