Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запасявате ли се с хранителни продукти

  • 1 876
  • 35
Предвид коронавируса си спомних за едни предавания как хора в Америка се подготвят с храни и други продукти за края на света, а някой си строят и бункери дори. Когато започна кризата редица хора тръгнаха към магазините и масов се запасяваха, но реално купуваха количества, който ще им стигнат за не повече от 2 седмици. От друга страна американците се запасяват за поне 1-2 месеца. Ако се върнем назад през 1997 година редица българи оцеляха предимно понеже си имаха консерви. Вие запасявате ли се за трудни времена и по какъв начин? В София или в малки градове/села са продуктите Ви?
Виж целия пост
# 1
По принцип не. Магазините са ми на 2 крачки, не са ги затворили. Така стана, че получих помощи от БЧК. А след това мм направи два пъти голям пазар около 13.03. Фризерът още е наблъскан, но хладилникът е празен. 😜
Виж целия пост
# 2
Не. Консерви не ми се ядат. Те Хамериканците вечно чакат някакъв апокалипсис. 😣
Виж целия пост
# 3
Не, само за седмица.
Ако някога сколасам да си направя лютеница за зимата, това ще може да бъде разглеждано като запасяване. Wink
Виж целия пост
# 4
Не, никак. Ненавиждам консервирана и пакетирана "храна". На село има голяма градина, ако дойде апокалипсиса - отивам да я копая и да си гледам сама храната. До тогава - от кварталния м-н.
Виж целия пост
# 5
А не ви ли притесняват теориите, че скоро ще има недостиг на храна глобално и при по-сериозна епидемия може да спрат доставките мецду храните? В САЩ например изпитват вече огромен недостиг на месо.
Виж целия пост
# 6
Да, запасявам се. За момента опасността от недостиг изобщо не е отминала. Показателно е и това, че цените се покачват. Два-три месеца не са работили повечето предприятия в Европа и наваксването няма да стане за една нощ. И не се знае какво ще се случи по-късно през годината. И по принцип, мисля че е добре човек да има запаси за извънредни ситуации.
Виж целия пост
# 7
Вафличке, не.
Това няма да как да стане изведнъж и за един ден, та не виждам смисъл в прибързването за каквото и да е в момента.
Виж, астероид ако падне и изпепели Земята - тогава ще се тревожа как ще се изхранвам.
Виж целия пост
# 8
По принцип пазарувам веднъж на 7-10 дни. В средата на март, четейки новините за чужбина, усетих накъде отиват нещата и напазарувах за 2-3 седмици. В чужбина имаше ограничения за влизане в магазините, чакаше се на опашки и реших да си ги спестя. След това в средата на април имахме още едно дозареждане. Нямам запаси от ориз, захар, консерви и пр. Държах продукти за готвене, които към началото на май бяха изядени и минахме в обичаен режим. Продуктите в най-запасения период се изразяваха в съдържимото на хладилника и шкафа за паста, брашно, захар и пр. храни.
За мен е безпредметно да влагам пари в продукти, които да стоят с месеци, а после ще изхвърля, защото са завъдили мушици и други насекоми.
Виж целия пост
# 9
Продукти от първа необходимост пазаруваме веднъж в месеца .
Независимо дали има епидемия или не.

Брашно-купуваме голямо количество,защото правя хляб всеки ден.В хлебопекарната,да не си помислите,че меся.Захар,сол,олио,кафе
Боб,леща,ориз,елда
Различни видове паста,фиде.
Прах за пране,дезинфектант и таблетки за миялната,тоалетна хартия.

Консерви от магазина не купуваме.
Правя сладка и консервирам горски гъби.

Фризерът ни е пълен със замразени зеленчуци и плодове.
Месо и риба купуваме за седмицата.

Виж целия пост
# 10
Не, но като цяло гледаме да използваме промоциите, затова се зареждаме с повече неща като ги пуснат изгодно. Така се получават запаси, но всичко е в дребни граници, не трупаме.

Преди извънредното положение накупих брашно, ориз, спагети, боб и леща, защото по принцип не ядем заради здравословни и други причини. Но сега го ударихме на живот Laughing
Виж целия пост
# 11
Чак запасяване не е, но имам продукти от първа необходимост за 2- 3 седмици. Не ми е проблем да ходя до магазините дори и в това положение, дори ми е приятно, но ми е по- спокойно да си ги имам нещата вкъщи. А и тук някои продукти бяха поизчезнали, като брашно и мая например.
Виж целия пост
# 12
Тоест масово се разчита, че липса на хранителни продукти няма да има? Дори и при пълна забрана за износ в друг държави, както възнамерява да направи Русия?
Виж целия пост
# 13
Според мен нищо не е сигурно.
Но пък и не искам да превърна жилището ни в склад.
Продукти за месец напред-мисля,че е достатъчно.
Виж целия пост
# 14
Не, не очаквам никакви липси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия