Моля помогнете!

  • 1 122
  • 21
Здравейте!
Сутринта изцедих една доза кърма и я прибрах в хладилника.
Въпросът ми е как да я подготвя преди употреба.
Виж целия пост
# 1
Ами нищо специално - затопляш я и даваш Wink
Виж целия пост
# 2
просто гледай да е затоплена до температурата на тялото. в хладилник  кърмата се държи 24 часа
Виж целия пост
# 3
ЗАТОПЛЯШ НА ВОДНА БАНЯ - Т.Е. В ГОРЕЩА/НО НЕ ВРЯЩА ВОДА/!
Виж целия пост
# 4
Само не я топли в микровълновата.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.

Аз винаги топля млякото в микровълновата.Развивам биберона когато го топля.След тпва го завивам и разтръсквам млякото енергично.Невиждам какъв е проблемът?
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.


Два пъти съм давала на бебка изцедена кърма и двата пъти съм я топлила в микровълновата! Трябва просто да внимаващ да не опариш бебчо. Това че не трябва да се загрява в микровълнова печка е поредната градска легенда  ooooh!  А и пюренцата ги затоплям в микровълнова.
Виж целия пост
# 7
Цитат на: nad_tab
Цитат на: Павлина
Само не я топли в микровълновата.


Два пъти съм давала на бебка изцедена кърма и двата пъти съм я топлила в микровълновата! Трябва просто да внимаващ да не опариш бебчо. Това че не трябва да се загрява в микровълнова печка е поредната градска легенда  ooooh!  А и пюренцата ги затоплям в микровълнова.

ами да,много по удобно е,не затопля равномерно,но като го разбъркаш и става.
Виж целия пост
# 8
Arrow
Цитат на: Abadjieva
Цитирам любимата ми Трейси Хог:

"Размразете кърмата, като поставите затворения контейнер в купа с топла вода за около 30 мин. Никога не използвайте микровълнова; ще промени структурата на кърмата, като разруши протеина. Разклатете контейнера, за да постигнете равномерно разпределение на мазнините, които може да са се вдигнали на повърхността по време на топенето. Веднага дайте размразената кърма на бебето или я съхранявайте в хладилник не повече от 24 часа. Можете да комбинирате прясна и размразена кърма, но никога не замразявайте повторно."
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Павлина
Arrow
Цитат на: Abadjieva
Цитирам любимата ми Трейси Хог:

"Размразете кърмата, като поставите затворения контейнер в купа с топла вода за около 30 мин. Никога не използвайте микровълнова; ще промени структурата на кърмата, като разруши протеина. Разклатете контейнера, за да постигнете равномерно разпределение на мазнините, които може да са се вдигнали на повърхността по време на топенето. Веднага дайте размразената кърма на бебето или я съхранявайте в хладилник не повече от 24 часа. Можете да комбинирате прясна и размразена кърма, но никога не замразявайте повторно."


Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!
Виж целия пост
# 10
Цитат на: nad_tab

Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!


Напротив, отнася се. Размразяването е точно повишаване на температурата;). И ако при размразяването това важи, колко повече при затопляне. Принципът на действие е един и същ. Още нещо, можеш ли да си сигурна до каква температура ще се затопли? А над определена темепература (не много висока) имунните фактори (повечето от които са белтъци) се разрушават.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: ina
Аз винаги топля млякото в микровълновата.Развивам биберона когато го топля.След тпва го завивам и разтръсквам млякото енергично.Невиждам какъв е проблемът?


При формулата няма проблем, при кърмата -да, заради имунните тела и др. такива.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Iva_D
Цитат на: nad_tab

Това се отнася за размразяване на кърмата, а не за нейното затопляне!


Напротив, отнася се. Размразяването е точно повишаване на температурата;). И ако при размразяването това важи, колко повече при затопляне. Принципът на действие е един и същ. Още нещо, можеш ли да си сигурна до каква температура ще се затопли? А над определена темепература (не много висока) имунните фактори (повечето от които са белтъци) се разрушават.


E сигурно никой не затопля кърма до завиране. Все пак като си познаваш микровълновата можеш да прецениш, че примерно за 20 секунди ще затопли точно толкова, колкото е необходимо.
Виж целия пост
# 13
Не е само до температурата, макар, че заради неравномерното затопляне, има такива "точки", чиято температура е доста над средната. Заради самия механизъм на работа не се препоръчва.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Iva_D
Не е само до температурата, макар, че заради неравномерното затопляне, има такива "точки", чиято температура е доста над средната. Заради самия механизъм на работа не се препоръчва.


Ако е заради идеите, че се променял химичния състав и храната ставала канцергенна и други подобни страхотии - аз определено ги слагам в графата градски легенди. Ама темата за микровълновите е бистрена вече многократно:wink: .
Виж целия пост
# 15
O, не, нямам нищо против микровълновите по принцип;). И аз ползвам.
Ето това имам предвид:
Effects of microwave radiation on anti-infective factors in human milk.
Effects of microwaving human milk: changes in IgA content and bacterial count
Виж целия пост
# 16
Няма нищо лошо и опасно да се размръзяват и затоплят неща в микровълновата. Всичко идва от там, че не се затопля равномерно на всякъде, но нали после разбъркваме или разклащаме.
Виж целия пост
# 17
Абе хора , не е само до неравномерното затопляне и разклащане , а че топлината се произвежда чрез трептене на молекулите , т.е. на молекулно ниво , а това уврежда именно най-ценните качества и фактори на кърмата , нищо че не завира или че не се претопля  ! И какъв е проблема да се затопли на водна баня ? Не отнема бог знае колко време .
Ами просто прочетете линковете на Ива , тя както винаги е изчерпателна !
Виж целия пост
# 18
Еее, да за това съм съгласна, но аз спрях да кърмя и като приготвям водата за адаптираното мляко, топля само нея в микровълновата и после салагам сухата субстанция. Не ми се е налагало да затоплям кърма.
Виж целия пост
# 19
Цитат на: nadia
Абе хора , не е само до неравномерното затопляне и разклащане , а че топлината се произвежда чрез трептене на молекулите , т.е. на молекулно ниво , а това уврежда именно най-ценните качества и фактори на кърмата , нищо че не завира или че не се претопля  ! И какъв е проблема да се затопли на водна баня ? Не отнема бог знае колко време .
Ами просто прочетете линковете на Ива , тя както винаги е изчерпателна !


В линковете нищо не пише за молекулярната структура, а се набляга основно на температурата и как тя влияе. И нищо не и се поврежда на въпросната структура от триенето на молекулите. Освен това при каквото и да е затопляне, кърмата ще има различен състав от оригиналния - и на водна баня също.
Виж целия пост
# 20
Цитат на: mam4e
Цитат на: Iva_D
Не е само до температурата, макар, че заради неравномерното затопляне, има такива "точки", чиято температура е доста над средната. Заради самия механизъм на работа не се препоръчва.


Ако е заради идеите, че се променял химичния състав и храната ставала канцергенна и други подобни страхотии - аз определено ги слагам в графата градски легенди. Ама темата за микровълновите е бистрена вече многократно:wink: .


Аз също не споделям тези легенди (за канцерогенното въздействие) що се отнася до нормална храна, но никога не топля кърма в микровълновата поради причините, обяснени от Iva_D. Имам уред за затопляне, а преди да ми го подарят, слагах предварително размразената в хладилник кърма в съд с топла (но не гореща) вода.

А че храните променят химичния си състав при каквато и да е топлинна обработка, това не подлежи на съмнение.  Close-mas:
Виж целия пост
# 21
Много ви благодаря за отговорите!
/Особено ви е признателна Али/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия