Ще почивате ли това лято - море, планина...

  • 19 354
  • 210
Много се говори за туризма в България, ще го има ли, няма ли, ще го спасим ли, ние ще се спасим ли...

Та ще ходите ли ? Аз на хотел не мисля, че скоро ще се престраша.. Заведенята за хранене също са ми мираж. Басейн, море - тц.

Ние определено сме с опциите:
на море - при свекито, без плажуване
на планина - на платка в дивото, с поцопване в язовира
Виж целия пост
# 1
Със сигурност ще ходим.Дори тази седмица ще ходим на почивка в едно селце,където сме си наели самостоятелна къща за няколко дни.Хотели и заведения не смятаме да посещаваме,още повече,че сме с бебе.Тази година ще наблегнем на посещенията сред природата (екопътеки,водопади).В чужбина също не мислим да ходим докато не се нормализира ситуацията с вируса.
Виж целия пост
# 2
Ще ходим на село, тази година сме на селски и природен туризъм.
Виж целия пост
# 3
Почти 100% ще ходим....ние ходим на бунгала.Не съм се обаждала още да питам дали точно "нашите" любими ще работят, но около 25.08., ако не ни мине котка път, смятаме да усетим "вкуса на морската вода".

На моя мъж и на рибарлък му се ходи, обикновено ходим на Доспат, ама май риболова нещо го забраниха, та не знам....
Виж целия пост
# 4
Бяхме планували две почивки в чужбина - едната през април, а другата септември. Априлската, разбира се пропадна и загубихме не малка сума. Тази през септември е с платени само самолетни билети, но почти е сигурно, че ще я откажем, още повече, че е в арабска държава. Това ни бяха плановете. Българското море не сме го посещавали последните години и тази година ще е така. Имаме вила в планината и вероятна там ще са ни почивките. Ако обстановката се успокои/в което се съмнявам/ пак може да планираме нещо извън граница.
Виж целия пост
# 5
На море няма да се престрашим почти със сигурност. Два месеца не съм мръднала от вкъщи остава сега да рискувам-не мисля.
Аз вече нямам и отпуск и не го виждам как ще стане, освен с фалшив болничен. Сега съм още неплатен. Ако много го загазим ще пратя детето при свеки за 1 седмица с баща й. Мислим да пообикаляме из страната през уикендите когато можем. Отложихме екскурзия в Турция за ноември(латетата бяха,ама уви). Умирам си за спа и хотели. Детето всеки ден говори за море. Много ми е криво и ми е болна тема,че няма да я заведем. Но не знам просто с кои очи ще си поискам отпуска при положение, че от 2 месеца не съм работила.
Ще си стоим на двора и по планините. Най-много на гости на свекитата. Това е положението. Ще стискаме зъби и ще се надяваме скоро живота да си тръгне по старому. И отново да можем да пътуваме. Особено искам да видя любимата Италия,вече я сънувам.
Важното е да сме сме здрави. Аз съм страхлива и не смея да ходя насам-натам. Ще избягвам тълпи и хора още дълго време.
Виж целия пост
# 6
Тази година ще пропуснем. Бяхме планували няколко кратки почивки в България през март и началото на април, но пропаднаха. Сега много ми се ходи някъде, но бременността ми напредна и не смея да мръдна никъде.
Евентуално ще отидем септември на планина при приятели.
Виж целия пост
# 7
Море, планирали сме 3 почивки за по 10-тина дена в частни апартаменти.
Така или иначе не ходим по хотели, ресторанти и събирания с много хора, затова не се притесняваме и не се налага да променяме навиците си. Само да сме живи и здрави.

На хотел ходим през зимата заради минералните басейни, надяваме се дотогава положението да е спокойно, ако не, там ще пропуснем.
Виж целия пост
# 8
Иска ми се да отидем на нашия имот на село, но се знам дали изобщо аз ще мога да се върна в БГ, за да го осъществя. ММ със сигурност ще може да се върне за някое време, поне той така си мисли.

Ами то, първо летиш, ако има полети. После в БГ те слагат под карантина за 2 седмици. После почиваш, що почиваш, летиш на обратно и те поставят под карантина за 2 седмици. И така един месец карантина, и за какво? За колко време на почивка на село, за да си е струвало? Голям прецак.
Виж целия пост
# 9
Ще ходим на море. Ако се оправят нещата до август- септември ще е Испания, нашата любима дестинация, ако не се оправят, тогава октомври- ноември ще е Египет, новата ни любов. Оптимистка съм голяма.Blush
Виж целия пост
# 10
И море съм планирала/капарирала и планина планирам. Не мога да стоя затворена. Разбирам важността на положението, вярвам, че трябва да се спазва дистанция и ще го правя, ще носим маски сред хора. Не държа да вечерям в заведение, нито да обикалям вечер като откачена по тъпи сергии. Ако трябва ще ядем в хотела сандвичи, но искам да съм на плажа и в морето. Не искам да го пропускам, цяла зима го чакам. Както и планината...нямах търпение да паднат КПП-та и забрани. Лошото е, че повечето хора не спазват нищо и вероятно пак всичко ще затворят... Sad
Виж целия пост
# 11
На мен пък ми се ходи на СПА хотел на планина. Много. Но ме е страх. Но пък имам нужда от процедури по здравословни причини и следя обстановката, може би ще мръднем някъде за около седмица.
Виж целия пост
# 12
Все още е неизвестна тази тема у нас. Ще гледаме как ще вървят нещата и ще решаваме. Ако не се престраша за нощувки, ще обикаляме наоколо по забележителности сред природата. Иначе ми се иска и море, и планина, и Спа.
Виж целия пост
# 13
Планирам морска почивка в Гърция в самостоятелна вила с двор и посещаване на ненаселени, каменисти плажове с труден достъп и основно с цел гмуркане. Всъщност даже поне два пъти по 10 дни ми се иска.

Таверни и ресторанти, уви, няма да посещаваме тази година. Харесала съм вила с барбекю и голям хладилник, ще напазаруваме от супермаркет храна за 1 седмица и ще се храним само във вилата, евентуално ще се договоря с някой местен да ни носи прясна риба всеки ден.

Ще сме със самостоятелен транспорт, в супермаркета само с маски. Все си мисля, че това ще сведе до минимум риска от зараза. Само да намеря туристическа застраховка, която да покрива риск Covid 19.

Извинявам се, сега прочетох по-внимателно, че темата е за България. Ако не мога да ида в Гърция на море, ще се преориентирам към планински отдих у нас, отново в самостоятелна къща с двор. Обожавам българското черноморие, но у нас такива самостоятелни места за настаняване, както и ненаселени плажове, каквито има в Гърция, просто няма. Застроиха обичаните от мен места. Няма земна сила, която да ме закара в някой от бетоновите мастодонти по нашето крайбрежие и ни най-малко не се чувствам солидарна с икономическите проблеми на собствениците им, напротив, считам, че така им се пада. На семействата на служителите съчувствам, но пак не бих отишла, надявам се да намерят начин да се спасят, макар и по единично.
Виж целия пост
# 14
Не, няма да ходим на почивка тази година поради ред причини. Вирусът е само една от тях.
Толкова много съжалявам за това. Обожавам да съм на море.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия