Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво се случва, дайте мнение моля.

  • 6 817
  • 79
Здравейте, от доста време чета, от скоро дори се регистрирах, но все нямам смелост да пиша.

С жена ми сме заедно от 15 години, имаме 2 деца. Аз не съм цвете за мирисане, имам страшно много кахъри. Его като за няколко човека, често мързелив, понякога се нервирам лесно за глупости, трудно губя, не нося на критика, не давам обяснение за действията си понякога, воден от мисълта, че аз знам най-добре и научен от живота, че обикновено като изчисля, че нещо ще стане по определен начин, почти винаги за мое съжаление се оказва, че съм бил прав. Инфантилно и незряло говедо в груба черупка, с чувствителна затворена в себе си душица. Не умея да споделям лични неща, дори с най-близките си, обикновено ме мислят за безчувствен и над нещата. Разхвърлян (но не мърляв), разхвърлян и разсеян, много разсеян, не помня, не помня вчера какво съм ял обикновено. Егоист малко, нетърпелив, какво още... Липса на социални умения, не умея да поддържам безцелни контакти, да водя безсмислени разговори, да пускам глупави шеги и да казвам нещо, колкото да говоря. За съжаление обикновено говоря, когато има какво да кажа, което в съвременното общество си е минус, но лично аз не мога да се преструвам, да играя, да крия, че не харесвам някой, това са неща, които не ми се отдават. Строг (но справедлив), прекалено взискателен. Леко извратен, пристрастен към секса, все не натаковал се психопат, имам високо ниво на тестостерон и от там почти неконтролируема нужда от секс, по някога 2-3 пъти на ден, много неприятна ситуация. Освен това съм идеалист, непригоден за този грозен живот, с всичките форми на мръсотия, неправди и жестокости. Мнителен, трудно допускащ до себе си човек. Абе изпускам със сигурност... Но имам доста кусури, бая като гледам кратката си самооценка

Плюсовете са.. Реалист, образован, високо интелигентен (не го казвам присто така, ами за да кажа цялата картинка, и понеже е анонимно не се хваля с цел, защото би било безсмислено, казвам го с идеята, че все пак самочувствието ми не е голо, и че обикновено логически преценявам бързо нещата, и предвиждам какво ще се случи, не е просто неоснователно твърдение на болна делюзия,  а реално за човек на едно от първите места в признат и уважаван в световен мащаб тест за интелигентност). Също така в любовта съм като кит съм, обичам ли, край, обичам до живот, моногамен старомоден идиот, който след много време и опити, преди 15 години намери жената, която наистина обича, знае, че е готов да обича до края на живота си само и единствено нея. Наскитосъл съм се, находил съм се до колкото съм могъл преди това, но аз бях сигурен, че е тя и никога не съм мислил за друга. Харесвам я и я обичам както в мига, в който всичко започна. Обожавам децата си, семейството си и никога не бих сложил нещо на предна позиция. Също така, разполагам с немска прагматичност, професионалист до болка, когато правя нещо, трябва да е най-доброто, нулева толерантност към несъвършенства и недовършени неща. Всичко трябва да е абсолютно перфектно, изпипано и измислено до съвършенство. Да кажем, че това е плюс... Освен това, не се напивам, не се друсам, не обичам комара, не хвърлям пари по машинки, бингота и казина. Не ходя по к..ви. Обикновено сдържан и възпитан, студен и любезен като германец, с добри обноски (поради спомената липса на социални умения, или въобще желанието за говорене на глупости просто ей така, за да покажа, колко съм готин, знаещ, или можещ).

Със семейството си съм аз, открит и любящ баща и съпруг, само със жена ми съм до толкова близък, че все едно сърцето и душата ми са в ръцете и. До толкова съм и се отдал и толкова близо до себе си съм допуснал, че чак физически съм я приел, като част от мен.


И тук идва проблема, за който искам съвет. От няколко месеца започна работа и охладня, отдалечи се. Загубих това усещане за близост, може би. Усетих някаква промяна, може би подсъзнателно. Разбира се, реших да и дам свобода, докато се почувства комфортно и ок, ни нещата вече доста време не се променят. Загуби желанието си за секс, за интимност с мен, прави го от време на време автоматично, без страст, без чувство, само няколко пъти мисля, че се сещам, в които изпита удоволствие. Но общо взето сексуалните ни контакти намаляха драстично, може би 1-2-3 пъти на месец. Опитах да говоря с нея, но твърди, че е изморена. Все и се спи. Започнах да се чувствам като герой от комедиен сериал, на който жена му я боли главата. Не знам какво става. Отива на работа, прибира се на време, не закъснява. Не съм я хванал да си крие телефона, или да си чати/говори с някой. Не излиза с приятелки, не мога да си обясня как евентуално би изневерила, ако това е причината, за липса на желание от нейна страна. Работи в много голяма фирма, с много хора. Чекират се с карти, едва ли може да излиза и да обикаля хотели.. сигурно ще и направят проблем. В същото време, започна много да държи на външният си вид, хиляди обувки, чанти, якета, нокти и т.н., плашещо. Преди няколко дена вечерта, седнах и я попитах директно, има ли нещо, някой, все пак такива неща биха се дължали най-логично ако има емоционална или сексуална връзка с някой. Просто промените, които усетих някак си вътре дълбоко в мен, ме накараха да мисля, че може би има нещо такова. Кауза пердута, твърди, че няма нищо, просто е изморена, и т.н., нямало подобно нещо. Обясних и как се чувствам и какво усещам, увери ме, че е неоснователно и няма реално нищо такова, нямала желание за секс (което винаги е имала), нямала сили, не и било до това, секса не и бил на първо място на нея. Каза, че ме обича, само мен и да не мисля подобни неща.

Обаче, положението не се промени, нещата останаха същите и мен си ме чопли, може би съм прекалено ревнив, знам ли. Онзи ден, се прибрах и докато се мия, тя не е чула, че влизам най-вероятно, и говори по телефона на спийкър с колежка докато се лакира. И колежката я попита "какво прави твоят Иван, (техен колега) виждате ли се".. изтръпнах, тя отговори, че се виждат засичали се по-рядко в момента и не знам си какво.. не успях да хвана всичко, а и ушите ми затуптяха честно казано, заглъхнаха.

Какво значи твоят Иван, кажете моля ви, най-вече дами, какво да мисля, какво се случва. Какво означава това. Опитах подробно да обясня как стоят нещата, дано да можете да помогнете с женска гледна точка и опит. Аз имам проблем, че много мисля, задълбавам в нещата, измислям най-логичните варианти, абе може би аз си внушавам и се филмирам. Може би допълнително, защото съм чел, че жените на тази възраст статистически са най-склонни към подобни афери, знам ли, но нещо тази муха вече е влязла в главата ми не знам и аз какво да мисля, как да постъпя. Не бих направил нищо, не бих и посегнал, просто искам да знам, че имам човека до себе си и мога да разчитам на него, че не съм предаден, и най-вече, с чисто сърце смятам, че най-малко заслужавам да ме излъже, или да ме прави на глупак. Четох теми, четох статии, анализирах се, търсих и открих причини и в себе си, с които бих могъл да я тласна към подобно нещо, но все пак заслужавам поне честност, след всичко това, през което сме минали и имали. Надявам се разбира се да греша, да не съм прав. Опитах с разговор, споделих, кажете според вас, какво се случва?!
Виж целия пост
# 1
Излязла е от черупката - затвор с теб  и е  усетила, че има  и друг свят.Чула е как живеят хората - във взаимно уважение. Не я  уважаваш ,може да я  обичаш, но си  я сложил в златна клетка.Клетката на твоите убеждения  и желания, на твоя модел .Не може да си двоен човек, неминуемо се проявават всички изредени от теб качества, просто тя не ги е усещала, и ги е смятала за обич и грижа.Реално си тиранин.Тя е твое продължение ,не ти нейно, нито сте се срешнали по средата, не си и оставил нейната същност.
И си дървен философ, много приказки за малко информация.Самовлюбен си.
И каква е тази работа дето започва след години домакинстване не знам-трудно е да повярвам, че е високовалифицирана и тя е поддържала форма години наред ,защото  всичко се променя бързо.Ако е физическа работа - изморена е яко ,не е влязла в ритъм след години в къщи.
Но най-вече е първото-видяла е свят отвъд стените на дома ви.Без немска прецизност и подреденост.Може  и да те обича, но вече не те харесва чак толкова като преди.Ти не я обичаш-обичащият се раздава и променя към обекта на обичта и дава, не взема.Отказва се от принципи като твоите на немска точност и студенина.Става продължение на другия, не прави него такова на себе си.
Твоя Иван може да означава много неща, някой за когото отговаря, или той за нея отговаря, като я учи да работи, някой с когото се е сблъскала в коридора  или стои  срещу нея на работното място.Може да е някой дето го е грижа за нея.Всичко може да е , но не това ти е проблемът.
Не си мисли , че като си се открехнал за жена си си дал душата си ,по скоро си взел нейната.
Виж целия пост
# 2
На мен лично ми стана досаден и неприятен само докато ти прочета поста.
Струва ми се, че ти липсва емпатия и си възпитаван през пръсти. Т.е. самооценката, която си правиш е всъщност опит да се похвалиш, правейки се, че си признаваш недостатъци.
Може би на живо не си толкова себичен.
Често като пише човек, се изкривява малко картинката.

Опитай се да мислиш от нейната гледна точка, а не от своята. В целия ти пост на пръв поглед поставяш въпроси през нейната призма, но всъщност са само за/около теб. Прозира само аз,аз,аз...

П. П. Перфекционизмът е недостатък в социалното общуване, особено, ако човек сам си го е поставил като определение.

П.п. 2
Мен са ме питали за моята Мария/моят Иван в тооолкова много и разнообразни ситуации. Може да е просто човек, когото познават покрай теб и дефинирт като “твой” спрямо себе си, не спрямо теб.
Виж целия пост
# 3
Всичко, което Боряна изброи на квадрат важи за тебе. Само докато те изчета и се натоварих и потиснах, направо не мога да я мисля тая жена как те е търпяла 15 години.

Няма как да си открит и любящ в семейството и студен и педант с нулева толерантност навън. Звучиш като един от тези хора, с които не може да се проведе абсолютно никакъв диалог, защото те винаги са прави и са готови да спорят до смърт само и само да са отгоре. Убедена съм на 100%, че си същия и вкъщи с жена си и децата си, че даже и по-зле, защото навън пред колеги, началници, даже и пред не много близки роднини човек трябва да се контролира и прикрива донякъде. Убедена съм, че вкъщи хвърляш всички маски и се вихриш като султан в харем.

Предпочиташ жена ти да не работи, да си стои вкъщи да върти къщата и да гледа децата, ти да й казваш какво да прави, щото нали си много логичен и аналитичен и знаеш най-добре, а тя да слуша и да козирува, нали? Да не би също да си завършил военно училище случайно?

Честно съжалявам я, смятам, че тя е водила ужасно затворен, самотен и непълноценен живот в контролирана среда, където не може да гъкне и сега просто е видяла, че това не е нормалното за 99% от хората.

Ти си такъв какъвто си, не може да се промениш, а и никога няма да осъзнаеш, че проблемът си ти, а не жена ти и другите.

Колкото до мнението ми за въпросния Иван, аз мисля, че Иван й е колега, нормален мъж, без немско чувство за ред и дисциплина, внимателен, с чувство за хумор, който я изслушва, ако тя има нужда, евентуално й дава съвет, ако е поискан, а не й дава заповеди. И да няма нищо между тях, предвиждам, че скоро ще има. Ако не е Иван, ще е Петкан. Просто жената има нужда от нормални човешки отношения, а не такива като между роб и господар.
Виж целия пост
# 4
Според мен,човек който умее да критикува себе си ,не е чак такъв идиот.
Госпожата се е поразсеяла за известно време.И не е  задължително .защото ти да си гадният пън. .Има глупави жени ,както и мъже ,де ,които много  лесно се пускат по нанадолнището.
Друго,на жените наистина ни са по-малко силиците ,но едва ли това е определящото.
Виж целия пост
# 5
Досадно ми беше да изчета целия чаршаф и карах малко по диагонал.
Много нарцистично и мнително звучиш, което в комбинация с признатия мързел, показва, че досега жената вероятно е била обслужващ персонал по всички флангове. Започнала е работа, видяла е, че и тя е човек и е започнала да си обръща внимание. Сега търсиш под вола теле и се чудиш как да я върнеш в позицията на обслужващ персонал.
Виж целия пост
# 6
Мислиш се за високообразован и перфекционист, а правиш елементарни грешки в използването на определителния член, правописни грешки - наскитосъл съм се и т.н. Това е, което се вижда с просто око и за него има доказателства. За останалите ти твърдения също смятам, че се надценяваш, макар и тук да няма доказателства.
Виж целия пост
# 7
Иван я закача и тя го обсъжда с приятелки. Правим го непрекъснато . Но нашите мъже не ни следят така изкъсо. Иначе си прекалено критичен към себе си, а вероятно и към другите членове на семейството. Аз на твое място не бих я пресирал така особено пък за секс. Остави я тя да те търси за секс, тя да го иска. Ако имаше нещо с Иван, то щеше за иска да прави нон стоп секс с теб, с цел да се отърси от Иван. 
И да повечето жени имат нужда от флиртове, приятелки и забавления, много малка част си развалят семействата от това, освен ако не ги задушаваш. За това се правят тийм билдинги и фирмени партита. Карай го малко по-спокойно. Ако действаш така накрая наистина ще се разведеш.
Виж целия пост
# 8
Какъвто и да звучи автора, на мен ми хареса това, което написа, че изпитва към жена си. Малко мъже са толкова убедени, че това е единствената жена за тях и са готови да й се отдадат до живот. Той го прави от 15 години, ако правилно разбрах. Сума мъже дават фира далеч по-рано.

Авторе, не разбрах на колко години сте двамата. Възможно ли е жена ти да няма желание за секс и да е отдръпната от теб заради някакви хормонални промени, нещо като ранна (или навременна) критическа? За друго не се сещам. Иван не смятам, че има отношения с нея, но не е изключено в бъдеще да се появят такива. Всеки случай ти полезен ход нямаш в тази насока освен да изчакаш и да видиш накъде ще тръгнат нещата.
Виж целия пост
# 9
Много зависи какво работи и в каква среда е.Работата, не само физическата може да напряга и уморява. Ние жените даже сме по-издръжливи, защото освен работата извън къщи имаме и работата в къщи и обикновено се справяме добре, но за сметка на себе си.Ако колегите и са облечени добре, няма как тя да не е облечена също, но уморената жена си личи по настроението най-вече.
Виж целия пост
# 10
Ти си нарцисист.
Сега, когато жена ти най-после се е изстръгнала от оковите ти, вдишва глътка свеж въздух, ти започваш с ревностите и съмненията. Искаш да си слунгинства и да си е под твой контрол, инак не ти харесва. За това и ще намериш под вола теле.
Поработи над себе си, ако наистина я обичаш.
Е този път не си прав "както винаги".
Виж целия пост
# 11
Прекалено много си се вкопчил във всяка една подробност. Помагаш ли ѝ вкъщи? За децата? Обръщаш ли ѝ достатъчно внимание, не говоря за секс?
Нормално е да се чувства изморена, все пак работи, натоварва се.
Този Иван вероятно е нейн колега. Ако ММ подслушваше всеки мой разговор, досега да се беше вкарал във филма, че му изневерявам. Грижи се за нея, помагай ѝ, питай я как е, има ли нужда от нещо и тн., не само когато усещаш, че е изморена.

Звучиш много обсебващ. Остави я да излиза с приятелки, да се разнообрази и без теб или децата. Загърби този вечен перфекционизъм.
Виж целия пост
# 12
Поведението от абзац едно, прилага ли се в семейните ви взаимоотношения на съпрузи и родител -деца?
Ако да, там търси ключа, не у иванини. У вас е.
Виж целия пост
# 13
10000 реда самоописания и автобиография и накрая кой е тоя Иван? Wtf?
Виж целия пост
# 14
Години наред си я притискал с прекален перфекционизъм, сега е излязла навън, отпуснала се е, видяла е, че има и лежерен живот и забавления. Видяла е, че може и без диктатура и притеснение, дали това което прави е перфектно, дали е достатъчно добро за теб, дали няма да се намусиш, да я критикуваш или дори да се развикаш ако нещо не е ОК. Тя е безкрайно уморена от теб. Самия факт, че я смяташ за част от теб е супер притеснителен и показва власт и притежание над другия. Тя е съвсем отделен човек, с други разбирания, желания и т.н., не част от теб, не е като теб, не ти принадлежи. Притесненията ти са не, че жена ти има забежка, а че губиш притежанието си.
Ако някога жена ти те напусне, няма да е заради Иван. Ще е за да си върне свободата, да се отърве от теб. Работата е само първата стъпка към по добрия и живот, да не е зависима финансово от теб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия