Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Живот в Америка

  • 11 083
  • 44
Здравейте! Може ли да изкажете мнение за живота в Америка- заминаване, намиране на работа там и всичко останало. Ако има някой от вас там- в кой Щат сте? Имам доста приятели в Чикаго и винаги съм се замисляла дали и аз да не се пробвам, но винаги нещо ме възспира. Какви документи са необходими за издаване на виза, как протича интервюто, колко време е нужно за издаване на виза, ако бъдете одобрени? Благодаря предварително!
Поздрави! Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Без зелена карта или $ 1 000 000 за Investor visa няма как да дойдеш.
И за живота добре е ако правиш кам $4000-$5000 в някой по малък град. $10 000 ако си в NYC, LA, Chicago etc.

А ако сте семейство $10 000 в малък град или $20 000 в по голям и ще сте добре.
Виж целия пост
# 2
Ох. По темата толкова може да се пише, че по-добре да не почвам. Пък и ти нищо не казваш за себе си. Но животът тук преди 10-20 години и сега няма нищо общо. Преди беше лесно да се намери добра работа. Сега е много трудно, ако нямаш опит и местно образование. Просто така работна виза никой няма да ти даде. По-добре кандидатствай за зелена карта.
Ако си в IT сектора може да си потърсиш работа от България. Но сега доста затегнаха визите и зависи от компанията дали ще иска да ти съдейства за изваждането на такава. Но не пречи да се пробва.
Изобщо не споменавам за Ковид19, който остави милиони без работа в момента. Но това е отделна тема.
Виж целия пост
# 3
Здравейте! Може ли да изкажете мнение за живота в Америка- заминаване, намиране на работа там и всичко останало. Какви документи са необходими за издаване на виза, как протича интервюто, колко време е нужно за издаване на виза, ако бъдете одобрени? Благодаря предварително!
Поздрави!
Така зададени въпросите,  показват че си в някаква начална фаза на търсене/събиране на информация.
Легалното установяване в САЩ, става по сравнително малко начини. Необходима ти е зелена карта, придобива се по чрез брак с американски гражданин, спонсориране от роднина по права линия, работна виза, лотарията ДВ, инвестиция на крупна сума. Разбира се, има и други видове визи, които не са толкова популярни и са свързани с по-тесни "канали" като специални способности/постижения, религия, спорт и т.н.
Виж целия пост
# 4
Как смятате да заминете и да останете?
Животът в Америка към днешна дата не е особено евтин, имайте предвид.
Виж целия пост
# 5
Лол не знаех, че за такива суми става въпрос там. С мъжът ми преди 2 години се гласяхме за там, но аз не бях особенно щастлива.
А и имам чуството, че престъпността е голяма навсякъде там.
Виж целия пост
# 6
Храната не е гадна, зависи откъде пазаруваш. Има много магазини който продават био и органик стока но на по висока цена. В тези магазини храната е над пъти по добра от храната в Българиа, но ако искаш да пазаруваш в тези магазини трябва да изкарваш и тези пари който споменах по горе.
Като цяло според мен ако си богат в Америка е по добре от България ако си беден или средна класа в България е по добре.
Виж целия пост
# 7
А за психарите изхождам от гледане на новините им или някакви предавания техни, където показват случаи на затворени деца в мазета с години почти без храна, разни случаи на секти или силно вярващи хора прибягващи до крайности. И да религията там е много силно застъпена, което не е добре. Когато има много религиозни хора, винаги има психарщини, и всичко което правят го оправдават с бог.

А пък храната, ами те нямат готвено и домашна кухня. Имат само стек и хамбургер. Навсякъде в европа си имаме традиционна кухня. Изобщо не виждам как някой би искал да живее там.
Тъпкано място с хора от цял свят, шумно, скъпо, огромно като територия, с големи разтояния, фаст храна на всеки ъгъл, цветнокожите с права и повече от всички, религията силно застъпена и промиваща мозъци, а да и съседа с три вида пушки и имащ право да ти пръсне мозъка ако му пипнеш оградата.

 Аз ако бях на мястото на автора отивам в Германия или Англия. А може и някоя по-малка като Малта или Нова Зеландия. Има толкова варианти, където със сигурност ще ти е по-добре.
Виж целия пост
# 8
Поста ти ме развесели  Simple Smile Доста колоритен.
Често е забавно да се четат крайни и категорични изказвания, базирани на филми.

Ако все пак някога отидеш, не се безпокой ще има какво да ядеш, при това има и избор  Simple Smile
Ако не желаеш да посещаваш църква, никой няма да ти опре пистолет до челото и да те застави, нито ще те застрелят, ако се подпреш на съседската ограда.
Е, зависи къде си Joy
Виж целия пост
# 9
Ниа Ми, много филми си гледала. И, между другото, в Германия и Англия за българите се изказват така, както ти се изказваш за черните. В Испания пък ни наричат цигани, независимо дали си или не си. Т.е., искам да кажа, че няма нужда от такива крайни изказвания, особено когато не произлизат от личен опит. Стереотипите не са направили добро на никого.
Виж целия пост
# 10
За добро утро се разсмях Grinning
Храната не е гадна, готвеното сам си го готвиш, негрите са най-малкия проблем Simple Smile.
Виж целия пост
# 11
Nia Mi при теб май е станало като с лисицата и гроздето много си искала да отидеш но не е станало,нищо то и без това е толкова претъпкано с хора ,че нямаше да има място за теб.А това че една страна е голяма и разнообразна е супер плюс ще можеш да пътуваш и отидеш на много места и да видим много места , а не само да ги гледаш по филмите и да си мислиш и градиш мнение базирано на тях.
И определено ако си беден в САЩ е по-добре ако си беден в България , защото тук точно заради това , че е голя страна има многоо работа (е имаше преди коронавируса сега навсякъде е трудно ) храната не е скъпа и както се казва поне гладен няма да останеш. Към автора - ККакто всяка страна по света така и САЩ  има и плюсове и минуси и ако за един е ок за друг не е , всеки сам си преценя.
Виж целия пост
# 12
Кой каза, че храната не е скъпа?
Повтарям - храната, не garbage foods!
Виж целия пост
# 13
В Whole Foods е доста скъпо но пък си заслужава да пазаруваш от там. За правата на негрите незнам но да верно е вземат много помощи но и са много дисриминирани особенно от полицията, но и с право според мен.

В Европа не отивам да живея, освен ако не говорим за България. Всеки като разбере откъде си и те мисли за някакъв циганин и те дисриминират в Западна Европа. В щатите даже незнаят България къде е.
Според мен ако правиш 4-5000 лева на месец най хубаво си е в България.

Виж целия пост
# 14
Кой каза, че храната не е скъпа?
Повтарям - храната, не garbage foods!
Е да гарбидж е но пак е храна ако нямаш пари и такава ще ядеш и ще се радваш ,че можеш да си го позволиш. Това имам предвид.
Да в България ако сте семейство с две деца и изкарвате ПОНЕ 4-5000 тогава е ок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия